Vijf dilemma’s die ik op dit moment heb

Iedereen heeft wel eens een dilemma. Een dilemma waarbij jij alleen de keuze kan maken of je het wel of niet moet doen. Een dilemma waarbij je wel om adviezen kan vragen, maar je telkens een ander antwoord krijgt en het er nooit (of juist met alles wel) mee eens wordt. Dat soort dilemma’s spoken bij ons wekelijks door je hoofd. Tijd om mijn dilemma’s eens op tafel te gooien en met je te delen, want we hebben ze allemaal! Daarnaast helpt het delen van je dilemma’s ook; je schrijft het voor jezelf uit, kan het er samen over hebben en zo kom je makkelijker tot een besluit. Kijk je mee?

Vakantiebestemming deze zomer

Een dilemma wat al een tijdje speelt en niet alleen bij mij, maar ook bij mijn vriend. Waar gaan we naar toe deze zomer? Dit is een terugkerend dilemma ieder jaar, want waar willen we heen op vakantie? We hebben beide wel een aantal landen waar we graag heen zouden willen, maar dit zijn voornamelijk lange termijn plannen. Mijn vriend werkt op dit moment, maar ik studeer nog en heb dus niet zo’n heel groot budget. Een verre reis of iets dergelijks stellen we dus op dit moment nog een beetje uit, maar wat dan? Ook nu is het weer een dilemma; hij wil ergens anders heen dan waar ik heen wil. We hebben voor nu even besloten dat één van ons de vakantie uitzoekt (die wel aan een aantal eisen voldoet), maar wie gaat het dan beslissen? Dat is weer een volgend dilemma.

Voor nu kan ik het helaas nog niet loslaten en iedere keer lijk ik ook weer iets anders te willen (en er een ander bedrag aan uit te willen geven). Dilemma’s!

Sim Only of nieuwe telefoon

Na twee jaar verloopt mijn abonnement. De afgelopen twee jaar heb ik een abonnement gehad bij Vodafone. Ik weet niet beter als dan dat ik Vodafone heb. De vorige keer heb ik gekozen voor een Sim Only abonnement, omdat ik toen net een nieuwe telefoon had. Die keus was makkelijk gemaakt toen. Op dit moment, twee jaar later, zit ik met hetzelfde dilemma. Wel of geen Sim Only? Ik heb op dit moment nog steeds dezelfde telefoon als toen, dus kies ik ervoor om nog twee jaar hier mee verder te gaan of niet?

Op dit moment zijn de telefoons wel goed ontwikkeld dat je er langere tijd mee kan doen, maar wil ik dit ook? Daarnaast veranderd er ook zo snel zoveel en er kan dus in twee jaar tijd heel veel gebeuren. Vroeger kon je met moeite twee jaar volmaken met een telefoon, dat is me ook gelukt (ruim 2 jaar zelfs), maar wat doe ik voor de komende twee jaar? Op dit moment neig ik toch weer naar Sim Only, omdat het voor nu nog niet nodig is. Dit is voor nu een korte termijn oplossing.

Wel of geen ontslag

Dit is ook een dilemma waarvan ik de knoop nog maar net heb doorgehakt en dat was wel of géén ontslag nemen? Ik heb een bijbaantje bij de bakker en kwam onlangs iets anders tegen. Ik heb gesolliciteerd. Na lang (zo voelde het althans, maar het is zo snel gegaan) wikken en wegen, heb ik ontslag genomen. Hierbij heb ik voor mezelf een aantal dingen goed op een rijtje gezet; voor- en nadelen, het salaris (belangrijk puntje!), wat me tegenhoud en juist niet.

Uiteindelijk heb ik het besloot genomen en heb ik ontslag genomen. Het voelde heel vervelend om het te moeten doen, vooral omdat ik er niet weg hoefde, maar uiteindelijk ben ik heel blij met de keus die ik heb gemaakt!

Mijn therapie

Mijn therapie, dit zijn ook nooit makkelijke keuzes. Ik loop op dit moment bij een psycholoog voor Chronisch Vermoeidheidssyndroom en ik weet niet zo goed wat ik ervan moet denken. Mijn eerste gevoel was super positief, daarna nam het helaas af. Dit heb ik ook bespreekbaar gemaakt en ik wil het proberen, maar ik weet niet wat ik moet denken van het plan wat er opgesteld is voor mij en of dit wel iets gaat doen/worden voor mij.

Dit is iets wat ik ook echt moet afwachten, afwachten hoe het proces verloopt en wat mijn gevoel doet. Het nadeel van al die dilemma’s is je gevoel. Die maken de keus vaak moeilijk en vooral wanneer het gaat om je gezondheid.

Wat eten we vandaag?

Een dilemma wat iedere dag terugkomt, wat eten we vandaag? Soms zit ik echt boordevol ideeën met recepten en dingen die ik wil uitproberen, maar soms is mijn hoofd leeg. Afgelopen zomer ben ik twee weken alleen thuis geweest en toen wist ik het redelijk goed te verzinnen. Ik probeerde veel uit uit kookboeken en Pinterest was mijn grootste vriend. Soms is je inspiratie helaas gewoon op en dan sta je weer voor dit dilemma.

Wanneer ik een feestje moet geven of er iemand op visite komt, vind ik het vaak heel leuk om uit te pakken met eten en leuke gerechten. Het kookboek wat ik dan vaak gebruik (zeker wanneer ik zelf geen inspiratie heb), is het Powerfood boek van Rens Kroes, the party edition. Ik heb dit boek al eens vaker voorbij laten komen op de blog, mocht je benieuwd zijn dan kun je de review hier lezen.

Wij hebben thuis verschillende dingen bedacht om dit dilemma te voorkomen en het trouwens ook voor iedereen goed te doen. We zijn met vijf personen thuis met allemaal een totaal verschillende smaak. Mijn vader en ik zijn dol op zalm! Mijn broertje wil het liefst alleen maar friet, pannenkoeken en pizza. We hebben lootjes getrokken met maaltijden en we hebben samen weekmenu’s gemaakt en nog steeds hebben we nu iedere week dit dilemma.

Dit zijn de dilemma’s die ik op dit moment heb en mee in mijn hoofd zit. Ik kan hier ook echt veel mee bezig zijn en wat voor mij dan het beste helpt, is het van me af schrijven. Dit doe ik in een brainstorm, in mijn journal of als het echt niet anders kan in mijn telefoon. Dit keer deelde ik het dus met jou!

Wat zijn jouw dilemma’s?

No Comments

Leave a Reply