Iedere vrouw kan klussen! – Tips van mij (& mijn vader)

Wanneer het op klussen aankomt, denkt iedereen dat dit een typisch mannen ding is. Onzin, wij vrouwen kunnen ook ontzettend goed klussen, verven, tuinieren, noem maar op. Ik help mijn vader al heel wat jaren met dit soort klusjes, het in elkaar timmeren van een bureau of kledingkast, het verplaatsen van (zware) meubels en schuren van kasten die daarna weer een mooi laagje verf krijgen. Daarom delen wij vandaag onze tips waar iedereen wat aan heeft en dan kan ook jij als vrouw een handje helpen bij het klussen. 

Een schone werkplek

Wanneer je gaat klussen, schilderen of verven, is het belangrijk dat je een schoon werkveld hebt. Zo voorkom je dat er stof of andere viezigheid op je net geschilderde kastje of muur komen te zitten. Daarnaast is het ook niet handig om pal in de zon te schilderen, want hierdoor droogt het té snel en krijg je vlekken.

Zorg voor een goede basis

Het is ook belangrijk om voor een goede basis te zorgen. Je hebt verf voor verschillende materialen, maar ook een basis die ervoor zorgt dat het beter tegen de regen kan. Ga op zoek naar de juiste producten, schuur het vooraf goed en zorg dat de meubels vet- en stofvrij zijn. Daarnaast zijn er ook soorten verf (bijvoorbeeld krijtverf) die op een natte/vochtige basis aangebracht moeten worden, bekijk dit vooraf ook goed, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Schone handen na het klussen

De handen van mijn vader zien er na een dagje klussen altijd ontzettend vies uit. Lijmresten, verf in alle kleuren en hoe krijg je het er vanaf? Er zijn verschillende manieren en een bekende is toch wel terpentine. Je kunt hier gemakkelijk je handen mee schoonmaken, maar het is niet goed voor de huid. Een andere manier die de huid zowel verzorgd als schoonmaakt van verfresten is een plantaardige olie. Wrijf je handen goed in met een plantaardige olie en was ze vervolgens grondig met warm water en zeep. Je handen zijn daarna schoon én verzorgd!

Lukt het niet?

Lukt het klussen alsnog niet of kom je er niet uit? Vraag dan hulp, dat doe ik ook wanneer ik géén tijd, geen ervaring met iets heb of iemand anders het gewoon beter kan dan ik. Daarnaast vind je ook heel veel handige klustips op Eigen Huis & Tuin, heel handig als jij dit weekend wilt gaan klussen.

Wat is jouw beste klustip?

No Comments

Leave a Reply