Lief Dagboek – Week 21 – Spierpijn, stageopdrachten & werken

Weer een week voorbij. Afgelopen week voelde als een hele productieve week, waarbij ik aan grote klussen werkte vanuit huis en ik kon ze ook eindelijk van mijn to-dolist schrappen! Dat geeft altijd zo’n fijn gevoel en zet meteen de flow voor de rest van de week. Toen ik begon aan deze week kreeg ik het Spaans benauwd, omdat het voor mijn gevoel een hele drukke week zou worden. Het was ook zeker een volle week, maar toch wat minder erg dan ik vooraf had bedacht. Kijk je mee wat ik zoal deed?

Maandag & dinsdag

Maandag begon ik weer met stage nadat ik een week geen stage heb gehad. Het begint nu echt met aftellen, ik hoef na deze week nog maar 5 weken stage te lopen (dus, nog maar 10 dagen!). De tijd vliegt echt en dat betekent dat de laatste dingen nu echt afgerond moeten worden. Maandag was een drukke dag op stage en dinsdag ging ik met stage naar de Hooiberg. Dit is een binnen speeltuin waar we met de school heen gingen. Erg leuk, maar ook onwijs druk! Na deze twee dagen had ik ook zo’n spierpijn in mijn armen en bovenbenen.

Maandagavond ben ik alvast aan de slag gegaan met het schrijven van een sollicitatiebrief en mijn CV een update te geven, dit voor een stage voor volgend schooljaar. Ook dinsdagavond ging ik na stage meteen door met aan school werken, ik moest namelijk voor school gesprekken voeren via skype met het idee van online hulpverlening. Anderhalfuur verder had ik het gesprek afgerond en was het tijd om naar bed te gaan.

Woensdag

Woensdag had ik gelukkig een rustigere dag en ben ik thuis flink aan de slag gegaan voor school. Dit voelde zo fijn dat ik niet meer wilde stoppen. Ik heb op dit moment een bestandje gemaakt met alle to-do’s die in me opkomen. Iedere keer als het iets bij komt, schrijf ik het daar op (of wanneer het direct moet, doe ik het direct). Er staan zo ook hele grote to-do’s op mijn lijstje waar ik telkens niet verder mee kom of die in kleine stukken zijn opgedeeld. Woensdag was echt de dag dat ik daar flink mee aan de slag ben gegaan en zelfs mijn stageopdrachten zo goed als af heb. Natuurlijk blijven er op dit moment alleen nog maar to-do’s bijkomen, zo aan het einde van het schooljaar, maar je kunt ze over een tijdje allemaal afstrepen.

Ik werk overigens niet vanuit dat bestandje. Wanneer ik mijn planning ga maken voor de komende week (op de zondag), kijk ik altijd even wat ik vanuit dat lijstje allemaal moet doen en dan komt het in mijn planner te staan.

Donderdag & vrijdag

Donderdag en vrijdag had ik school. Donderdagochtend begon met een bezoekje bij de psycholoog. Vorige keer had ik de opdracht gekregen om mijn gedachten om te zetten naar helpende gedachten. Vanuit de psycholoog ben ik meteen doorgereisd naar school en daar ben ik weer verder gegaan met online hulpverlening. ‘s Avonds ging ik sporten en deed ik verder niet meer zo gek veel.

Vrijdag moest ik 1,5 uur naar school, maar mijn groepje besloot vanuit huis aan de slag te gaan, dus onverwachts zat ik thuis. Ik heb die dag heerlijk gewerkt achter mijn laptop. Ik heb literatuur gelezen (ik begon heerlijk buiten in het zonnetje, daarna toch maar weer naar binnen verplaatst). Zo heb ik mijn dag uiteindelijk mooi vol gemaakt.

Weekend

Het weekend was ook weer vol. Zaterdag moest ik namelijk werken bij de bakker, mijn laatste zaterdag en zondag begon ik al bij de schoenenwinkel te werken. Een vol weekend, maar wel super leuk zo’n eerste werkdag ergens anders (en een beetje spannend!). Daarna was mijn vriend alweer bij mij en ging ik ‘s avonds mee naar hem toe, want op maandag heb ik weer stage.

Komende week wordt weer ongeveer hetzelfde als deze week. Donderdag en vrijdag zijn volgende week dagen dat ik vrij heb van school, maar ook die dagen zijn alweer met vanalles vol gepland.

Hoe zag jouw week eruit?

No Comments

Leave a Reply