L’Occitane mini parfum geschenkset

Ik ben een groot liefhebber van parfum! Er hangt niet perse een walm aan parfum om mij heen wanneer je mij tegenkomt, maar lekker ruiken vind ik erg belangrijk. Daarnaast is het bijna Valentijn en leek het mij leuk om mijn favoriete drie geurtjes van het moment te delen. Overigens is dit een hele leuke geschenkset om cadeau te doen aan je lief. 

Wanneer ik iets cadeau krijg, vind ik het altijd leuk dat er over nagedacht is wat diegene mij cadeau geeft. Het zou jammer zijn als ik iets cadeau krijg wat totaal niet bij mij past of waar niet bij stil is gestaan door diegene. Parfum is vaak ook erg persoonlijk, maar een geschenkset met bijvoorbeeld drie verschillende geuren is altijd leuk om te krijgen (zeker wanneer je van parfum houdt). Op deze manier leer je drie parfums kennen in een klein formaat die je wellicht nog niet kende. Op deze manier kun je gemakkelijk nieuwe favoriete ontdekken. 

Het is overigens ook ontzettend leuk om jezelf zoiets cadeau te doen om nieuwe parfums te ontdekken. Ik deed dit mezelf ook cadeau in de decembermaand en ik heb er zo drie nieuwe favorieten bij gekregen. 

Deze geschenkset van L’Occitane bevat drie mini’s van drie verschillende bloemige geuren. Je ontvangt de geuren Cherry Blossom (7,5 ml), Terre de Lumière (5 ml) en Néroli & Orchidée (7,5 ml). 

Cherry Blossom Eau de Toilette 

Deze geur is, hoe kan het ook anders, fruitig en bloemig tegelijkertijd. Dit is ook echt terug te lezen in de geurnoten van deze geur. Je hebt zowel kers als bloemige noten zoals kersenbloesem. Ik hou echt van dit soort zoete geuren, maar daarnaast ook heerlijk bloemig. Dit is een geur die heerlijk is in de lente en de zomer en je wordt iedere keer happy als je hem gebruikt.

Top noten: kers, fresia & cassis
Hart noten: kersenbloesem & lijster
Basis noten: rozenhout, amber & muskus

Terre de Lumière Eau de Toilette

Dit is echt een heerlijke geur. Het is een zoete geur, maar daarnaast ook kruidig en bloemig. Ik vind het een heerlijke geur, vooral nu voor de winter. De warme kruiden zorgt ervoor dat ik het echt als een winterse geur ervaar. Wellicht dat ik hem tegen de tijd dat het zomer is niet meer weg kan denken. Het is een veelzijdige geur met verschillende geurnoten erin verwerkt, waardoor hij op elk moment van de dag anders ruikt of dat je net weer een andere noot ontdekt. Deze geur is ook niet voor niets een van de bestsellers van L’Occitane.

Top noten: amber & roze bessen
Hart noten: honing & lavendel 
Basis noten: acacia & tonkaboon

Néroli & Orchidée Eau de Toilette

Wederom een bestseller van L’Occitane. Dit is wederom ook een heerlijke geur. Het is geen zware geur, maar ook geen hele lichte. Hij zit er eigenlijk precies tussenin! Het is daarom ook een heerlijke geur voor iedere dag. Vooral perzik in geuren trekt mij heel erg aan (hetzelfde geldt voor vanille, eigenlijk zou er een geur moeten zijn met die twee noten, maar die heb ik helaas nog niet ontdekt). Door de perzik en mandarijn vind ik het een hele zomerse geur worden. Het is een zoete geur die iedere dag kan, maar al helemaal in de zomer een top is. 

Top noten: mandarijn & appelsien 
Hart noten: vijgenmelk, meiklokje, neroli & perzik
Basis noten: iris, musk & orchidee 

Alle drie vind ik het heerlijke geuren en vooral vindt ik het leuk dat je op deze manier kan uitproberen voordat je een grote flacon aanschaft van een parfum. Het enige nadeel van deze geschenkset vind ik dat het geen spray flacons zijn. Dat vind ik zelf erg prettig om bij  me te hebben on the go. Daarnaast vind ik de verpakking wel erg leuk, een erg leuk cadeautje om cadeau te doen met Valentijn, een verjaardag of een andere gelegenheid. 

Geef jij graag geschenksets cadeau?

 

No Comments

Leave a Reply