Mijn favoriete haarproducten van het moment

Regelmatig krijg ik de vraag welke producten ik voor mijn haar gebruik en wat ik zoal met mijn haren doe. Tijd om in ieder geval antwoord te geven op een aantal vragen, namelijk hoe ziet mijn haarroutine eruit en welke producten gebruik ik zoal voor mijn haar. De producten die ik gebruik zijn niet allemaal speciaal voor asblond haar, maar hoe dan ook een aanrader. Kijk je mee?

Mijn haar

Mijn haar is asblond en dit houd ik voornamelijk bij door het plaatsen van highlights. Dit gebeurd om de drie maanden. Ik laat mijn kapper de puntjes ieder halfjaar knippen, zodat het weer helemaal fris is. Vaak laat ik nog iets van een spoeling over mijn haar zetten bij de kapper of een zilvermasker. Dit verschilt per keer, omdat we heel erg aan het uitproberen zijn op mijn haren. Van mijzelf heb ik donkerder haar dan hoe je het op de foto ziet, maar ik heb wel die assige toon in mijn haar. Dit zorgt ervoor dat mijn highlights al vaak assig uitslaan en zilverproducten goed pakken op mijn haar.

De producten die ik gebruik

Ik gebruik vaak langere tijd dezelfde producten op mijn haar en de producten die ik gebruik zijn ook echt favorieten. Ik begin allereerst met het wassen van mijn haren, dit doe ik twee keer in de week (heel soms drie keer). Ik was mijn haar eerst met een gewone shampoo en vervolgens gebruik ik de Andrelon Zilver Care Shampoo. Dit doe ik op advies van mijn kapper, want een zilver shampoo heeft vaak niet de reinigende functie van een reguliere shampoo. De Zilver Care Shampoo gebruik ik op de gele gloed uit mijn haar te halen en die zorgt vervolgens voor het assige effect. Afhankelijk van waar ik behoefte aan heb, was ik twee keer per week mijn haar met de zilvershampoo en soms maar één keer.

Na gebruik van de shampoo, gebruik ik het Andrelon Kokos Boost Masker. Dit gebruik ik iedere keer na het wassen als een conditioner. Dit is een heel fijn masker dat volume geeft, maar het niet zwaar maakt. Het masker zorgt ervoor dat mijn haren weer verzorgd zijn en vervolgens makkelijk door te kammen zijn.

Na het douchen gebruik ik een herstellende crème, namelijk de Andrelon Care & Repair Herstellende Crème. Na dit product heb ik alle producten van Andrelon gehad, op dit moment ben ik gewoon erg tevreden over deze producten. Deze verdeel ik over mijn haar en deze herstelt en verzorgt mijn haar. Dit doe ik ook iedere keer na het wassen van mijn haar. In de puntjes van mijn haar, gebruik ik de Etos Hair Oil. Deze verdeel ik over de punten van mijn haar, zodat ook die verzorgd worden. Vervolgens laat ik mijn haar aan de lucht drogen of ik gebruik de föhn. Naderhand wil ik nog wel eens met mijn föhnborstel er doorheen gaan of ga ik aan de slag met de stijl- of krultang.

Wanneer ik mijn haar wat extra wil geven en de kleur wat wil opfrissen, gebruik ik de Maria Nila Colour Refresh Pearl Silver. Ik heb hier al eens een review over geschreven, die kun je hier lezen. Voordat ik de Colour Refresh gebruik, was ik mijn haren. Vervolgens breng ik de Colour Refresh aan op handdoek droog haar en laat ik het 3 tot 10 minuten intrekken. Vervolgens was ik het uit mijn haren en gebruik ik een conditioner of het Andrelon Kokos Boost Masker. Mijn haar is vervolgens weer mooi asblond!

Op dit moment zijn er ook weer nieuwe kleuren van de Colour Refresh van Maria Nila, waarvan ik ook één kleurtje op mijn wishlist heb staan. Deze drie kleurtjes zijn ideaal wanneer je een meer uitgesproken haarkleur hebt die je op deze manier een opfrisbeurt wil geven, maar daarnaast ook voor een festivallook. Ikzelf zou nog erg graag de Maria Nila Colour Refresh in Lavender uitproberen voor de zomer.

Dit zijn de producten die ik gebruik op mijn asblonde haar. Eens in de zoveel tijd voeg ik een nieuw product toe aan mijn routine en verlaat een ander product mijn favorieten. Vaak blijf ik toch langere tijd trouw aan deze producten.

Wat gebruik jij voor jouw haren?

No Comments

Leave a Reply