Hema Skin Boosters Energy & Ultra Hydrate

De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met het testen van een aantal producten van Hema, waaronder deze Skin Boosters. Dit waren de twee producten waar ik het meest benieuwd naar was. Skin Boosters zijn producten, serums, die je kunt toevoegen aan je gewone huidverzorging (dag- en nachtcrème) en je huid een extra boost geven en in mijn geval een hydratatieboost en een energieboost. Vandaag review ik deze Skin Boosters van Hema. 

Hema Skin Boosters

Ikzelf ben aan de slag gegaan met het testen en uitvoering gebruiken van twee Skin Boosters van Hema. Bij het kiezen van de producten heb ik vooral gekeken naar hetgeen wat mijn huid nodig had. In totaal zijn er drie varianten van de Skin Booster, namelijk:

 • Skin Booster Energy
 • Skin Booster Ultra Hydrate
 • Skin Booster Detox

Skin Booster Energy

Ik zie dit soort Skin Boosters met vitamine C bij verschillende merken voorbijkomen met tevens ook verschillende prijsklassen. Ondertussen heb ik al veel gehoord en gelezen over vitamine C voor de huid. Een heel interessant artikel is deze van Jetske Ultee. Zij vertelt in het artikel heel uitgebreid wat vitamine C voor de huid doet, maar tevens ook waar je op moet letten bij vitamine C. Eén belangrijk stuk wat ik in het artikel (voornamelijk in de reacties) en uit andere artikelen heb gehaald, is dat je op moet letten met vitamine C en zonlicht. Ik heb er daarom voor gekozen om het product alleen in de avonden te gebruiken door mijn nachtcrème.

Wat doet vitamine C nou eigenlijk? Vitamine C zorgt voor een stralende en gladde huid. Het helpt namelijk bij de aanmaak van collageen en beschermt de huid tegen vrije radicalen.Vitamine C werkt alleen in hoge concentraties vanaf 4% en dus zit je met de vitamine C booster van Hema met 5% precies goed. Je kunt het serum op twee manieren gebruiken volgens Hema, namelijk mengen met je favorieten gezichtscrème of rechtstreeks aanbrengen op de huid. Daarnaast is de Skin Booster Energy geschikt voor dagelijks gebruik en dermatologisch getest. Het is een vegan product en bevat geen grondstoffen van dierlijke oorsprong.

Ikzelf ben heel erg tevreden over de Skin Booster Energy. Ik heb hem langere tijd gebruik en mijn huid ziet er echt fantastisch uit. Tevens merkte ik wanneer ik stopte met gebruik van de Skin Booster Energy. Mijn huid begon er meteen wat minder fris uit te zien en daarna ben ik maar weer snel begonnen met het trouw te gebruiken. Ikzelf heb er dus voor gekozen om het alleen in de avonden te gebruiken bij mijn nachtcrème om schade van de zon te voorkomen.

Daarnaast heb ik het product op beide manieren gebruikt, zoals Hema ook aangaf. Ik heb het rechtstreeks aangebracht op mijn huid, maar dit voelde toch niet erg fijn. Het is namelijk een waterig, plakkerig product en dit voelde niet prettig op de huid. Wanneer ik het met mijn nachtcrème mengde, was dit onprettige gevoel weg.

Ingrediënten: Aqua, Glycerin, Sodium Ascorbyl Phospate, Ascorbyl Glucoside, Panthenol, Hydroxyethylcellulose, Mycriaria Dubia Fruit Juice, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol, Dipropylene Glycol, Glyceryl Caprylate, Tetrasodium Edta, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.

Skin Booster Ultra Hydrate

Hyaluronzuur is ook zo’n term die ik al veel voorbij heb horen komen en blijkbaar geweldig moet zijn voor de huid. Toen ik een tijd terug veel last had van acne door anticonceptie, ben ik opzoek gegaan naar mogelijkheden om dit te verminderen. Toen kwam ik ook al snel bij producten uit met hyaluronzuur. Deze Skin Booster Ultra Hydrate bevat ook hyaluronzuur. Hyaluronzuur helpt onder andere bij het herstellen van het vochtgehalte in de huid, vermindert fijne lijntjes en laat de huid weer stralen.

Hierbij geldt hetzelfde als van de andere Skin Booster, je kunt het zowel aanbrengen rechtstreeks op de huid of door het te mengen met je gezichtscrème. Ook dit product is geschikt voor dagelijks gebruik en dermatologisch getest. Daarnaast is het vegan en bevat het geen grondstoffen van dierlijke oorsprong.

Toen ik de eerste keer dit product gebruikte, gebruikte ik het rechtstreeks op mijn huid. Dit voelde totaal niet fijn en ik dacht; “hoe kan dit ervoor zorgen dat mijn huid gehydrateerd raakt?”. Het is namelijk ook een erg plakkerig en waterig product. Vervolgens ben ik ook dit product gaan mengen met mijn gezichtscrème en nu werkt het perfect! Mijn huid voelt ontzettend zacht aan en is gehydrateerd.

Ingrediënten: Aqua, Sodium Hyaluronate, Creatine, Acetyl Hexapeptide-8, Caprylyl Glycol, Sodium Benzoate, Citric Acid.

Beide producten vind ik ontzettend fijn! Het is fijn in gebruik en je mengt het simpelweg met je dag- of nachtcrème. Je bent dus niet langer bezig of hebt niet meer stappen in je huidverzorging om tot een mooi resultaat te komen. Beide producten raad ik aan!

De Skin Boosters zijn verkrijgbaar bij Hema in de winkel of in de webshop en kosten €8,00 per stuk (15 ml).

 

Ben jij bekend met Skin Boosters?

1 Comment

 • Reply
  10 beautyproducten die ik eens wil proberen - Suzanne Elisa
  juli 18, 2019 at 07:07

  […] tijdje terug schreef ik een review van een Vitamine C serum wat ik een tijdje heb gebruikt. Ik was hier super enthousiast over dat ik verder ben gaan kijken […]

 • Leave a Reply