15 jurken die in elke garderobe passen – La Maison Victor Jurken 2

Jurken blijven een ideaal kledingstuk! Je schiet een jurkje aan, sneakers of laarsjes eronder en je bent helemaal klaar voor de dag. Een favoriet kledingstuk voor mij om zelf te naaien is en blijft dan ook de jurk. In elke editie van het magazine La Maison Victor vind je ten minste één nieuw patroon voor een leuke jurk. La Maison Victor heeft ondertussen een aantal klassiekers en deze zitten gebundeld in dit boek. Maar liefst 15 jurken die in elke garderobe passen en je gemakkelijk zelf kunt maken. Benieuwd naar dit boek? Ik vertel er vandaag meer over. 

La Maison Victor

La Maison Victor is ondertussen een heel merk geworden. Het is een magazine, maar daarnaast worden er ook events georganiseerd, bestaan er heel wat tutorials om te bekijken voor alle naaisters en creatievelingen en daarnaast ook een webshop, waar je stoffen kunt kopen om zelf aan de slag te gaan. Wanneer je een kijkje neemt op de website van La Maison Victor wordt het allemaal duidelijk wat voor creatieve dingen je kunt ondernemen.

15 jurken die in elke garderobe passen

Het boek bestaat uit 15 jurken die voor elk seizoen kunnen. Uiteindelijk kun je er alle kanten mee op en ontzettend veel variëren. Je kunt de jurken namelijk zo maken naar jouw figuur, zelf een stof uitkiezen in verschillende kleuren en met verschillende prints en daarnaast kun je eventueel wat leuke details toevoegen. Ben je goed met de naaimachine? Dan kun je ook de verschillende rokken en bovenstukken combineren tot weer een nieuw ontwerp. Het boek bevat 15 verschillende patronen, namelijk:

 • Jewel jurk
 • Eden jurk
 • Flo jurk
 • Florence jurk
 • Gerda jurk
 • Hanna jurk
 • Harriet jurk
 • Imani jurk
 • Lola jurk
 • Lora jurk
 • Pia jurk
 • Pearl jurk
 • Solange jurk
 • Wanda jurk
 • Steph jurk

Het boek bestaat uit patronen van maat 30 tot en met 56.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het boek bestaat uit de verschillende patronen voor de jurken, maar daarnaast ook een heleboel tips & prachtige foto’s van de jurken. Het boek begint allereerst met wat informatie over naaien. Wat zijn onder andere de benodigdheden, hoe gaat het uitknippen in zijn werk en informatie over onder andere de averechtse kant.

Vervolgens vind je de verschillende jurken met prachtige foto’s. Per jurk vind je informatie over de jurk, informatie over de stofkeuze, waar je zoal rekening mee moet houden en de moeilijkheidsgraad. Dit is per jurk aangegeven. Tussendoor vind je een aantal handige hoofdstukken met informatie hoe je jouw patroon kan aanpassen en de jurk helemaal op jouw lichaam kan maken. Bijvoorbeeld hoe je de buste aan kunt passen, hoe je de heupomtrek en taille kunt aanpassen en aan het einde van het boek vind je nog meer informatie over de perfecte naad en patronen overtekenen.

Achterin het boek vind je alle patronen. Deze zitten los in het boek op verschillende bladen, waardoor je ze gemakkelijk kunt pakken en terug kunt stoppen en je niet in het boek hoeft te gaan scheuren. e heldere werkbeschrijvingen en de patronen op ware grootte zorgen ervoor dat je alle jurken gemakkelijk zelf kunt maken.

Ik ben zelf al aan de slag gegaan om wat jurken te maken. Het liefst wil ik ze allemaal maken in allerlei verschillende kleuren en printjes!

La Maison Victor Jurken 2 is verkrijgbaar bij onder andere Bol.com voor €29,99.

Maak jij zelf graag kleding?

No Comments

Leave a Reply