Vijf ontdekkingen van de afgelopen tijd

Iedere keer doe je wel weer nieuwe ontdekkingen op. Ontdekkingen waar ik zelf altijd heilig van overtuigd ben dat ik de eerste ben die dit ontdekt heeft. Helaas is dat nooit zo, maar het geeft wel een fijn gevoel als je iets hebt ontdekt wat het leven makkelijker maakt, waar je een stukje blijer van wordt of iets wat gewoon leuk is. Ik deed zo de afgelopen 1,5 maand ook een heleboel ontdekkingen en die wil ik vandaag met je delen. 

Lipsticks uitproberen

Ik heb best veel lipsticks, laten we daar mee beginnen. En ik draag ook iedere dag iets op mijn lippen, maar vaak grijp ik toch naar hetzelfde of dezelfde teint. Ik heb gemerkt dat ik heel wat lipsticks in mijn collectie heb die ik niet helemaal het einde vind of die ik niet prettig vind, maar toch blijven ze iedere keer liggen. Zo heb ik alle lipsticks en andere lipproducten op één hoop gegooid in mijn lade en er een bakje bij gezet en een boterhamzakje. Iedere dag moest ik een andere lipstick pakken uit mijn collectie en deze mocht ik één dag dragen van mezelf. Wanneer ik hem gedragen had en vond dat hij me goed stond, ik hem prettig vond en ik hem zeker wilde houden, legde ik hem in het bakje van houden. Wanneer dit absoluut niet het geval was, deed ik hem in het boterhamzakje. Zo pluisde ik al een deel uit van mijn collectie. Ik merkte ook dat ik bepaalde lipsticks telkens vermeed en niet op wilde, maar er ook nog geen afstand van kon doen. Na twee weken heb ik even goed gekeken naar mijn collectie en echt de lipproducten gehouden waar ik blij van werd & die me zeker goed stonden.

De rest heb ik aan mijn moeder en zusje gegeven (die hebben een hele andere ondertoon en staan de lipkleuren die mij niet staan meestal wel). Zo motiveer je hen ook om hun collectie uit te zoeken en krijg je misschien ook wat leuke items terug.

Luisterboeken

Sinds een tijdje ben ik luisterboeken gaan luisteren via Storytel. Ik vind het heerlijk om boeken te lezen, maar ik neem hier niet altijd de tijd voor. Ik kan er bijvoorbeeld ook niet tegen om in de bus een boek te lezen, wat eigenlijk ideaal zou zijn. Door middel van luisterboeken verslind ik weer boeken! Ik ‘lees’ op de fiets, wanneer ik een stukje moet wandelen, wanneer ik in de bus zit, wanneer ik in de auto zit, noem maar op. Het is echt een genot! Ik lees via Storytel en ik vind dit echt een handige app, er zijn ook andere manieren om luisterboeken aan te schaffen, maar daar heb ik zelf nog geen kennis mee gemaakt. Via Storytel heb je de keus uit heel veel verschillende boeken en luister je gemakkelijk vanaf je telefoon. Je kunt Storytel vooraf ook veertien dagen gratis uitproberen, dat heb ik eerst ook gedaan en toen ben ik niet meer gestopt, zo fijn!

Wekker voor het slapengaan

Ik ben nu vaste slaaptijden aan het uitproberen, zodat ik een vast ritme heb. Zo ga ik iedere dag om half 10 slapen, maar meestal moet er voordat je naar bed gaat nog van alles gebeuren. Daarom heb ik voortaan een wekker om half 9 staan, zodat ik weet dat ik nog één uur de tijd heb voordat ik daadwerkelijk moet gaan slapen. In die tijd kan ik mijn tanden poetsen, make-up verwijderen, spullen pakken voor de volgende dag, even een blik werpen op mijn planning en mezelf helemaal sleep proof maken. Ik heb gemerkt dat dit echt rust geeft, even een reminder dat je aan deze laatste taken van de dag moet beginnen, zodat je op tijd kan gaan slapen.

Online tijdschriften

Hier kwam ik echt per ongeluk bij uit, namelijk de app Readly. Dit is een app waarop je tijdschriften kunt lezen, simpelweg vanaf je telefoon op tablet. Ik vind het heerlijk om even door een tijdschrift te bladeren wanneer je ergens moet wachten, je nog wat tijd over hebt of gewoon even tijd voor jezelf wilt. Je geeft zo al snel veel geld uit aan tijdschriften wanneer je dit graag doet en via Readly kun je voor een vast bedrag per maand zoveel tijdschriften lezen als je wilt. Dit kun je de eerste maand voor 99 cent uitproberen, zodat je weet of het wel iets is voor jou. Ik vind het in ieder geval heel fijn, net als de luisterboeken.

Morning journal

Sinds een tijdje houd ik een morning journal bij. Ik kwam op dit idee door de video van Creachick en ben het sindsdien ook gaan doen. In mijn morning journal schrijf ik hoe ik me die ochtend voelde, wat ik van plan ben die dag, wat mij motiveert die dag, waar ik dankbaar voor ben en waar ik tegenop zie die dag. Alles wat mij bezighoudt, schrijf ik op. Ik heb gemerkt dat je het in de ochtend al van je af schrijft en dus je dag ook heel anders begint. Zeker de moeite waard om ook eens uit te proberen!

Dit waren de ontdekkingen die ik de afgelopen tijd heb gedaan, waarschijnlijk zijn het er stiekem nog veel meer. Dit zijn in ieder geval de dingen waar ik ook merk dat ik er echt iets aan heb of dat ze mij een fijn gevoel geven.

Welke ontdekking deed jij afgelopen maand?

2 Comments

 • Reply
  Jessica J.
  april 5, 2019 at 12:02

  Ik deed laatst ook een lipstickontdekking, namelijk dat ik metallic lipsticks geweldig vind! Urban Decay’s Scorched en ik zijn sinds ons reisje naar Londen van afgelopen maand onafscheidelijk!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   april 5, 2019 at 16:17

   Leuk zijn dit soort ontdekkingen hé! Mijn lipsticks zijn nu helemaal uitgezocht en ik heb weer nieuwe favorieten! Moet ook wel, want mijn all time favourite is bijna op.

  Leave a Reply