Mini Desk Make-Over

Sinds een tijdje ben ik helemaal fan van de industriële woonstijl en zwarte accessoires. Ik ben echt totaal niet van het zwart als je kijkt in mijn kledingkast, maar met accessoires in huis vind ik het geweldig. Zo kreeg ik van mijn vriend voor mijn verjaardag zwart bestek, echt, I love it! Ik kom steeds meer van dit soort stoerdere, industriële items tegen die mijn hartje sneller laten kloppen en zo bedacht ik dat het wel leuk was om mijn bureau een kleine make-over te geven. Ik zit namelijk iedere dag aan mijn bureau om blogposts te schrijven, foto’s te bewerken, te studeren en aan opdrachten te werken en dan moet het wel een fijne plek in huis zijn om te gaan zitten. Kijk je mee hoe het geworden is? 

Before

Dit was mijn bureausetting before. Wanneer ik echt aan het werk ben, ziet het er natuurlijk heel anders uit en liggen er overal papieren, pennen, staat mijn laptop er en natuurlijk een grote kop thee. Ik probeer het iedere avond op te ruimen en dan ziet het er weer zo uit. Ik vind het prettig om in een opgeruimde kamer te gaan slapen, dit geeft meteen een hoop rust in mijn hoofd. Echter, het lukt niet altijd. Ik ben bijvoorbeeld nog bezig met wat opdrachten voor school, dus mijn papieren liggen daar nog en noem maar op. Je kent het vast wel, maar mijn streven is om het zo achter te laten iedere keer.

After

Er is niet ontzettend veel veranderd, vind ik zelf, maar het is wel echt de moeite waard. Waar het voorheen heel lieflijk was, is het nu toch een stuk stoerder. Er zijn twee items die daar echt voor gezorgd hebben en dat zijn mijn twee nieuwe lampen. Die geven mijn bureau meteen een stoerdere look en vervolgens heb ik het met wat accessoires (die ik grotendeels al had) afgemaakt. Beide lampen op mijn bureau zijn van Directlampen.nl.

Deze bureaulamp is de eerste eyecatcher op mijn bureau. Ik had voorheen alleen de lamp die naast mijn bureau hing en een klein lampje ik er soms bij pakte, wat eigenlijk te weinig licht gaf. Daarnaast lagen er vooral heel veel dingen op mijn bureau die heel laag waren en ik wilde net iets meer de hoogte in, waardoor de rommel al iets minder zou lijken ‘s avonds. De lamp kun je nog verstellen, zodat je precies op de juiste plaats het licht hebt schijnen. De lamp heet trouwens ‘Kantoor lampje Globo Famous zwart‘, mocht je hem zelf eens willen bekijken of bestellen.

Daarnaast vind ik het altijd leuk om wat knusse decoratie op mijn bureau te hebben staan en op de plankjes daarboven. Daar is niet zo heel veel in veranderd. Op mijn bureau zie je namelijk nog geurstokjes staan en mijn planner en boek dat ik op dit moment aan het lezen ben. Op de plankjes boven mijn bureau is niets veranderd, behalve een speaker die daar zijn plekje heeft gevonden. Ik heb namelijk een speaker gekregen als kerstpakket en ik merk dat ik dit zo heerlijk vind. Wanneer ik thuis aan het studeren ben, aan het bloggen of lekker aan het rommelen met kleding en make-up, heb ik nu een heerlijk muziekje op de achtergrond staan. Echt een aanrader ook en nu met de andere zwarte accessoires is hij ook niet storend in mijn interieur.

Aan de andere kant van mijn bureau heb ik maar liefst twee eyecatchers. Dat is namelijk de leuke tafellamp en mijn mooie Pilea plant. Ik was zo gelukkig toen ik deze plant kreeg, ik vind dit namelijk zo gezellig en leuk staan. Ondertussen heb ik er ook al drie stekjes van in andere potjes in mijn slaapkamer en in de keuken staan.

De lamp die erachter staat is een lantaarn tafellampje. Dit alleen al geeft zo’n andere look aan je bureau. Het is een hele stoere lamp, maar ik heb wel gemerkt dat je hem héél regelmatig moet afstoffen, want het valt zo erg op, haha! Maar we doen alles voor de mooiigheid! Voor de lamp heb ik nog wat accessoires staan, zodat een metalen fietsje die ik een tijd terug bij de Action kocht. Daarnaast twee mokken met daarop de S en de B, de voorletters van mijn vriend en mij. Deze lamp heet trouwens ‘Lantaarn tafellampje Light & Living Jelle zwart‘ en is ook verkrijgbaar bij Directlampen.nl.

En dat was mijn mini desk make-over! Ik ben weer helemaal verliefd op de setting en ik heb gemerkt dat het heel eenvoudig is om een hele andere look te creëren. Vaak kun je dit al doen met items die je al in huis hebt en eventueel door één of twee eyecatchers toe te voegen, zoals ik deed met de lampen. Meteen een andere vibe en het voelt direct heerlijk om weer aan je bureau te zitten en aan de slag te gaan.

Ik ga nu weer aan de studie in mijn mooie lamplicht en nu is mijn bureau weer meteen een ontplofte boel met overal spulletjes en pennen, maar vanavond voordat ik ga slapen ziet het er weer precies uit zoals op de foto’s, haha!

Doe jij wel eens een mini desk make-over?

No Comments

Leave a Reply