Lief dagboek – Week 13 – Mijn verjaardag en meer…

Weer een weekje voorbij. Ik krijg het bijna Spaans benauwd wanneer ik weer in mijn planner kijk. Iedere zondag schrijf ik nu deze blogposts en dit zorgt ervoor dat ik misschien nog wel bewuster ben van hoe snel de weken voorbij vliegen (en hoe sneller mijn tentamen weer is). Afgelopen week stond grotendeels in het teken van mijn verjaardag (boodschappen doen, een dagje weg & lunchen, mijn verjaardag vieren en helaas ook weer flink bijkomen). Daarnaast deed ik ook nog een aantal andere dingen & kreeg ik goed nieuws rondom mijn therapie. 

Maandag 25 maart
Maandagochtend hing ik al om 08:00 uur met de assistente van de huisarts aan de telefoon. Ik zou vorige week een telefoontje krijgen, maar ik had helaas niets gehoord. Dat kan gebeuren, meestal wacht ik het ook wel af, maar ik wil onderhand dat er een beetje meer tempo komt rondom mijn therapie. Ik had ondertussen al twee afwijzingen gehad en nu hadden we een hele mooie derde optie. De assistente kon me op dat moment niet verder helpen, maar ik zou worden teruggebeld. Uiteindelijk werd ik rond de klok van vijf teruggebeld en lag mijn verwijzing de volgende dag klaar. Ik kon eindelijk starten met therapie!

Woensdag 26 maart 
Woensdagochtend hing ik wederom om 08:00 uur aan de telefoon, maar dit keer belde ik voor om de intake in te plannen. Helaas was er deze week geen mogelijkheid meer en wordt het dus aankomende donderdag dat ik daarheen kan. Ik heb dan intake met een psycholoog/fysiotherapeut en we gaan kijken hoe we het traject gaan vormgeven. Hoe dit allemaal in zijn werk zal gaan, zal ik allemaal nog vertellen (wellicht volgende week).

Donderdag 28 maart 
Donderdag was ik een dagje vrij en dat zorgt ervoor dat ik vaak heel veel kan doen (maar ook regelmatig over mijn grenzen heen ga). Zeker wanneer het tentamen en het einde van de periode weer in zicht komt, moet er zoveel gebeuren en dat plan ik vaak op die momenten in. Vandaag was ook zo’n dag. Ik had om 08:00 uur sporten gepland, ik ging daarna naar de opticien, ik ging bij mijn oma langs om een cadeautje te geven en we bleven hier gezellig lunchen samen met mijn moeder & daarna deden we samen alle boodschappen voor mijn verjaardag. Eenmaal thuis was ik helemaal gesloopt, maar ik moest nog zoveel voor school.. Jeetje, hoe kan ik dit een volgende keer beter vormgeven? Dat is mijn grote vraag van het moment.

Vrijdag 29 maart
29 maart, mijn verjaardag. Ik had in de ochtend totaal niet het idee dat ik jarig was, maar in de loop van de dag kwam dit gevoel steeds meer. Ik had samen met mijn moeder die dag vrij en daarom gingen we samen er op uit (dat vertelde ik je hier ook). Halverwege de dag kwam ik met een grote tas met kleding thuis, voorlopig hoef ik dus niets meer te shoppen! Ook hadden we lekker geluncht & ‘s avonds ging ik gezellig bowlen met mijn vriend, mijn zusje en haar vriendje. Ook ging ik deze avond ineens een stuk later naar bed, waar ik me de afgelopen dagen heel goed aan mijn vaste slaaptijden heb gehouden, maar op zo’n dag mag dat!

Weekend
Zaterdagochtend had ik geen wekker gezet en ik werd maar een halfuur later wakker dan ik normaal op sta. ‘s Ochtends stond in het teken van de laatste boodschappen doen, alles klaarmaken & ‘s middags een feestje. Dit was erg gezellig, maar wel redelijk rustig. Iedereen was ook weer op tijd naar huis, waardoor we nog een rustig avondje hadden en voor de televisie konden ploffen.
Zondag werd ik wakker en merkte ik al dat ik op de blaren moest zitten van afgelopen week. Ik voelde me ineens een stuk slechter, had overal (spier)pijn en mijn lichaam liet me weer eventjes in de steek. Toch wilde ik vandaag nog een heleboel doen, dus heb ik alles op mijn gemak gedaan. Ook sloeg de stress behoorlijk toe, want over een aantal dagen is mijn tentamen al! Ik ging achter mijn bureau zitten, sloeg mijn planner open & begon met schrijven wat er allemaal moest gebeuren en wat prioriteit had. Dit vind ik echt altijd prettig en heb ik ook nodig om daarna weer rustig en gefocust verder te kunnen gaan.

Verder deed ik de afgelopen week veel voor school; ik werkte mijn stageopdrachten uit, ik schreef reflectieverslagen, ik keek hoorcolleges terug, ik werkte aan een creatieve schoolopdracht & keek af en toe een serie om wat tot rust te komen.

Hoe zag jouw week eruit?

1 Comment

  • Reply
    Lief dagboek - Week 14 - Even bijkomen & intake gesprek - Suzanne Elisa
    april 8, 2019 at 08:03

    […] week vertelde ik het al dat het zondag niet heel goed ging. Ik had veel spierpijn & was ontzettend moe. […]

  • Leave a Reply