Hallo 2019!

Gelukkig nieuwjaaaar! 2018 zit er nu echt op en het voelt nog totaal niet zo, want wat is het jaar toch omgevlogen. Voor mijn gevoel gaat het de laatste jaren alleen maar sneller en is een jaar steeds vlugger voorbij. Ik wil je in ieder geval al het goeds voor 2019 wensen en alvast vooruitblikken naar het komend jaar.

Ik ben zelf niet zo van de goede voornemens, meer van het stellen van doelen. Dit doe ik het hele jaar door. Het begin van het nieuwe jaar is een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar, maar tevens ook naar het nieuwe jaar en naar nieuwe doelen. Dit doe ik overigens iedere maand en onbewust ook na iedere week. Ik ben dus heel erg bezig met het stellen van doelen en daarnaast ook plannen maken.

In dit artikel heb ik je teruggenomen in het afgelopen jaar en gekeken wat ik heb gedaan, wat me bezig hield en wat ik heb geleerd in 2018. 2019 is een jaar waar ik weer flink mee aan de slag wil en flink wat plannen voor wil gaan maken.

Suzanne-Elisa.nl

Voor Suzanne-Elisa.nl heb ik geen hele grote plannen. Wel heb ik gemerkt dat het helemaal geen probleem is om even een stapje terug te doen als het nodig is. Dat heb ik de afgelopen maanden ook gedaan, maar daardoor kwam kwaliteit ook boven kwantiteit te staan. Achteraf heeft dit heel goed gevoeld en hier ben ik pas net achter. Komend jaar wil ik dus zeker zo door gaan en nog meer leuke blogposts schrijven waar tijd in is gestopt en veel liefde en waar ik volledig achtersta.

Eind 2018 begon het wel weer te kriebelen om mijn lay-out aan te pakken en hier heb ik gisteren ook direct een start mee gemaakt door het maken van een moodboard. Ik merk dat ik het heerlijk vind om op zo’n manier creatief bezig te zijn met kleuren, stijlen en fotografie en wellicht dat ik hier het komend jaar ook nog wat mee ga doen.

Daarnaast wil ik in februari wederom Focus Februari doen! Hoe de precieze plannen hiervoor zullen zijn, zullen nog bekend gemaakt worden.

Studie

2019 staat grotendeels in het teken van mijn studie. Ik studeer namelijk en daarnaast houd ik mijn blog bij. Ik heb voor mezelf een aantal belangrijke deadlines gezet wat betreft mijn stageopdrachten en daar ben ik nu flink mee aan het werk.

Daarnaast ga ik me ook verdiepen in de verschillende minoren die er zijn, want september 2019 ga ik aan mijn minor beginnen (als het goed is). Dit vind ik ergens best wel spannend, maar daarnaast ook super leuk!

Privé & andere dingen

Afgelopen jaar heeft veel in het teken gestaan van mijn gezondheid en dit zal ook in 2019 nog wel even zijn. Een van de belangrijke dingen blijft dat ik goed naar mezelf moet luisteren. En ook hierbij geldt; kwaliteit boven kwantiteit. Ik heb deze term ook pas sinds een tijdje mijn wereldje in geholpen. Ik vind het namelijk altijd al belangrijk om kwaliteit te leveren, maar ik merk ook dat ik altijd erg veel wil en maar door blijf gaan.

Daarnaast wil ik me ook meer gaan bezighouden met lezen. Dit had ik me ook voorgenomen afgelopen jaar en iedere maand weer, maar het is er telkens bij ingeslopen. In de zomer heb ik wel echt veel gelezen, maar daarna is het er niet meer van gekomen. Ik wil me er echt vaker toe gaan zetten en daarnaast ook vaker mijn telefoon aan de kant leggen. Toevallig heb ik gisteren voor het eerst een volledige dag zonder telefoon doorgebracht en het voelde heerlijk! Hier wil ik nog eens een aparte blogpost aan wijden, maar dit wil ik in 2019 zeker nog vaker gaan doen.

Genoeg plannen, doelen en dromen voor 2019 waar ik mee aan de slag kan. Leuke dingen waar ik echt zin in heb die worden afgewisseld met ‘moetjes’, maar die er ook voor zorgen dat ik weer een stapje verder kom richting de toekomst. Ik wens jou een heel fijn 2019 en ik ben daarnaast ook eeg benieuwd naar jouw doelen en plannen voor komend jaar.

2 Comments

 • Reply
  Jeanelle
  januari 5, 2019 at 15:49

  Allereerst gelukkig nieuwjaar! 2019 zal hoop ik een mooi jaar worden…een jaar waarin mijn vriend misschien in Nederland komt wonen. Ook wil ik wat gezonder gaan leven en wat vaker tijd voor mezelf inlassen.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 31, 2019 at 20:14

   Wat spannend! Hopelijk komt inderdaad je vriend naar Nederland, leuk om nu al over na te denken. Een fijn 2019!

  Leave a Reply