Bewaarboek voor tekeningen – Ideaal voor alle (groot)ouders

Als kind heb ik onwijs veel getekend en geknutseld (dit doe ik overigens nog steeds). Dit deed ik thuis, bij vriendinnetjes, maar ook op school kwam dit aan bod. Daarnaast maakte je ieder jaar voor Moederdag, Vaderdag, de verjaardag van je ouders en grootouders knutselwerkjes en tekeningen. Deze tekeningen worden vervolgens ergens opgehangen voor een poosje, maar na verloop van tijd begint de koelkastdeur vol te raken of ben je als ouder de tekeningen spuugzat. Ik loop zelf al meerdere jaren stage op speciaal onderwijs en daar knutselen en tekenen we een heleboel. Als pedagoog in opleiding (zo leuk om dit te zeggen, haha!) vind ik het heerlijk om dit soort tips met je te delen, namelijk dit boek waar je alle tekeningen van je (klein)kind in kan bewaren! Het Bewaarboek voor tekeningen! 

Dit boek is gemaakt door Liesbeth Talboom & Liesbeth Haesevoets en ik vind het geweldig! Het boek is speciaal ontworpen voor ouders en kinderen, maar daarnaast ook erg geschikt voor grootouders. Het boek staat vol met prachtige kaders om in te tekenen, schilderen en kleuren, maar daarnaast kun je er ook je tekeningen in plakken. In dit boek kun je alles verzamelen wat je hebt gemaakt op school, thuis of bij vriendjes en vriendinnetjes. Hierin kun je tekeningen bewaren die je voor (een van je) ouders hebt gemaakt of voor je grootouders. Je kunt de allermooiste tekeningen bundelen in dit boek en dan kunnen alle andere creaties met een gerust hart de prullenbak in.

Het boek staat vol met leuke illustraties en kaders waar jij je tekeningen en knutselwerkjes in kwijt kunt. Je kunt verschillende opdrachten vinden en inspirerende vragen, zoals:

  • Een zelfportret maken
  • Waar kijk je stiekem heel erg naar uit omdat het eindelijk mag als je ‘groot’ zult zijn?
  • Teken je gezin
  • & teken je toekomstige huis

Het boek bevat maar liefst 34 kaders om in te tekenen of te plakken en is geschikt voor alleen maar de allermooiste knutselwerkjes. Het is een leuke manier om samen met je kind aan de slag te gaan, maar daarnaast ook om een mooi overzicht te maken van de kindertijd & hoe het kind dacht op dat moment. Daarnaast zie je op deze manier ook de skills van je kind vooruit gaan, zeker leuk om later eens op terug te blikken.

Het Bewaarboek voor tekeningen is verkrijgbaar bij onder andere Bol.com voor €17,99.

No Comments

Leave a Reply