Plog | Eerste dag in Parijs

Het is alweer een hele tijd geleden dat wij in Parijs zijn geweest, maar toch bleef ik er vragen over krijgen: “Wanneer komen de blogposts over Parijs online?!”. Ik vond het ook zo jammer dat ik er nog niet eerder over had geschreven, vandaar dat er nu een plog verschijnt van onze eerste dag in Parijs. Vandaag neem ik je een dagje mee, een dagje waarin we heel veel hebben gelopen door Parijs en al meteen veel hebben gezien én ons kerstdiner! 

Eerste kerstdag in Parijs!

We zijn kerstavond aangekomen in Parijs na een busreis van ongeveer 6,5 uur. Dit viel me eigenlijk alles mee en ik heb me goed vermaakt, ik heb zelfs nog wat blogposts geschreven onderweg. Maar de eerste dag in Parijs, was ook meteen eerste kerstdag. We hadden vooraf bedacht dat we de eerste dag direct veel wilden gaan bekijken en we begonnen bij de Eiffeltoren. Na ons ontbijt zijn we de metro opgestapt en daarna nog een stukje met de bus (dit was trouwens echt niet heel handig, maar niemand leek ons echt goed te kunnen helpen op dat moment).

Eenmaal bij de Eiffeltoren hebben we hier ontzettend veel foto’s gemaakt. Tig foto’s van de Eiffeltoren en tig foto’s van mij met de Eiffeltoren.

Ik blijf dit altijd zo bijzonder vinden en ik kan er naar blijven kijken. Ik vind het ook geweldig om naar Parijs te gaan. Ik vertelde ook tegen mijn vriend tijdens deze trip, wanneer ik ooit naar het buitenland zou moeten vertrekken voor een periode bijvoorbeeld voor een stage of iets dergelijks, dan zou ik het liefst een periode naar Parijs gaan. Ik zou er absoluut niet willen wonen, maar het lijkt me heerlijk om hier een tijdje rond te brengen.

Dit is het gebouw dat tegenover de Eiffeltoren staat. De fotogenieke trappen waarbij je de Eiffeltoren zo mooi op de achtergrond hebt. Het is 2,5 jaar geleden dat ik voor de laatste keer in Parijs was geweest en daarvoor was het echt alweer jaren terug. We liepen rond de Eiffeltoren en de Eiffeltoren en het lopen daar, voelde nog helemaal niet lang geleden. Dit gebouw daarentegen, dat voelde echt totaal anders. In mijn geheugen was dit een heel ander gebouw!

Daarna zijn we doorgelopen naar de Arc de Triomphe. Ook dat vind ik nog iedere keer geweldig. Iedere keer moet ik ook even midden op de weg gaan staan om er een foto van te maken en iedere keer moet iemand die met mij mee naar Parijs is, me dan van de weg af plukken, omdat ik het liefst tientallen foto’s maak.

En dit keer moest ik ook voor de Arc de Triomphe gaan staan en poseren! Zo ging het de hele tijd die drie dagen in Parijs. Ik zag weer iets leuks en ik moest daarbij op de foto. Daarna zijn we over Avenue des Champs-Élysées gelopen en hebben we geluncht bij de Mac Donalds. Dit was ook het enige wat op dat moment open was op Avenue des Champs-Élysées, maar dat was geen straf, haha!

Daarna zijn we door gegaan richting de Sacré-Coeur. Op deze foto leek het echt ontzettend druk, maar het viel eerlijk gezegd wel mee. Ik denk dat dit er echt mee te maken had dat het eerste kerstdag was en dat de meeste mensen toch bij familie en vrienden zijn. Onderweg naar de Sacré-Coeur zijn we een kerkje in gegaan en hebben we daar nog eventjes rondgekeken.

We hadden trouwens alle dagen dat we in Parijs waren heerlijk weer, maar vooral deze eerste dag was geweldig. Het was koud, maar deze dag was er geen wolkje aan de lucht te zien én scheen de zon zelfs heerlijk! Kijk dan hoe heerlijk dat zonnetje. Dit uitzicht vanuit de Sacré-Coeur blijft ook leuk om te bekijken.

Daarna zijn we weer een heel stuk gaan wandelen en kwamen we bij dit gebouw uit. Ik weet even niet meer precies wat het is en dat wist ik in het begin ook niet toen ik er voor stond. Ik dacht op dat moment, het zal vast wel een bekend gebouw zijn, laten we het op de foto zetten.

Daarna zijn we door gegaan naar Notre Dame. Dit was de eerste locatie waar ik een kerstboom zag staan. Ondertussen kreeg ik foto’s doorgestuurd van thuis van de voorbereidingen van het kerstdiner, maar ik had zelf totaal niet dat gevoel van kerst.

Vervolgens zijn we even terug naar het hotel gegaan. Even opwarmen en vanaf daar zijn we door gegaan naar het restaurant. Tijdens onze wandelingen door Parijs zagen we over elektrische stepjes. Hier moesten we een app voor downloaden op onze telefoon en daardoor kon je heel gemakkelijk met deze stepjes van A naar B steppen/rijden. Dit hebben we gedaan toen we terug naar het hotel gingen en daarna zijn we door gegaan naar het restaurant, op zo’n stepje.

Daar hebben we heerlijk gegeten. Toen mijn vriend nog iets wilde bestellen, moest de ober zijn telefoon pakken met Google Translate, hij kon namelijk absoluut geen woord Engels! We hebben hier zo om gelachen!

Na het eten, zijn we nog even verder rond gaan lopen rondom het restaurant. Dit was namelijk in een hoek waar we nog niet waren geweest en alles was zo prachtig verlicht. We kwamen verlichte kerstbomen en gebouwen tegen en ook zagen we de verlichte Eiffeltoren.

Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel, hebben we gedoucht en zijn we op tijd gaan slapen. Het was namelijk echt een slopende dag met al dat lopen, maar wel ontzettend leuk. Daarna hebben we nog twee heerlijke dagen gehad in Parijs én toen moesten we helaas al naar huis.

Ben jij ooit in Parijs geweest (met kerst)?

No Comments

Leave a Reply