Mijn favoriete Real Techniques kwasten (+ gift idea!)

Mijn eerste make-upkwasten kreeg ik van mijn moeder. Zij had twee dezelfde kwastensets, waarvan ze er een zelf gebruikte en de ander kreeg ik cadeau. Deze kwasten gebruik ik overigens nog steeds! Daarna bleven er kwasten bij komen, kwasten van verschillende merken, maar voornamelijk merkloze kwasten in het begin. Ik vond dat toen prima, ik was overigens niet beter gewend dan de kwasten die ik had. Telkens kwamen er nieuwe kwasten bij en zo ontdekte ik ook de kwasten van Real Techniques en nu bestaat het grootste deel van mijn kwastenverzameling uit Real Techniques kwasten. Vandaag deel ik mijn vier favoriete kwasten, wellicht iets voor jouzelf of nog om cadeau te geven met de feestdagen. 

Zoals ik al vertelde, heb ik een heleboel kwasten, waaronder van Real Techniques. Ik heb een aantal standaard kwasten van Real Techniques, maar ook een aantal limited edition kwasten. De limited edition kwasten gebruik ik heel erg graag, maar sommige daarvan zijn helemaal niet meer verkrijgbaar of niet meer in dat design verkrijgbaar. Ik heb me proberen te focussen op vier kwasten die ik het liefst gebruik en ik vertel je ook waarvoor.

De kwasten die ik het liefst gebruik, zijn deze vier. Twee kwasten die ik voornamelijk gebruik voor mijn gezichtsmake-up en twee kwasten voor mijn ogen.

 •  Real Techniques Mini Multitask Brush
 • Real Techniques Setting Brush
 • Real Techniques Eye Smudge Brush
 • Real Techniques Eye Sharpener

Setting Brush & Mini Multitask Brush

Deze kwasten gebruik ik maar wat vaak! Ik ben echt verliefd op deze twee kwasten. Ik moet trouwens wel even zeggen, ik gebruik mijn kwasten niet altijd waar ze voor bedoeld zijn, maar juist waar ik ze fijn voor vind werken. De Mini Multitask Brush gebruik ik voor van alles. Ik heb hem overigens ook in het groot en die staat bij al mijn andere kwasten op mijn make-uptafel, maar deze mini gaat overal mee naar toe. Door het makkelijke formaat kun je hem in de tas/make-uptasje doen en je make-up bijwerken als je on the go bent. Ik gebruik hem meestal voor een setting powder, maar soms ook voor wat blush of in de zomer mijn shimmery bronzer. Een heerlijke kwast dus!

De Setting Brush is ook echt fantastisch. Het brengt heel gemakkelijk poeder aan onder het oog om de concealer te setten, maar hier gebruik ik hem eigenlijk het minst voor. Dit doet hij overigens fantastisch, maar ik vind de kwast ook zo fijn voor allerlei andere dingen. Eigenlijk zou ik deze meerdere in mijn stash moeten hebben, haha! Ik gebruik het heel graag om mee te shapen, je kunt namelijk gemakkelijk jouw shape of bronzer aanbrengen met deze kwast zonder dat het direct te heftig oogt. Daarnaast is het ook een heel mooi formaat voor highlighter én ik gebruik hem zelfs voor mijn ogen! Vaak gebruik ik een basiskleur op mijn ogen (een lichtroze of iets dergelijks) en dit breng ik aan over mijn gehele ooglid tot bijna aan het wenkbrauwbot, vervolgens kan ik verder bouwen op die kleur met andere kleuren. Daarnaast is hij ook heel fijn als grote blending brush!

Eye Smudge Brush & Eye Sharpener

Ook deze twee kwasten gebruik ik voor van alles en nog wat, maar wel allebei rondom de ogen. De kwasten werken beide fijn wanneer je precies wil werken. Ik gebruik ze onder andere om een highlighter in de binnenste ooghoek of onder het wenkbrauwbot aan te brengen, maar ook om een diepere kleur aan te brengen in de arcadeboog of op de onderste wimperrand.

Alle kwasten van Real Techniques werken trouwens erg precies en nemen voldoende make-upproduct op en brengen deze gelijkelijk aan. Aan de kwasten ligt het in ieder geval niet wanneer je de make-up aanbrengt! Deze twee kwasten kwamen overigens samen in een setje met een puntenslijper voor je oogpotloden (of lippotloden), ook erg handig!

Dit zijn mijn vier favoriete kwasten die ik iedere dag gebruik en soms wel meerdere keren per dag of voor meerdere verschillende dingen. Daarnaast zijn deze kwasten ook erg leuk om cadeau te doen aan iemand tijdens de feestdagen. Een leuk kleinigheidje voor onder de kerstboom!

Welke kwasten zijn jouw favoriet?

 

2 Comments

 • Reply
  Jessica J.
  december 17, 2018 at 10:57

  Real Techniques blijft een geweldig merk. Mijn favoriete kwasten zijn de Powder Brush en de Expert Face Brush van RT en de Shader en Blending Brushes van ColourPop.

  • Reply
   Suzanne Elisa
   januari 3, 2019 at 09:52

   Inderdaad, de collectie wordt ook telkens aangevuld bij mij.

  Leave a Reply