Maria Nila Colour Refresh review

Het liefst ga je voor de feestdagen nog even naar de kapper. Je haren weer netjes in model, de kleur bijgewerkt en helemaal ready om te stralen naast de kerstboom aan het kerstdiner. Het kost alleen iedere keer weer een hoop geld als je naar de kapper gaat om de kleur weer helemaal bij te werken én daarnaast blijft het iedere keer terugkomen. Daarnaast wordt de kleur in je haar door al het wassen wat minder fel (zeker bij kleuren zoals rood) of wordt het in de zomer weer wat lichter. Met de Colour Refresh van Maria Nila kun je je haar weer een nieuwe boost geven.

Ik heb jullie het afgelopen jaar al wat vaker kennis laten maken met Maria Nila en zelf maak ik ook steeds meer kennis met de verschillende producten. Het is een Zweeds merk en de gehele lijn wordt hier ook in een eigen fabriek geproduceerd, waarbij gezonde werkomstandigheden en de hoge kwaliteit van de ingrediënten en de verpakkingen gegarandeerd zijn. Daarnaast zijn alle producten 100% vegan, kleurbehoudend, dierproef-, sulfaat- en parabenen- vrij zijn. Verder zijn alle verpakkingen 100% co2 gecompenseerd door Plan Vivo én werken zij ook actief samen met klimaatprojecten in de hele wereld. Kortom, een product helemaal naar mijn (en waarschijnlijk vele anderen) hart. 

Maria Nila heeft een heel leuk product wat ik zeker wou uitproberen op mijn blonde haar om een mooie astint te creëren, namelijk de Colour Refresh. Het is een verzorgend haarmasker met tijdelijke pigmenten die zo’n 10 wasbeurten meegaan. Ik heb zelf gekozen voor de kleur Pearl Silver om de mooie astint in mijn haar een opfrisbeurt te geven. Het is een haarmasker waarmee je haarkleur een boost krijgt, maar tegelijk wordt het haar ook verzorgd.

Het product is heel makkelijk in gebruik en je bent geen uren bezig om een mooie haarkleur te krijgen. Je wast het haar zoals je normaal ook zou doen en vervolgens ga je op handdoekdroog haar aan de slag. Je verdeelt het product over je haar, maar gebruik hiervoor het liefst wel handschoenen vanwege het pigment. Zorg ervoor dat je het product goed verdeeld en alle plukken hebt gehad.

Vervolgens kun je 3 tot 10 minuten even iets anders doen. Ik vind het heerlijk om bijvoorbeeld een maskertje op mijn gezicht aan te brengen of ondertussen de badkamer alvast op te ruimen. Je hoeft gelukkig niet bang te zijn dat het product gaat druppen, want dat is niet het geval. Vervolgens ga je het product uitspoelen en verdeel je een conditioner door het haar om je haren te verzorgen. Je hoeft het haar niet te wassen na gebruik van de Colour Refresh. Tijdens het uitspoelen voelt je haar ontzettend zacht aan en nog een fijn voordeel, je bad/douche wordt geen kliederboel want er komen vrijwel géén kleurpigmenten vrij.

Dit was mijn haarkleur voordat ik de Colour Refresh ging gebruiken. Mijn haarkleur verschilt trouwens wel heel erg per dag (lijkt het) en natuurlijk ook afhankelijk van het licht. Ik heb zelf een donkere aanzet en vervolgens heel veel highlights die ik normaal bij houdt met zilvershampoo. Ik werk ongeveer een keer in de drie maanden mijn highlights bij en dan komen er weer een heleboel nieuwe in.

Deze make-uplook en foto heb je afgelopen week al voorbij kunnen zien komen op Instagram en in een blogpost over de Limited Edition lijn van Etos voor Kerst, maar daarnaast is dit ook een foto waarop je heel mooi het resultaat van de Colour Refresh ziet. Zowel de aanzet is wat assig/grijzer geworden, maar ook de rest van het haar heeft een grijze gloed. Daarnaast zie je nog wel het verschil tussen de verschillende kleuren in mijn haar.

Vervolgens blijft het zo’n 4 tot 10 wasbeurten zichtbaar. Dit is natuurlijk erg afhankelijk van jouw haar en de producten die je gebruikt om je haar te wassen. Met mijn haarkleur vind ik het vooral ook prettig om het bij te blijven houden met zilvershampoo om de astint te blijven behouden.

Ik ben zelf erg tevreden over de Colour Refresh van Maria Nila. Het is natuurlijk een tijdelijke oplossing om een kappersbeurt nog even uit te stellen of om je haarkleur iets intenser te maken. Uiteindelijk zul je toch een keer naar de kapper moeten om het echt goed bij te laten werken, maar op deze manier kun je het nog even uitstellen of toch met een mooie bos haar naar een onverwacht feestje gaan!

De Colour Refresh van Maria Nila is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren voor €25,00 (300 ml). Je vindt alle kleuren van de Colour Refresh hier. Daarnaast kun je verschillende producten van Maria Nila via Bol.com aanschaffen, ben je benieuwd naar andere producten van Maria Nila dan kun je die hier bekijken, maar daarnaast ook via JohnBeerens.com.

Heb jij wel eens van het merk Maria Nila gehoord? Zo niet, ben je nu nieuwsgierig geworden?

2 Comments

 • Reply
  Mijn favoriete haarproducten van het moment - Suzanne Elisa
  juni 15, 2019 at 07:00

  […] Nila Colour Refresh Pearl Silver. Ik heb hier al eens een review over geschreven, die kun je hier lezen. Voordat ik de Colour Refresh gebruik, was ik mijn haren. Vervolgens breng ik de Colour […]

 • Reply
  Festival vibes! - Hoe ik mezelf zomerproof maak - Suzanne Elisa
  augustus 1, 2019 at 16:40

  […] met de producten van Maria Nila. Maria Nila Colour Refresh heb ik al eens geprobeerd en daar kun je hier een review over lezen. Maria Nila is een Zweeds merk en de gehele lijn wordt hier ook in een eigen fabriek […]

 • Leave a Reply