Een terugblik naar 2018

Deze week las ik de Instagram posts van Suzanne van Schaik en ik raakte helemaal geïnspireerd voor het schrijven van deze blogpost. In een jaar gebeurd er namelijk zoveel op allerlei gebieden. Je kunt je op persoonlijk vlak tegenkomen of ontwikkelen, maar hetzelfde geldt voor de zakelijke en financiële kant. Samen met jullie wil ik terugblikken naar mijn afgelopen jaar en kijken wat ik per maand zoal heb gedaan en geleerd. 

Januari 

Mijn goede voornemen voor dit jaar was om te beginnen met sporten. Ik heb een haat-liefde verhouding met sport, maar ik dacht iets te hebben gevonden wat bij me zou passen. Ik begon 2 januari en mijn doel was om twee keer per week te sporten. Daarnaast ging ik in januari verder met verschillende onderzoeken in het ziekenhuis en probeerde ik drie maanden glutenvrij te eten (op medisch advies). Verder werkte ik deze maand veel bij mijn bijbaantje en had ik veel vrije momenten vanuit school. Deze probeerde ik iedere keer goed te benutten om aan school- en stageopdrachten te werken, maar daarnaast ook aan de blog. 

Februari 

Ik werkte in januari al flink vooruit voor februari voor de blog. Dit jaar deed ik namelijk voor het eerst Focus Februari op de blog. Ik wilde iedere dag blogposts online rondom focus en productiviteit. Uiteindelijk had ik dit iets te veel onderschat en was het flink werken. Ik vond het ontzettend leuk om te doen, maar komend jaar gaat dit ietsjes minder worden. In februari begon ik met mijn bullet journal en een nieuwe hobby ontwikkelde. Ik kon op deze manier mijn creativiteit kwijt, ik kon mijn gedachten op papier zetten en ik had een uitlaatklep gevonden die bij mij past. 

Maart 

In maart was eindelijk het moment dat ik mijn implanon liet verwijderen. Ik was alle hormonen zat en ik kwam tot het besluit dat de implanon ook niet de oplossing was voor mij. Ik liet het verwijderen, ik moest een aantal weken zonder anticonceptie doen en daarna kon ik beginnen met de pil. Nu zijn we maanden verder en kan ik vertellen dat dit echt de juiste beslissing was! In maart stopte ik ook weer volledig met glutenvrij eten, ik voelde me alleen maar slechter wanneer ik gluten vermeed. Ik kwam erachter dat het belangrijk is om naar je lichaam te luisteren en daarnaast ook om voor jezelf (en je lichaam) op te komen. Daarnaast ben ik 20 geworden in maart en liet ik voordat ik jarig was mijn gezicht behandelen. Ik kreeg een heerlijke massage, mijn huid werd gereinigd en flink onder handen genomen. Ook dit moet ik echt eens vaker doen, even een moment voor jezelf! 

April 

April was een vrij rustige maand, maar zorgde ook voor spanning en stress. Ik kreeg te horen dat ik een botscan moest doen en er gingen allemaal rampscenario’s door mijn hoofd. Ik leerde hoe belangrijk het is om secuur te zijn in wat je zegt als professional, want dit gebeurde niet richting mij, maar dit is wel iets wat ik kan meenemen in mijn eigen studie en werk. 

Mei 

Mei voelde een beetje als een feestmaand, waarin we al heerlijk weer hadden. Mijn ouders waren 25 jaar getrouwd en dat moest gevierd worden. Buiten dat het een feestmaand was, wilde ik ook de laatste puntjes op de i zetten rondom mijn stageopdrachten. Uiteindelijk zorgde dit ook voor feest, want ik leverde al mijn stageopdrachten in. Het voelde heerlijk om dit ruim op tijd af te hebben! 

Juni 

Juni vond ik een spannende maand. Al mijn opdrachten en toetsen had ik gehaald, maar de laatste dingen moesten nog ingeleverd worden. Spannend, want dit bepaalde of ik mijn propedeuse zou halen. Daarnaast begon ik voorbereidingen te treffen voor mijn tweede studiejaar en werd ik aangenomen voor een nieuwe stageplek, wat ook betekende dat ik deels ging samenwonen! Ook had ik mijn eindgesprek op stage van het eerste leerjaar. Ook dit vond ik spannend, maar achteraf nergens voor nodig, want ik sloot hem met twee hele mooie cijfers af. 

Juli 

Juli vond ik een hele positieve maand, die begon met heerlijke etentjes en bijkletsen met vriendinnen. En ja hoor, mijn propedeuse heb ik gehaald. De zomer kwam vroeg dit jaar, maar hield ook lang en heftig aan. Juli was de maand waarin ik veel alleen thuis was, maar ook veel aan het werk. Ik merkte hoe fijn ik het vind om alleen te zijn en mijn eigen ding te kunnen doen, maar hoe fijn ik het ook vind als er mensen om mij heen zijn die ik goed ken en waar ik van houd. 

Augustus 

In augustus begon voor mij de vakantie. Ik hoefde even iets minder te sporten en deed leuke dingen. Daarnaast genoot ik volop van de jurkjes en rokjes die ik kon dragen en voelde ik me fijn in mijn lijf! Daaadnaast ging ik met een vriendin naar Oberhousen, ging ik met mijn moeder naar de outlet in Roermond, vierde we een hoop verjaardagen en ging ik naar de kapper voordat ik begon aan het tweede leerjaar. 

September 

September stond in het teken van wennen aan school en stage. Een nieuw studiejaar, een nieuwe stage en nieuwe begeleider. Vanaf september stond bij mij in het teken van luisteren naar mezelf en vooral voor mezelf opkomen. Ik vond (en vind) het belangrijk om niet direct te oordelen, maar wel op tijd genoeg het gesprek aan te gaan. 

Oktober 

In oktober begon ik met het maken van mijn plannen voor december en boekte ik samen met mijn vriend een citytrip tijdens de feestdagen. Daarnaast mocht ik een fotoshoot doen van een vriendin en haar zus. Dit vond ik echt super leuk om te doen, een hele nieuwe, geslaagde ervaring! Vanaf oktober deed ik het iets rustiger aan op de blog, maar maakte ik wel hele leuke foto’s en blogposts. Daarnaast verdiepte ik me meer in fotobewerking en leerde ik mezelf een aantal skills bij. Ik heb gemerkt dat het zo fijn is om jezelf iets nieuws te leren. Na lang wachten, mocht ik ook mijn propedeuse in ontvangt nemen, namelijk 4 oktober. 

November 

Wat ging de maand november toch snel! Hij vloog echt voorbij! In november kreeg ik te horen dat ik mijn tentamen net niet gehaald. Hier baalde ik enorm van, maar ik pakte al snel de draad weer op en ik ging ervoor. Daarnaast maakte ik goede planning, werkte ik vooruit aan opdrachten en deed ik het op stage ook goed. Ik heb geleerd dat het heel prettig is om op een vaste manier feedback te vragen en dit op papier vast te leggen, zodat je altijd kunt terugblikken en het je weer een boost kan geven. 

December  

Nu aan het einde van het jaar sport ik nog steeds twee keer per week! Wat ben ik trots dat ik dit gewoon een jaar lang heb gedaan en in 2019 wil ik hier ook meer door blijven gaan. Daarnaast sloot ik het jaar af met een heerlijke trip naar Parijs samen met mijn vriend. Het voelde heel vreemd om eens niet thuis te zijn met de feestdagen, maar echt samen weg. Er zijn het afgelopen jaar zoveel dingen geweest die ik meeneem naar volgend jaar! 

Komend jaar gaan we dus zeker zo door, maar het liefst nog veel blijer en gelukkiger dan nu en met meer energie. 

Hoe was jouw 2018 en wat heb jij geleerd? 

1 Comment

  • Reply
    Hallo 2019! - Suzanne Elisa
    januari 3, 2019 at 09:51

    […] dit artikel heb ik je teruggenomen in het afgelopen jaar en gekeken wat ik heb gedaan, wat me bezig hield en […]

  • Leave a Reply