Een gehydrateerde huid met skincare van HEMA

Een gehydrateerde huid, dat is iets waar ik van kan dromen. Mijn huid is altijd vrij droog, wat ik ook smeer en doe. Ik heb heel veel verschillende producten geprobeerd, zowel high-end als budget. Mijn voorkeur zelf gaat toch altijd naar budget producten, want ik ben en blijf een student. Dit keer probeer ik twee producten uit de hydrating lijn van Hema uit.

Hydrating Scrub Cream

De scrub heb ik voor de eerste keer gebruikt toen ik onder de douche stond. Ik heb ervoor gezorgd dat mijn gezicht goed nat was. Vervolgens deed ik wat product op mijn hand en het leek wel een foam. Voorzichtig stopte ik mijn vinger in de foam, maar helaas; het was gezichtsbedrog!

Vervolgens scrubte ik mijn huid. Dit gaat soepeltjes. Je voelt dat er scrubdeeltjes in zitten, maar het voelt tegelijkertijd ook zacht aan op je huid. Na het scrubben kon ik het gemakkelijk van mijn gezicht afspoelen. Vervolgens bleef er ook geen vettig laagje achter op mijn huid.

Normaal gesproken haal ik eerst met een make-upremover of een face wash mijn make-up van mijn gezicht. Dit was ik dit keer in alle haast vergeten. Ik stapte onder de douche uit met alleen nog twee panda oogjes. Verder was al mijn gehele make-up van mijn gezicht verdwenen. Naderhand ben ik wel nog met een toner over mijn gezicht gegaan.

Mijn gezicht was niet roder dan dat het normaal gesproken is. Wanneer ik onder de douche vandaan kom, wanneer ik überhaupt geen make-up op mijn gezicht heb, heb ik altijd wat rodere wangen. Dit was nu ook, maar in dezelfde mate als altijd.

Naderhand voelde mijn huid niet vettig of strak aan, mijn huid voelde echter ook niet gevoed aan. De paar velletjes die ik had waren verdwenen na de douchebeurt & mijn poriën oogde schoon.

Ingrediënten: Aqua, Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Microcrystalline Cellulose, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Glyceryl Stearate, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Panthenol, Hydrogenated Jojoba Oil, Cucumis Sativus Fruit Extract, Opuntia Ficus-Indica Stem Extract, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Xanthan Gum, Citric Acid, Sodium Hydroxide, Parfum, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Phenoxyethanol, CI 77007.

Hydrating Deep Cleansing Oil

De Cleansing Oil breng je aan met een wattenschijfje. Althans, zo staat het beschreven. Ik gebruik zelf altijd herbruikbare wattenschijfjes die je na gebruik met de handdoeken mee wast. Dit is al geen succes! Mijn wattenschijfje neemt de olie op en het product heeft op dat moment nog maar weinig effect op mijn huid en op het verwijderen van mijn make-up.

Vervolgens heb ik het geprobeerd met een regulier wattenschijfje die je na gebruik weggooit. Ik vind het eerlijk gezegd niet heel prettig werken. Het ging heel stroef en ik merkte nu niet dat mijn huid heel erg gereinigd was. Het voelde niet schoon aan.

Vervolgens ben ik het product ook op een andere manier gaan gebruiken, zo stond het niet beschreven, maar het leek me een prettige manier. Ik ging het gebruiken op dezelfde manier als een face wash. Ik maakte mijn gezicht nat, deed wat product op mijn handen en masseerde hiermee mijn gezicht in. De olie werd wittig, maar het afspoelen met water ging vervolgens wat lastig. Er bleef een vettig laagje achter op mijn gezicht. Dit was overigens ook met het wattenschijfje. Ik ging met een nat washandje over mijn gezicht, depte mijn gezicht vervolgens droog en gebruikte nog een facial toner. Op dat moment was heel mijn gezicht schoon en zat er ook geen vettig laagje over mijn gezicht.

Helaas bevat het product parfum en dat vind ik zo ontzettend jammer. Dit zorgt er ook voor dat ik een product overweeg om niet te kopen. Op dit moment heb ik geen nadelige gevolgen gemerkt van de parfum en ik hoop/verwacht dat het maar minimaal is, maar helaas. Dit is helaas hetzelfde probleem bij de scrub.

Ingrediënten: Paraffinum Liquidum, PEG-40 Sorbitanperisostearate, Isopropyl Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Cucumis Sativa Seed Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Parfum.

Als ik zo alles bij elkaar bekijk, denk ik mwah. Vooral omdat de producten parfum en alcohol bevatten, valt me tegen. De scrub vind ik daarentegen wel erg fijn werken, maar de Deep Cleansing Oil werkt niet zoals hij had moeten werken. Uiteindelijk heb ik wel een manier gevonden waarop het wel fijn werkt. Voor het geld, werken ze erg goed, maar toch ontzettend jammer van de parfum.

De Hydrating Scrub Cream kost €2,75 en de Hydrating Deep Cleansing Oil kost €3,50 en beide producten zijn verkrijgbaar bij Hema.

Wat vind jij van deze producten?

No Comments

Leave a Reply