Dit is mijn nieuwe bril!

Zoals je misschien wel weet (of misschien ook niet), heb ik al jaren een bril. Ik draag al jaren lenzen, maar ik heb er altijd een bril naast gehad. Mijn sterkte is helaas ook niet iets wat zonder bril of lenzen kan. Je hoort wel eens dat mensen geeneens een bril naast hun lenzen hebben, dat is bij mij echt een must. Het kan namelijk altijd zo zijn dat je lenzen niet lekker zitten of er iets met je oog aan de hand is en dan heb ik die bril toch wel echt nodig. Helaas was mijn huidige bril al wat verouderd en de sterkte was echt niet meer up to date. Vandaar dat een nieuwe bril geen overbodige luxe was. Tijd voor een nieuwe! 

Ik ben voorheen bij verschillende opticiens geweest, waaronder ook een bekende, namelijk Pearle. Dit keer besloot ik toch naar een andere opticien te gaan, ik had namelijk bij deze andere opticien ook mijn lenzen. Mijn moeder en zusje zaten verder ook bij deze opticien, een plus een is twee. Vandaar dat ik ook naar deze plaatselijke opticien ben geweest. Hier hebben zij overigens ook een breed assortiment aan monturen, vergelijkbaar met andere (bekende) opticiens.

Ik ben al bekend bij deze opticien en mijn ogen waren hier al meerdere keren gemeten, onder andere voor mijn lenzen en een keer een check up. Mijn ogen waren afgelopen december nog gemeten, maar helaas na dat moment nog achteruit gegaan. Balen, maar daarom was een nieuwe bril ook echt nodig. Belangrijk dat je ogen ook echt goed gemeten worden en er ook de tijd voor genomen wordt. Nu was het bij mij niet het geval, maar wanneer je het niet vertrouwd, kun je zeker een second option vragen bij een andere opticien.

Uiteindelijk zijn we de winkel in gegaan en ben ik brillen gaan passen. Ik had uiteindelijk een selectie gemaakt van drie brillen die ik mee naar huis mocht nemen. Dit is echt een groot voordeel, vraag ook zeker of deze mogelijkheid er ook is bij jouw opticien. Wanneer je een bril mee naar huis neemt, kun je het bekijken in andere licht, met andere kleding en make-up en daarnaast kun je ook de mening vragen van anderen. Ik vind namelijk de mening van mijn ouders, mijn zusje en mijn vriend erg belangrijk en die neem ik niet allemaal mee naar de opticien.

Uiteindelijk heb ik de keus gemaakt uit de drie brillen en dit is ’em geworden. Calvin Klein Silver Havana Milky. Het is een rond, metalen montuur en ik was echt meteen verliefd. Wanneer ik bij de opticien was, al maanden van tevoren, zette ik telkens al deze bril op en dit is hem natuurlijk ook geworden. De meningen waren vooraf wat verdeeld, maar volgens mij was iedereen er al meteen aan gewend en vinden ze het nu allemaal leuk staan (althans, dat wordt er gezegd 😉

Nu kan ik weer mooi vooruit met mijn bril en vind ik het ook helemaal geen probleem om hem op te zetten. Voorheen was het nogal een dingetje, omdat ik er niet meer goed door zag. Nu kan ik er weer helemaal tegenaan!

Heb jij een bril of lenzen? Zo ja, wat voor montuur heb jij?

4 Comments

 • Reply
  Jessica J.
  mei 2, 2019 at 13:03

  Hoe tof dat je de brillen mee naar huis mag nemen! Mijn bril is ook echt hoognodig aan vervanging toe. Ik moet m’n ogen trouwens nog eens laten checken, want de sterkte van m’n lenzen is volgens mij ook niet meer voldoende … Ik denk dat ik binnenkort eens naar Ace & Tate ga, want daar hoor ik niets dan goeds over!

 • Reply
  Leen
  mei 9, 2019 at 21:47

  Super mooie bril ! ikzelf heb ook een bril maar zou zelf liever overstappen op lenzen aangezien ik mijn bril niet graag draag.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   mei 10, 2019 at 06:28

   Dankjewel. Herkenbaar! Ik was ook erg blij toen ik begon met lenzen dragen, maar inmiddels vind ik mijn bril ook heerlijk!

 • Reply
  Favorieten van afgelopen maand - Mei 2019 - Suzanne Elisa
  mei 31, 2019 at 07:03

  […] ik hem minder snel op zette dan dat ik nu doe. Benieuwd naar mijn bril, dan raad ik je aan om deze blogpost te […]

 • Leave a Reply