Hoe gaat het?

Als ik een vriendin een tijdje niet gesproken heb, dan is de eerste vraag vaak: ‘hoe gaat het?’. Dit is een vraag die ik zelf ook vaak stel of ik vraag hoe afgelopen week of weekend was. Ik vind het interessant om te weten wat anderen doen, wat hen bezighoudt en hoe het gaat. Via social media krijg ik van jullie vaak ook de vraag hoe het met mij gaat, hoe mijn studie verloopt en hoe het met mijn therapie voor CVS gaat. Vandaag probeer ik daar allemaal antwoord op te geven. 

Hoe gaat het?

Over het algemeen gaat het goed met mij! Ik ben druk bezig, maar pak zo nu en dan ook mijn rust. Ik merk wel dat ik het moeilijk vind om mijn rust te pakken, dit blijft denk ik lastig, zeker nu de laatste periode op school. In mijn dagboekposts (deze komen iedere maandag online op de blog) geef ik je een beetje een kijkje in mijn weken en wat ik zoal doe. Hierin vertel ik ook dat ik veel bezig ben voor school, dat ik twee keer in de week sport, daarnaast een bijbaantje heb, voor de blog werk en daarnaast mijn rust pak. Mijn blog is ook een moment van rust voor mij, maar daarnaast vind ik het ook heerlijk om een serie te kijken, mijn nagels te doen of uitgebreid in bad te gaan met een kopje thee en een maskertje.

Mijn therapie

Voor degene die niet weten wat CVS is, het is het chronisch vermoeidheidssyndroom. Sinds afgelopen februari is bij mij deze diagnose gesteld en vanaf dat moment ben ik opzoek gegaan naar een passende therapiemogelijkheid. Dit duurde eventjes, maar sinds een aantal weken ben ik in behandeling bij een psycholoog. Ik kreeg hierbij twee weken terug te horen, dat het er naar uit ziet dat ik ook echt vooruit ga en stappen maak. Hierbij is het nu continu belangrijk dat ik de afweging maak wat ik wel en wat ik niet doe op een dag. Is het die dag mogelijk om naar school te gaan of kan ik beter vanuit huis werken voor school (of misschien juist niets doen). Dit leer ik steeds een beetje beter te doen.

Daarnaast ben ik ook bezig met mijn grenzen aanblijven geven, wat ermee te maken heeft dat ik nee moet zeggen. Daarnaast ben ik ook bezig om mijn gedachtes om te zetten naar helpende gedachtes. Dit is iets wat ik bijvoorbeeld op school ook mee bezig ben, maar dan in een stagegerelateerde setting.

Twee keer in de week sporten

Mijn psycholoog wilde dat ik twee keer in de week ging sporten, dus dat ben ik gaan doen. Dit alles om ervoor te zorgen dat ik lichamelijk sterker zou worden. Dit ben ik vanaf die tijd ook gaan doen en het valt me nog niet tegen. Sommige momenten zijn pittig, zeker omdat ik dan spierpijn heb (wat hoort bij CVS). Ik merk nog niet dat mijn conditie echt beter aan het worden is, maar dit is natuurlijk ook een proces.

School & stage

Daarnaast is het op dit moment ook erg druk met school en dat kost nu ook best veel energie. Ik ben bezig met de laatste loodjes voor school; opdrachten, studeren voor het tentamen, maar daarnaast ook mijn stage afronden. Ik ben nu echt bezig met dingen afronden en zo ben ik nooit helemaal klaar en kan ik wel weer dingen doen. Nog eventjes en dan heb ik vakantie en daar ben ik eerlijk gezegd wel echt aan toe!

Voor nu is het heel druk en ben ik de hele dag een beetje in stressmodus, maar kan ik wel gefocust werken en een heleboel werk verzetten. Met mijn gezondheid is het nog even afwachten en gaan we ondertussen gewoon door met sporten en het traject bij de psycholoog.

Hoe gaat het met jou?

No Comments

Leave a Reply