Lief dagboek – Week 12 – Vaste slaaptijden

Weer een weekje erop zitten! Wat gaat het toch snel! Einde van deze week ben ik namelijk alweer jarig. Wanneer mijn verjaardag is geweest, vind ik de rest van het schooljaar alleen nog maar sneller voorbij gaan. Echter, dit jaar gaat alles snel. Het is gewoon alweer maart. Ik neem je mee met wat ik afgelopen week meemaakte & zoal deed. 

Maandag 18 maart
Vanaf vandaag ben ik begonnen met mijn vaste slaaptijden. Ik had gehoord dat dit erg belangrijk was en had ook adviezen gekregen over welke slaaptijden je moet aanhouden. Zo ging ik iedere avond om 21:30 uur slapen & stond ik om 07:30 uur naast mijn bed. Ik kan natuurlijk niet altijd blijven liggen tot 07:30 uur, bijvoorbeeld met stage of school en dan sta ik eerder op. Op de dagen dat ik langer zou kunnen blijven liggen; vrije dagen, weekenden en vakanties, sta ik dus ook om 07:30 uur op om een vast ritme te creëren.

Woensdag 20 maart 
Woensdagmiddag werd ik gebeld door de huisarts. Zij had een verwijzing gemaakt voor een ander centrum waar ik eventueel terecht kon. Dit heeft ze gedaan na de verwijzing van afgelopen week. Ook helaas kreeg ik nu weer een afwijzing te horen en wist ik zelf niet meer zo goed wat nu. De enige optie was (in mijn beleving) naar Amsterdam, naar het kenniscentrum voor chronisch vermoeidheid. De huisarts stelde (gelukkig!) iets anders voor, maar hier moet nu weer achteraan gebeld worden. Ik ben nu dus weer aan het wachten totdat dit geregeld is, maar gelukkig word ik deze week nog teruggebeld door de huisarts en weet ik hopelijk meer. Ook had ik woensdag een interessant gesprek met een studiegenoot. Zij kampt zelf met chronische pijn, maar heeft al geleerd om naar haar eigen lichaam te luisteren en niet over haar grenzen heen te gaan. Ik vond het zo interessant om haar hier over te horen praten, maar tegelijkertijd dacht ik: ‘Hoe dan?’.

Vrijdag 22 maart 
Ik zou uiterlijk vandaag iets te horen krijgen van de huisarts. De hele dag mijn telefoon in de gaten gehouden, maar niets.. Hier baal ik dan weer van, want nu moet ik weer wachten tot maandag. Het zonnetje scheen vandaag weer gelukkig & het was weer heerlijk weer. Dit betekende ook dat ik even mijn rust op moest zoeken in de zon. Stil zitten, buiten in het zonnetje. Hier moet ik echt mijn rust nog in vinden en accepteren dat het ook prima is om niets te doen en hierin goed naar mijn lichaam te luisteren.

Weekend!
Na een aantal weken werken op zaterdag, was ik weer eens vrij. Dit betekende wel dat ik om 07:30 uur op moest staan. Dit voelde op zaterdag niet heel erg, want ook mijn vader stond rond dat tijdstip op. Ik heb die ochtend al vanalles gedaan voordat de rest wakker werd en voordat ik ging sporten. Dat voel enerzijds wel heerlijk, je kunt al heel veel doen zonder dat je wordt afgeleid door anderen. Op zondag voelt dit wel heel anders. Zondag is meestal mijn me-time dagje waarop ik mezelf klaarmaak voor de volgende week, een planning maak & eventueel nog wat kleine dingetjes voor school of de blog doe. Dit wil ik het liefst wel zo houden en niet dat ik ‘s ochtends om 07:30 uur achter mijn laptop kruip en aan school ga werken de hele ochtend. Hier moet ik dus nog eventjes mijn weg in vinden, maar ik heb ideeën genoeg! Ik kan eventueel gaan lezen, op de zondagochtend een stuk gaan wandelen, gaan journalen of andere creatieve bezigheden. Hier moet ik mijn weg dus nog in vinden, maar ik neem je mee in dit gehele proces!

Verder voerde ik deze week een activiteit uit op stage (best spannend vond ik dat!), had ik het wat rustiger op school, maar wel druk thuis, ging ik met mijn vriend zondag ergens eten & maakte ik al een keer twee wandelingen op één dag!

Wat heb jij afgelopen week gedaan?

No Comments

Leave a Reply