Moe & gaan sporten? (& sport wishlist)

Sinds ik de diagnose CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) heb gekregen, ben ik veel research gaan doen. Ik heb een boek besteld waar ik in begonnen ben met lezen, ik heb internet afgezocht, ben met een meisje in contact geraakt met dezelfde diagnose en heb haar heel wat vragen gesteld. Zij is al een tijdje bezig met haar begeleidingstraject en is hierbij ook moeten gaan sporten. Ik word nog veel vermoeider van de gedachten, maar ik wil het zeker een kans geven. Ik sport al, maar ik zal dus meer moeten bewegen; wandelen, fietsen en wellicht ook gaan hardlopen. Hoe ik daar over denk, dat lees je hier. 

Het is niet dat ik op dit moment helemaal niets doe aan sport. Ik sport in een warmtecabine, waar ik hier al eens eerder over heb verteld. Dit is sporten in een cabine van 37 graden, waardoor je flink gaat zweten, je rug ontlast (je ligt namelijk in de cabine) en je geen spierpijn hebt door de stralingen. Dit is een hele andere manier van sporten als wandelen, fietsen en hardlopen. 

Ik moet op dit moment echt niet denken aan fietsen of hardlopen… Ik fiets omdat het moet op dit moment voor stage, maar liever niet. Dit kost mij namelijk zoveel energie, energie die ik niet heb. Wandelen doe ik wel regelmatig, vanaf het station naar school en terug. 

Echter, ik wil dit alles zeker een kans geven. Als het helpt om in ieder geval mijn conditie en uithoudingsvermogen te vergroten, is het zeker iets om te proberen. Ik ga hier wel in begeleid worden, maar ik ben zelf ook wat research aan het doen. Dit is niet gebleven bij wat zijn de opties, maar ook naar leuke sportkleding. Wanneer ik namelijk meer ga bewegen, vind ik het ook fijn als ik er leuk uit zie en sportkleding draag die goed zitten. 

Zo heb ik een hele fijne sportbh van LASCANA, maar daar blijft het ook bij. Ik hoor zo ook heel veel goede verhalen over de bh’s van Calvin Klein en die lijken me ook geweldig om eens uit te proberen. Ik zou ze niet zo snel aan doen met hardlopen, want dan heb je net iets te weinig support. Maar het lijkt me ook eens leuk om yoga uit te proberen en dan is deze denk ik wel heel geschikt. Bij LASCANA vindt je heel veel leuke (en betaalbare) sportkleding, waaronder dus sportbh’s van allerlei merken.

Wanneer ik echt meer moet gaan wandelen, hardlopen of fietsen lijkt me het ook handig om een jack te hebben die wat meer warmte geeft, maar die ook wat wind tegenhoud. Ik vind een basic zwart jack wel handig, omdat deze past bij al de sportbroeken die ik al heb. 

Voor yoga of dadelijk in de zomer lijkt mij zo’n kort sportbroekje ook heerlijk. Daarnaast kun je deze ook over je bikini dragen wanneer ik zou gaan zwemmen. Dit heb ik een tijd gedaan en heb dit nu ook weer even door mijn hoofd laten gaan; zou dit namelijk verstandig zijn om weer op te pakken?

Een sporttop en lange sportbroek kunnen natuurlijk niet ontbreken in mijn wishlist. Ik heb nu een merkloze sportbroek waar ik me iedere keer aan irriteer, omdat hij zo afzakt. Een nieuwe sportbroek is dus een must! Ik wilde het liefst alle sportbroeken bij LASCANA aanschaffen, maar helaas kan ik ze niet allemaal tegelijkertijd aan.

Voor nu ga ik nog even wat research verder doen en wachten tot mijn begeleidingstraject verder is opgestart en dan grote kans dat ik (meer) ga sporten! 

Wat doe jij aan sport?

 

No Comments

Leave a Reply