Tips om voldoende water te drinken

Het is belangrijk om voldoende water te drinken, zeker met dit warme weer. Ikzelf drink over het algemeen altijd voldoende water, maar ook ik wil het wel eens vergeten. Vandaag deel ik je een aantal tips om voldoende water te drinken en welke leuke items daarbij kunnen helpen.

In je tas

Simpel, maar heb altijd een flesje water bij je. Wanneer je géén flesje water hebt, wordt het al lastiger om water te drinken. Je bent afhankelijk van je omgeving en ook minder voorbereid op onvoorziene omstandigheden. Stel dat je in een file komt en ontzettende dorst hebt, dan heb je toch mooi een flesje water. Daarnaast, wanneer je een flesje bij je hebt, ben je sneller geneigd om een slokje water te nemen, dan wanneer je ergens een glas moet gaan zoeken en die telkens moet vullen met water.

Reminders

Er zijn verschillende apps die je een reminder sturen dat je wat moet drinken. Ikzelf gebruik de app YAZIO om bij te houden wat ik zoal eet, wanneer mijn vastenperiode zijn (afgelopen) en deze app stuurt mij ook een reminder dat ik wat moet drinken. Wanneer ik op mijn telefoon kijk, zie ik dus dat ik even wat moet drinken. Goede apps hiervoor zijn bijvoorbeeld:

Maak er een feestje van!

Altijd een flesje in je tas, kies dan meteen voor een leuk flesje. Sporten in een leuke outfit is motiverend en hetzelfde geldt voor water drinken uit een leuk flesje. Je hebt tegenwoordig allerlei leuke flesjes in verschillende prijsklassen die je helpen bij het drinken van voldoende water.

Als ik thuis ben, drink ik het liefst uit een leuke beker of glas. Het liefst doe ik dit met een rietje, zodat wanneer ik citroen in mijn glas heb, ik mijn tanden niet beschadig. Dit soort bekers zijn vaak groter dan een normaal glas, waardoor je al direct meer drinkt en niet telkens bij hoeft te vullen.

Daarnaast zijn flesjes ideaal om mee te nemen. Zo heb je ook flesjes met een rietje, zoals deze van Ban.Do. Ook zijn er flesjes, ideaal met dit weer, die je drinken warm of koel houden gedurende de dag. Twee varianten daarvan zijn deze van Ban.Do en deze van S’well.

Ben je thuis en vind je het moeilijk om voldoende te drinken? Zorg dan voor een grote kan die je naast je neer zet en waar je de hele dag van drinkt. Daarnaast zorgt de bucket ervoor dat je altijd ijs hebt om je drankje te koelen.

Varianten op water

Ben je al dat water drinken beu? Er zijn voldoende manieren hoe je het water toch weer lekker kunt maken en er net een andere smaak aan kunt geven. Doe wat takjes munt of citroenmelissen in je water of wat schijfjes citroen of limoen. Dit maakt het meteen wat anders.

Wat ook trouwens heerlijk is en voornamelijk water bevat, is homemade ice tea of limonade. Google maar eens en je komt heerlijke recepten tegen!

Ochtendroutine

Probeer daarnaast water drinken in je ochtendroutine te krijgen. Zorg dat je een flesje of glas water naast je bed hebt staan. Ikzelf drink altijd een groot glas water zodra ik mijn bed uit kom (of soms zelfs als ik nog in bed lig). Op deze manier vul je je vocht opnieuw aan en bereid je je maag voor op je eerste maaltijd.

Dit zijn mijn tips om meer water te drinken gedurende de dag. Hierdoor blijf je in ieder geval goed gehydrateerd, wat zeer belangrijk is met dit warme weer.

Drink jij voldoende water?

No Comments

Leave a Reply