Me-time plannen voor 2019

Me-time, ontzettend belangrijk in het leven! Tijd nemen voor jezelf, jezelf verwennen met een filmpje, een maskertje of een heerlijk, uitgebreid bad. Tegenwoordig neem ik er maar weinig tijd voor, terwijl ik het altijd zo fijn vond om een maskertje op te doen en uitgebreid in bad te gaan. Daarom heb ik mezelf een aantal dingen voorgenomen wat betreft me-time en deel ik mijn tips om vaker dit soort me-time momenten in te plannen. 

Make time in the morning for some make-uptime. In de ochtend maken we tijd om onszelf op te maken. Dit is iets wat bij mij in ieder geval vast in mijn routine zit. Het is niet dat ik iedere dag make-up draag, zeker wanneer ik een dag thuis ben, vind ik het ook heerlijk om niets op mijn gezicht te doen en mijn huid te laten ademen. De make-up is iets wat dus vast in mijn routine zit, maar waarom doen we dat niet met de rest van onze me-time plannen? Ik plan mijn me-time momenten in, zodat ik weet wat ik wanneer ga doen en zodat ik ook weet dat ik op die momenten niets anders moet gaan plannen. Net zoals ik mijn afspraken in mijn agenda zet, zet ik ook in mijn agenda wanneer ik tijd wil nemen voor een maskertje, tijd wil nemen om mijn nagels te lakken en een avond wil journalen/knutselen.

Daarnaast heb ik ook een aantal me-time plannen gemaakt en sommige ook al in mijn agenda genoteerd. Belangrijk wanneer je doelen gaat stellen of jezelf meer me-time wilt geven, je deze plannen zo specifiek mogelijk maakt. Dit zorgt ervoor dat je weet wat je precies wilt doen en je hier ook daadwerkelijk mee aan de slag kan. Dit zijn mijn plannen.

Twee keer in de week een maskertje

Een maskertje gebruik ik erg graag en ik merk dat mijn huid er ook baat bij heeft. Ik doe het alleen niet zo regelmatig en dan merk ik toch dat mijn huid droger wordt of minder fijn aanvoelt/er uit ziet. Reden genoeg om een maskertje te gebruiken én daarnaast vind ik het ook heerlijk ontspannend. Ik heb nu voor mezelf bedacht om twee keer in de week een maskertje te gebruiken, op de woensdagavond en op de zondag. Daarnaast heb ik ook al mijn maskertjes verzamelend en in een doosje gedaan, zodat ik ze allemaal bij elkaar heb en precies kan kiezen wat ik op dat moment nodig heb. Voorheen lagen ze altijd overal en nergens en dat zorgde er ook voor dat ik ze minder gebruikte.

Op vrijdagavond journalen/knutselen

Dit is iets wat mijn moeder en ik samen hebben afgesproken om te gaan doen. Ik vind het heerlijk om te journalen en dit doe ik ook vaak, maar wanneer ik het druk heb, schiet dit het er eerste bij in. Mijn vrijdagavond is dus mijn vaste avond om in mijn journal te werken en mijn hoofd leeg te maken. Daarnaast ga ik nu ook beter met mijn tijd om, want nu ben ik niet op andere avonden/dagen bezig in mijn journal en kan ik dan productiever blijven werken aan school of stageopdrachten.

Nagels lakken

Daarnaast heb ik ook een hele planning gemaakt voor het lakken van mijn nagels. Ik vind gelakte, verzorgde nagels zo mooi én leuk om daar mee bezig te zijn, maar ik doe het niet altijd. Ik lak nu mijn nagels met gellak, twee weken later haal ik het er af en doe ik het opnieuw en twee weken later haal ik het er opnieuw af en laat ik het even een weekje met rust. Dan is het tijd om mijn nagels korter te vijlen, een weekje goed te verzorgen en dan begint de cyclus opnieuw. Ook dit houd ik bij in mijn agenda om het ook echt te doen.

Dertig minuten lezen

Vorig jaar had ik het goede voornemen om meer te lezen. Dit is toen niet goed gelukt. A) het was niet specifiek genoeg, meer lezen en B) wanneer dan? Nu heb ik voor mezelf bedacht om iedere avond minimaal dertig minuten te lezen voor het slapen gaan. Op die manier ben ik het laatste halfuur niet bezig met mijn telefoon en benut ik dat halfuurtje toch goed. Zo komt er ook weer een einde aan de boeken die ik nog wou lezen.

Daarnaast zijn er nog meer dingen die ik al gepland heb, maar die al langere tijd zo waren. Ik ga eens in de drie maanden naar de kapper voor blondering. Vaak is het knippen dan niet nodig en dit doe ik (zo ongeveer) één keer in het halfjaar. Daarnaast vergeet ik nog wel eens om mijn lichaam in te smeren met bodybutter of een bodylotion. Ik vind het heerlijk, het ruikt zo lekker én het verzorgd je lichaam. Dit moet ik dus ook echt gaan doen, dus iedere keer na een douchebeurt of uitgebreid bad, moet ik mezelf van top tot teen insmeren. ‘Is anders ook sonde van de producten die er maar blijven liggen‘, is mijn motivatie.

Wat zijn jouw me-time plannen/voornemens voor 2019?

4 Comments

 • Reply
  Jeanelle
  januari 26, 2019 at 13:53

  Mijn voornemen voor 2019 is ook meer me-time te nemen. Ik merk dat ik door een druk leventje het echt nodig heb om weer wat tot rust te komen.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 31, 2019 at 20:12

   Ik denk voor velen herkenbaar! Heb je al specifieke plannen wat je precies wil doen?

 • Reply
  Jeanelle
  januari 31, 2019 at 22:40

  Wat vaker tijd voor mezelf door gewoon heerlijk een boek te lezen en regelmatig relaxen met een heerlijk gezichtsmasker.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   februari 1, 2019 at 09:42

   Klinkt heerlijk! Ben benieuwd hoe het dit jaar gaat bevallen.

  Leave a Reply