Mijn ervaringen met de Purpuz Planner

Ik ben echt van het plannen! Het behalen van doelen, het vooruitdenken, schema’s maken en vastigheid. Ik ben sinds dit jaar de Purpuz Planner gaan gebruiken en ik vind het fijn om mijn ervaringen met je te delen. 2

Wat is de Purpuz planner?

Ik schreef in oktober al een korte inleiding op deze review en over de planner die ik in 2019 ging gebruiken. Het is namelijk handig om vooraf al onderzoek te doen naar de verschillende planners en agenda’s die er zijn om te achterhalen wat jij fijn vind. 

De Purpuz Planner is een agenda en planner. Het is een planner die je zo ongelofelijk veel biedt op het gebied van doelen stellen en behalen, rust in je hoofd, to-do’s en nog veel meer. De planner helpt je om je doelen op te stellen, je dromen te ordenen en jouw doelen op te delen in stappen, zodat je er aan kunt werken.

Vervolgens kun je in de planner gebruik maken van de maandoverzichten en dag-/weekplanningen. Op deze manier houd je het overzicht én werk je aan jouw doelen en to-do’s. In de Purpuz Planner staat reflecteren ook centraal; iedere dag is er een moment voor een dagreflectie en na iedere maand blik je terug op jouw afgelopen maand.

Mijn ervaringen met de Purpuz Planner

Ik ben echt super positief over de Purpuz Planner. Ik merk dat ik heel veel aan de planner ook super fijn vind, maar er zijn ook een aantal dingen die ik zelf iets minder gebruik of minder toepas. 

Ik merk zelf dat ik niet zo veel terugkijk naar de doelen die ik stel, maar onbewust er toch mee aan de slag ben gegaan. Het werkt voor mij al heel goed om ze alleen op te schrijven en op te schrijven welke stappen ik moet volgen om ze te behalen en vervolgens ga ik ermee aan de slag zonder er echt op terug te blikken. Ik vind het heel prettig om de doelen te stellen en om ermee aan de slag te gaan dus, maar ik blik er niet naar terug en ik focus me ook niet perse iedere week op een bepaald doel. Dit komt wellicht ook doordat er in een week zoveel gebeurd en moet gebeuren vanwege mijn studie en stage en op persoonlijk gebied dat het niet altijd mogelijk is (voor mijn gevoel). 

Daarnaast gebruik ik terugblikken van de maand en de reflectiemomenten niet zo heel goed/consequent. Dit komt vooral omdat ik dit doe in mijn journal. Ik schrijf belangrijke of ingrijpende gebeurtenissen op in mijn journal en blik op die manier al terug op die gebeurtenissen. Ik probeer ze op die manier een plekje te geven en erop te reflecteren.

Wat ik wel echt onwijs fijn vind, zijn de maand- en weekoverzichten. Deze helpen mij echt enorm! Ik schrijf de belangrijke, grote gebeurtenissen op in mijn maandoverzichten, zodat ik in een oogopslag zie wat er die maand voor de boeg staat. In de weekplanningen ga ik dieper in op alles, namelijk hoe laat vinden deze gebeurtenissen plaats en wat zijn de kleinere gebeurtenissen die ook die dag/week/maand plaatsvinden. Daarnaast zijn de to-do’s echt geweldig! Dit miste ik voorheen altijd in mijn agenda’s en hier heb ik het allemaal bij de hand. Ik heb voor in de planner geschreven welke to-do’s ik iedere week heb, namelijk mijn mail beantwoorden, urenregistratie van stage, noem maar op. Iedere week kijk ik daar even naar en die to-do’s komen er in ieder geval al op te staan. 

Daarnaast, wat ik echt heel prettig vind, ik zie precies hoe druk een week gaat zijn (vooral omdat ik alles met kleuren en vlakken aangeef). Dit zorgt ervoor dat ik mijn to-do’s gemakkelijker kan inplannen en ik uiteindelijk al mijn to-do’s behaal. 

Een klein nadeel vind ik van de planner dat hij behoorlijk dik is en hij dus veel plek in beslag neemt als je hem mee wilt nemen. Ik merk dat ik me een breuk sjouw met al mijn spullen en de planner naar school en stage. Ik kies er dan vaak voor om een foto te maken van mijn planner van die week wanneer ik hem echt niet meer kwijt kan in mijn tas en dat ik toch een overzicht heb van mijn to-do’s en mijn werkweek. Vervolgens houd ik alles bij in een notitieboekje of in mijn telefoon en werk ik het later die dag weer bij.

Voor wie is de Purpuz Planner een aanrader?

  • Voor mensen die graag to-do lijstjes maken en doelen willen stellen.
  • Voor mensen die wel doelen en dromen hebben, maar er nooit wat van terecht komt.
  • Voor mensen die graag van overzicht houden en duidelijkheid of meer inzicht willen hebben in hun werkweek. 
  • Daarnaast is hij geschikt voor studenten, zzp’ers en voor ieder ander. 

Dit zijn mijn bevindingen over de Purpuz Planner. Zou jij hem willen aanschaffen nog willen bestellen, je kunt hem nu nog bestellen in grijs en roze via Purpuz of hem kopen in de boekhandel. Helaas is de roze variant beperkt verkrijgbaar.

Purpuz Planner 2019 is verkrijgbaar voor €34,99 en Purpuz Planner Pink 2019 is verkrijgbaar voor €39,97.

Ben jij bekend met de Purpuz Planner?

No Comments

Leave a Reply