Musthaves voor een productieve dag

Er gaat veel gepaard met productief zijn op een dag. In de juiste flow zitten, is een hele belangrijke, maar hier gaan ook een aantal dingen mee gepaard. Minder leuke opdrachten die gedaan moeten worden voor school of voor je werk, horen er ook (helaas) bij. Vandaag deel ik in ieder geval mijn musthaves die mij door deze minder leuke opdrachten heen helpen of die mijn productieve dag nog beter maken. 

Voordat ik begin met mijn musthaves voor een productieve dag, vind ik een ding heel erg belangrijk. Wanneer ik bijvoorbeeld een hele dag thuis aan de slag kan gaan voor school, de blog en stageopdrachten, kan ik ervoor kiezen om in mijn pyjama te blijven zitten. Dit zorgt ervoor dat ik al minder in de flow kom om echt hard te werken en productief bezig te zijn. Wanneer ik mezelf op tijd uit mijn bed sleur, onder de douche spring en mezelf aankleed en een beetje opmaak, ben ik véél productiever. Ik voel me dan een stuk prettiger en heb zin om aan de dag te beginnen en dat gevoel is er veel minder wanneer ik in mijn pyjama blijf rondlopen.

Vervolgens kun je beginnen aan je dag. Ik maak vooraf altijd een planning wat ik die dag wil gaan doen. Dit doe ik met mijn Purpuz Planner. Hierin stel ik doelen voor mezelf, schrijf ik mijn to-do’s op en plan ik mijn afspraken in. Ik vind het prettig om te weten wat ik die dag perse af wil hebben en wat eventueel nog als extra kan. In mijn planner maak ik gebruik van mijn Stabilo Pastel Markers. Dit zorgt ervoor dat alles een stuk overzichtelijker wordt in mijn planner en dus ook in mijn hoofd. 

Wanneer ik een dag heb waarop ik veel wil doen, vind ik het belangrijk om voldoende te drinken. Mijn hersenen moeten flink werken en daarvoor moeten ze wel voldoende vocht binnenkrijgen. Geen idee of dit invloed heeft op hoe productief je bent, maar het is belangrijk om jezelf te verwennen. Ik drink zelf graag thee en dat drink ik dan de hele dag door wanneer ik een dagje achter mijn laptop zit te werken. Drink jij iets anders graag of eet je iets graag, dan kun je je hier mee belonen. Maar zorg er in ieder geval voor dat je voldoende drinkt en dat is voor mij dus ook echt een musthave, een grote pot thee.

Afhankelijk van wie er allemaal thuis zijn en wat ik moet doen, kies ik mijn plekje uit in huis. Soms zit ik aan de keukentafel, soms in de huiskamer en soms zonder ik mijn af op mijn slaapkamer. Waar ik ook zit, soms wil ik mezelf nog iets meer afzonderen en dat doe ik met mijn oortjes. Ik hoef niet altijd muziek op te hebben staan, maar mezelf iets meer afzonderen kan soms wel fijn zijn. Daarnaast speel ik ook ooit een podcast af of akoestische muziek.

Voordat ik vervolgens aan de slag ga met een opdracht, vind ik het fijn om een mindmap te maken. Dit kan op een los blaadje, maar ook met deze leuke mindmap van WilenTien. Hier kan ik mijn gedachten op schrijven voor een opdracht of een blogpost of gewoon voor wat ik allemaal moet doen. Ik maak mijn hoofd even leeg voordat ik aan de slag ga.

Dan is het echt tijd om aan de slag te gaan. Ikzelf werk veel met mijn laptop en ben daarnaast ook veel online bezig. Het is daarom handig om goede Wifi door het hele huis te hebben. Zelf hebben we een hele tijd slechte Wifi gehad in huis en toen hebben we een Wifi versterker aangeschaft. Dit scheelt echt zoveel! Nu kan ik door het hele huis aan mijn blog werken zonder telkens te hoeven stoppen of lang moeten wachten totdat mijn foto’s zijn geüpload.

Dit zijn mijn zes musthaves voor een productieve dag. Binnenkort komt er ook nog een uitgebreide review van de Purpuz planner en hoe ik hem zelf gebruik.

Hoe zorg jij ervoor dat jij productief bent/wordt?

No Comments

Leave a Reply