Gepersonaliseerde huidverzorging met Clinique iD

Al jaren ben ik trouwe gebruiker van de producten van Clinique. Ik heb al verschillende huidverzorgingsproducten gebruikt, zonnebrand en make-upproducten. Ik heb een gevoelige huid en de producten van Clinique werken perfect in combinatie met mijn huid. Clinique blijft zich ook vernieuwen en Clinique heeft net de Clinique iD gelanceerd. Je kunt hiermee gemakkelijk jouw eigen huidverzorging samenstellen. Je kunt kiezen uit wel 15 unieke combinaties. Ik laat je zien welke combinatie ik heb gekozen voor mijn droge, gevoelige en regelmatig rode huidje. 

Clinique iD

Nog nooit eerder heb ik bij een merk gezien dat je zelf jouw huidverzorging kan samenstellen op jouw huidtype. Dit maakt het uniek, maar daarnaast geeft het ook de kans om de perfecte huidverzorging te vinden. Clinique geeft de mogelijkheid om de perfecte verzorging zelf op maat te maken op basis van je huidtype en huidzorg.

Door middel van de nieuwe, speciaal ontworpen verpakking kun je exact de juiste hoeveelheid product per pompje creëren. Zo krijg je 90% hydratatie en 10% geconcentreerde actieve werkstoffen. Deze geconcentreerde actieve werkstoffen komen namelijk uit een aparte cartridge die toegevoegd is aan jouw huidverzorging. Zo wordt het simpel en makkelijk om je huid zowel te verzorgen als te behandelen met Clinique iD.

Naast de 90% hydratatie en 10% geconcentreerde actieve werkstoffen bevatten de producten uit de Clinique iD lijn geen parfum en ftalaten.

Hoe werkt het precies?

Clinique iD is erg simpel! Je maakt een keuze uit de drie Hydration Base opties en vervolgens kies je één van de vijf Active Cartridges Concentrates om je eigen, persoonlijk Clinique iD Custom Hydrator samen te stellen.

Stap 1

Er zijn drie opties voor de Hydration Base, je kunt kiezen uit de volgende drie opties:

  • Dramatically Different Hydrating Jelly: Dit is een 100% transparante, lichtgewicht, olie-vrije water-jelly die hydrateert, de beschermende huidbarrière herstelt en de huid beschermt tegen dagelijkse blootstelling aan luchtvervuiling. Deze gloednieuwe, lichte en frisse waterachtige textuur is geschikt voor alle huidtypes. Ik heb zelf voor deze gekozen, omdat ik zelf altijd erg goed reageer op jelly producten zonder olie.
  • Dramatically Different Oil-Free Gel: Je kunt dit omschrijven als een lichtgewicht, olie-vrije gel die een tekort aan vocht aanvult en de huid sterker maakt. Hij heeft een lichte, lotion-gel textuur die helpt de vettere huid in balans te brengen en verfrissen. Ideaal voor combinatie-, vette tot vette huidtypes.
  • Dramatically Different Moisturizing Lotion +: Dit is één van de meest geliefde Clinique formules en texturen ter wereld en vooral geschikt voor de zeer droge tot droge/gecombineerde huid.  Het is een zijdezachte, lichtgewicht lotion die makkelijk intrekt, het vochtpeil herstelt en de huid sterker maakt. Door het gebruik van Glycerine en Hyaluronzuur – dat vocht aantrekt en aan de huid bindt – hydrateert het je huid de hele dag. Ook versterkt het je huidbarrière en helpt om het goede, zoals vocht, binnen te houden en het slechte, zoals luchtvervuiling, buiten te houden. Dit met behulp van een mix van Sunflower Seed Cake, Barley Extract en Cucumber Fruit Extract. Het fijne is dat hij gemakkelijk door de huid opgenomen wordt en geen sporen achterlaat door de lichtgewicht, vetvrije formule.

Stap 2

Vervolgens kies je een Active Cartride Concentrate, hierbij ga je uit van de grootste huidzorg. Iedere cartidge bevat een hoog gehalte pure, geconcentreerde actieve ingrediënten die een speciale huidzorg behandelen.

  • Fatigue: Een oranje cartridge met daarin pure, geconcentreerde percentages Taurine en andere actieve ingrediënten die de huid wakker maken en tekenen van vermoeidheid verminderen.
  • Lines & Wrinkles: Een paarse cartridge met daarin pure, geconcentreerde percentages Wei Proteïne en andere actieve ingrediënten die de huid gladder en voller maken en lijntjes en rimpels opvullen.
  • Uneven Skin Tone: Een witte cartridge met daarin pure, geconcentreerde percentages Japanese Angelica Root Extract en andere actieve ingrediënten die helpen om de teint egaler en helderder te maken.
  • Pores & Uneven Skin Texture: Een blauwe cartridge met daarin pure, geconcentreerde percentages Alpha Hydroxy Acids en andere actieve werkstoffen die de zichtbaarheid van poriën reduceren en de huidstructuur zo verbeteren dat de huid frisser en helderder is.
  • Irritation: Een groene cartridge met daarin pure, geconcentreerde percentages Lactobaccilus gist en andere actieve werkstoffen die de gevoelige huid kalmeren en verzachten.

Ik heb zelf gekozen voor de Uneven Skin Tone die helpt om de teint egaler en helderder te maken. Ik heb zelf een gevoelige, droge huid die vaak gepaard gaat met vlekjes en oneffenheden. Dit uit zich in rode wangen en rode vlekjes hier en daar. Wanneer er onzuiverheden in mijn huid ontstaan, blijven deze ook vaak erg lang zichtbaar als een vlekje. De Uneven Skin Tone Cartridge geeft een heldere, egale teint dankzij Japanese Angelica Root Extract. Daarnaast helpt het de zichtbaarheid van verkleuringen verminderen, dankzij Ascorbyl Glucoside, een krachtige vorm van Vitamine C.

Daarnaast verheldert het de teint met met Salicylic Acid om te zorgen dat er voortdurend een frissere, gladdere en heldere huid tevoorschijn komt. Ook helpt het de huidcellen de energie te geven die ze nodig hebben om zich te vernieuwen dankzij caffeïne en taurine.

Stap 3

Vervolgens ben je klaar om het product te gaan gebruiken! Hiervoor moet je jouw cartridge in de flacon van de Hydration Base stoppen en that’s it! Er wordt geadviseerd om het product twee keer per dag te gebruiken, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds.

Wat doet Clinique iD voor mij?

Wat ben ik enthousiast over dit product! Ik kan natuurlijk alleen oordelen over de combinatie die ik gebruik, maar die is echt fantastisch! Het gehele concept vind ik trouwens erg prettig. Je kunt precies jouw huidverzorging samenstellen op jouw huid en dat maakt het heel prettig om het product ook te gaan gebruiken, want grote kans dat het product ook goed aansluit op jouw huid en je er de meeste voordelen uit kan halen.

Allereerst is de basis heel erg fijn. De jelly basis trekt snel in, voelt niet vettig, maar ook zeker niet plakkerig aan. Nadat je het hebt aangebracht, trekt het snel in, waardoor je ook snel aan de slag kan met je make-up. Mijn make-up blijft vervolgens ook de hele dag mooi op zijn plaats zitten en gaat niet schuiven.

Mijn huid lijkt een stuk meer gekalmeerd te zijn en mijn huid is ook een stuk egaler! Zo heb ik bijna geen onzuiverheden (wel eens af en toe een pukkeltje), lijken deze ook sneller te zijn verdwenen en zijn mijn wangen een stuk minder rood.

De Clinique iD combinaties zijn te koop bij Douglas (en in hun webshop) en op Clinique.nl en haar verkooppunten. De basis en de cartridge bevat samen 125ml en kost €54,50.

Wat vind jij van het Clinique iD systeem om je eigen huidverzorging samen te stellen? 

No Comments

Leave a Reply