5 x mijn opruim plannen

Soms zit ik echt een opruimvibe. Ik wil alles netjes hebben, ik word kriebelig wanneer het een rommeltje is en mijn hoofd is opzoek naar orde. Wanneer ik dit schrijf, is mijn slaapkamer een bende. Mijn bed is onopgemaakt, mijn bureau is een chaos met pennen, mijn planner en Stabilo markers & naast me staat een onuitgepakte tas. Het liefst wil ik nu aan het opruimen gaan, dit gaat na het schrijven van deze blogpost ook al gebeuren, maar eerst wil ik een aantal opruim plannen met je delen. 

Het is op dit moment overal in huis een rommeltje. De trap wordt op dit moment geschilderd, wat betekent dat er overal stof ligt, alles een andere plek heeft gekregen om zoveel stof en rotzooi te beperken en dat zorgt voor nog meer rommel (voor je gevoel). Wanneer de trap klaar is, kunnen we gelukkig weer aan de slag met opruimen en poetsen.

Allereerst is een grote schoonmaak belangrijk! Alles moet weer schoon zijn, voordat ik alles weer terug kan zetten op zijn oude vertrouwde plek. Ik vind het sowieso fijn om eens in de zoveel tijd een grote schoonmaak te houden en dan ga ik ook weer flink opruimen. Door de tijd heen verzamel ik namelijk allerlei spullen die helemaal niet thuis horen op de plek waar ze liggen, maar ook verzorgingsproducten die niet geschikt zijn voor mijn huid. Deze worden dan ook ergens anders ondergebracht.

Schoenenkast

Iets wat ik al langere tijd in mijn hoofd heb, is dat ik een schoenenkast wil. Op dit moment zijn mijn schoenen echt een rommeltje. Ze zitten namelijk in dozen, zijn opgestapeld op elkaar en dat werkt totaal niet. Wanneer ik een paar schoenen wil pakken, valt de stapel met dozen om of moet ik eerst alle dozen nakijken. Het lijkt me tof om daarvoor een schoenenkast te maken met kleine opbergkisten die een kast vormen. Dit is een project waar ik dadelijk ook aan wil beginnen!

Opbergkisten

Daarnaast heb ik een aantal opbergkisten die ik grondig moet nakijken. Ik vind opbergkisten altijd super fijn, want je kunt je spullen er gemakkelijk in kwijt. Ik heb zelf een opbergkist onder mijn bed met daarin allemaal rommeltjes. Daarnaast heb ik ook een opbergkist in mijn boekenkast staan met daarin back-up verzorgingsproducten. Al deze opbergkisten moet ik ook weer eens nakijken. Je kunt er namelijk veel spullen in kwijt, maar soms ook net iets té veel!

Hier wil ik de komende tijd langzaam mee aan de slag gaan. Een grote schoonmaak, mijn spullen opzoeken, alles netjes opruimen, mijn opbergkisten ordenen & een schoenenkast maken!

Wat zijn jouw opruim plannen?

2 Comments

  • Reply
    Leen
    mei 9, 2019 at 21:42

    Leuke post, ik herken het zo’n opkruimkriebbels maar ik moet zeggen bij zijn ze toch al lang niet meer langsgekomen. Ondanks dat het echt nodig is. Goede tips, misschien dat ik dit weekend ook maar eens ga beginnen 🙂

  • Leave a Reply