Happy voelen in je lichaam

Helaas kennen we allemaal het gevoel van niet happy zijn in ons eigen lichaam. Dit kan ineens de hoek om komen kijken, wanneer we net een zak chips hebben gegeten, wanneer de skinny jeans niet zo fijn meer zit of tijdens je menstruatie. Je voelt je ineens niet meer happy, je vind jezelf te dik en niet absoluut niet mooi & je wilt er op dat moment alles aan doen om af te vallen. We kennen het allemaal en ik kan je geen gemakkelijke oplossing geven, maar ik heb ondertussen wel ontdekt hoe ik uit deze negatieve spiraal kom en vaak helpt het wel. Vandaag deel ik mijn tips met je. 

Ga sporten

Wanneer ik me niet goed voel, kan het vaak twee kanten op gaan. Ik wil er ook niets meer aan doen om me nog beter te gaan voelen, want ‘het lukt toch niet’ en ik ga dan het liefst in mijn oude kleding op de bank liggen óf ik wil er op dat moment vol voor gaan om me weer gezond en slank en mooi te vinden. In beide gevallen is het fijn om te gaan sporten, maar zeker in het eerste geval. Ik ga me zeker niet beter voelen wanneer ik in mijn oude kloffie op de bank ga zitten. Wanneer ik ga sporten, voelt het alsof ik al een eerste stap naar een gezonder en slanker leven heb gemaakt en daarnaast geeft het weer nieuwe energie & een voldaan gevoel na het sporten. Trek er dus lekker even op uit voor een wandeling, een fietstocht of ga naar de sportschool.

Eet gezond & hydratatie

Het is belangrijk om gezond te eten en voldoende water te drinken. Wanneer je een dag gezond hebt gegeten, voel je je voldaan. Daarnaast zijn suikers ook boosdoeners wat betreft je energielevel. Je voelt je sneller futloos wanneer je teveel suikers binnen krijgt en ongezond eet. Het geeft mij geen boost wanneer ik een zak chips leeg eet, maar ik krijg juist een boost wanneer ik een gezonde maaltijd heb klaargemaakt in de keuken en deze vervolgens kan opeten met een groot glas water erbij. Wanneer je je dus niet happy voelt, duik de keuken in om iets gezonds en lekkers te maken en jezelf bijvoorbeeld te trakteren op zalm of kipfilet. Super lekker & gezond! Dit voelt als een goede start en zorgt voor voldoende energie om daarna eventueel te gaan sporten.

Daarnaast zorgt voldoende water drinken ook voor een voller gevoel, waardoor je minder geneigd bent om naar (ongezonde) tussendoortjes te grijpen. Ook verminderd voldoende water drinken je van een middagdip, waarbij je liever niets wil doen.

Fijne lingerie

Fijne lingerie zorgt er ook voor dat je je al snel een stuk fijner voelt in je lichaam. Wanneer ik net uit de douche kom ‘s ochtends en me niet helemaal happy voel, is er niets zo vervelend als lingerie die niet lekker zit. Wanneer je je niet helemaal happy voelt, is het fijn om kleding aan te trekken die lekker zit, die niet knelt, maar die er toch leuk uit ziet. Dit begint al met lingerie. Bij mijzelf gaat mijn voorkeur op dat soort momenten uit naar een bh zonder beugel, bijvoorbeeld een kanten bh of een bustier. Je hebt toch iets van lingerie aan, vaak zijn ze ook nog erg mooi & het zit goddelijk.

Ik heb zelf dit setje van LASCANA wat echt goddelijk zit! Het is misschien niet het meest sexy setje dat ik in de kast heb liggen, maar het zit heerlijk en ik voel me er prettig bij en dat is veel belangrijker! Er zijn overigens ook heel veel mooie setjes zonder beugel die je kunt dragen.

Mooi maken

Wanneer je je niet happy voelt, is het fijn om jezelf toch mooi te maken. Dit is vaak een moment waar je je doorheen moet slepen, maar je voelt je je daarna al zoveel beter. Ga lekker in bad of uitgebreid onder de douche, kleed je vervolgens aan in je favoriete maar toch leuke outfit, doe een make-upje op en zet je haren in de krul! Wanneer ik me een dag niet zo happy voel, zie je mij meestal in een pantalon rondlopen met een simpele top en met een basic make-upje met veel natureltinten.

Wanneer ik mezelf zo voel, ga ik niet teveel experimenten met make-up, maar houd ik het voornamelijk bij basic tinten en producten die ik al langer gebruik. Voorheen wou ik dit nog wel eens doen en negen van de tien keer ging het dan mis en voelde ik me daarna weer de hele dag vervelend daarover.

Daarnaast is het ook fijn om voor dit soort momenten een parfum te kiezen die je een boost geeft. Bij mij gaat mijn voorkeur uit naar een warme geur met eventueel vanille. Bij jou is dat misschien een hele zoete geur of juist een bloemige geur.

Pluspunten

Daarnaast hebben we allemaal pluspunten. Ik weet bijvoorbeeld van mezelf dat ik brede heupen heb en hier kan ik me op dit soort dagen druk om maken. Op dat moment zijn mijn heupen in mijn ogen tien keer breder en is vervolgens ook de rest allemaal lelijk. Dit slaat natuurlijk nergens op. Ik heb bijvoorbeeld wel een platte buik en mooie armen en onderbenen. Het is belangrijk om op dat soort momenten jezelf te focussen op je pluspunten, bijvoorbeeld die platte buik. Schrijf voor jezelf in een schriftje op waar je trots op bent en kijk daar naar wanneer je je niet happy voelt.

Het is en blijft menselijk om je een dag niet lekker te voelen in je lichaam en natuurlijk mag dat. Hoe goed ik het ook weet wat ik allemaal kan doen om me weer happy te voelen, soms heb je een dag nodig om even te balen. Belangrijk om hier niet in te blijven hangen en jezelf weer op te pakken en dan kunnen deze tips heel erg helpen.

Wat doe jij als jij je niet happy voelt in je lichaam?

1 Comment

Leave a Reply