Lief Dagboek – Week 20 – Studiereis

Afgelopen week was een druk weekje en daarnaast ook erg vermoeiend. Ik had afgelopen week studiereis, waarbij ik zelf heb gekozen voor het thuisprogramma vanwege mijn gezondheid. Daarnaast sportte ik deze week twee keer, deed ik thuis niet meer veel voor school en besloot ik weer eens om een serie te kijken. Centraal stond deze week toch wel de studiereis en daarbij ging ik door Brabant en Limburg reizen. Lees verder voor mijn week.

Maandag & dinsdag

Maandag begon de studiereis. Ik heb zelf gekozen voor het thuisprogramma, waarbij we de verschillende lesplaatsen afgingen en daar opzoek gingen naar diversiteit. We begonnen de week in Tilburg, waarbij we in gesprek gingen met een transgender. Dit vond ik zelf heel erg interessant, het verhaal eens horen van iemand die het zelf heeft meegemaakt om zich zo te voelen, het proces vervolgens in gaat en terug kan blikken op het hele proces en hoe het nu gaat. Daarna zijn we Tilburg Noord in gegaan, dit is een van de armste wijken van Nederland.

Dinsdag zijn we naar Baexem gegaan, naar het asielzoekerscentrum. Ikzelf ben al eens vaker in een asielzoekerscentrum geweest met mijn vorige opleiding, maar het blijft interessant, zeker wanneer je die mensen spreekt. We kregen hier voornamelijk heel veel informatie, zijn even kort in gesprek geweest met een aantal mensen die in het AZC zitten en in de middag hebben we met de kinderen spelletjes gedaan.

Dinsdagavond ging ik weer sporten en vorige keer heb ik zoveel spierpijn gehad. Gelukkig viel het dit keer mee en ging het verbazingwekkend goed. Ik sport in een warmtecabine en op dit moment ben ik bezig om mijn conditie op te bouwen. Ik doe hierbij iedere oefening 1 minuut, hierbij probeer ik er vol voor te gaan en de oefening zo vaak mogelijk uit te voeren.

Woensdag

Woensdag was de vrije dag en die dag heb ik wat gedaan voor school, maar heb ik daarnaast ook lekker rustig aan gedaan. Ik ben begonnen aan een nieuwe serie op Videoland, namelijk Younger. Ik vind het echt een super leuke serie en wil telkens verder kijken. Ook een goede manier om wat te ontspannen en niet telkens bezig te zijn. De afleveringen duren maar 20 minuten en dat vind ik een fijne lengte. Zo kan ik nog een aflevering kijken voordat ik ga slapen of voordat ik van huis moet en nog even tijd over heb. Ik ben op dit moment al bij seizoen 4 en 16 juni komt seizoen 6.

Donderdag & vrijdag

Donderdag moesten we weer op pad en dit keer gingen we naar Kentalis. Kentalis heeft alles te maken met taalontwikkelingsstoornissen, doofheid en doofblindheid. Heel interessant en dan zie je pas hoe moeilijk het ooit kan zijn om met deze mensen te combineren of ze iets aan te bieden in een schoolsetting. Heel interessant!

Vrijdag zijn we naar de Internationale school in Eindhoven geweest. Dit is zo anders dan ik gewend ben en ik kan me ook niet voorstellend dat ik in zo’n setting zou werken. Dit is helaas niets voor mij. Rond een uur of vijf was ik na vrijdag thuis en toen zat de studiereis erop. Ik ben zelf heel blij dat ik heb gekozen om in Nederland te blijven, waardoor ik iedere avond toch op tijd in mijn eigen bed lag.

Het weekend

Toen was het weekend, daar was ik ook wel echt aan toe! Ik had dit weekend ook een vrij weekend en hoefde dit keer niet op de zaterdag te werken. Ik besloot om dit keer mee te doen met een groepsles, waarbij ik hetzelfde heb gedaan als wanneer ik alleen sport, maar dan met drie anderen. Dit was ook heel erg leuk om eens te doen!

Verder had ik dit weekend een aantal verjaardagen, keek ik het Songfestival, ging ik naar de jaarmarkt kijken, keek ik serie en besloot ik nog wat voor school te doen.

Wat deed jij deze week?

No Comments

Leave a Reply