Mijn planner voor 2019 – De Purpuz Planner

Oktober staat alweer bijna voor de deur, wat gaat de tijd toch snel. Voordat we het weten is 2018 alweer voorbij en beginnen we aan het nieuwe jaar. Mijn nieuwe planner/agenda ligt al op mijn bureau te wachten tot december, zodat ik ermee aan de slag kan. Vandaag wil ik je alvast kort vertellen over de planner die ik ga gebruiken, waar ik rekening mee houd als ik planner/agenda uitzoek en wat mij nu zo fijn lijkt aan deze planner als blogger en student. 

De Purpuz Planner

Er zal in het begin van het nieuwe jaar een hele uitgebreide review online komen over de Purpuz Planner, want ik kan er op dit moment nog niet heel veel eigen ervaringen over delen. De Purpuz Planner is namelijk een agenda en planner. Het is een planner die je zo ongelofelijk veel biedt op het gebied van doelen stellen en behalen, rust in je hoofd, to-do’s en nog veel meer. De planner helpt je om je doelen op te stellen, je dromen te ordenen en jouw doelen op te delen in stappen, zodat je er aan kunt werken.

Vervolgens kun je in de planner gebruik maken van de maandoverzichten en dag-/weekplanningen. Op deze manier houd je het overzicht én werk je aan jouw doelen en to-do’s. In de Purpuz Planner staat reflecteren ook centraal; iedere dag is er een moment voor een dagreflectie en na iedere maand blik je terug op jouw afgelopen maand.

Waar houd ik rekening mee?

Als ik een agenda of planner aanschaf, houd ik altijd met een aantal dingen rekening. Iedere keer dat ik een grote agenda/planner in de winkel zie liggen, gaat mijn hartje sneller kloppen. Ik vind dit namelijk onwijs gaaf op een of andere manier. Voorheen koos ik iedere keer toch voor een kleinere agenda/planner, zodat deze gemakkelijk in mijn tas paste. Dat is voorheen altijd een eis geweest voor mij, maar nu laat ik dit veel meer los. Een grote agenda/planner heeft voor mij namelijk een heleboel voordelen.

Ik vind het namelijk erg belangrijk om veel te kunnen schrijven in mijn agenda/planner. Ik gebruik graag maandoverzichten om grote mijlpalen en belangrijke/leuke afspraken in op te schrijven, maar ik hou ook om een complete dagplanning te maken.

To-do lists zijn voor mij ook heel belangrijk. Ik kan niet zonder deze dingen en in de meeste agenda’s is hier geen plek voor. Ik moet veel ruimte hebben om te kunnen schrijven, mijn hoofd leeg te kunnen maken en daarnaast moet hij er ook nog leuk en motiverend uitzien.

Wat lijkt mij zo fijn aan deze agenda/planner?

Op dit moment denk ik echt dat ik dé planner voor mij gevonden heb. Het is namelijk zoveel wat ik al vooraf wou. Ik hou ervan om ellenlange to-do’s te kunnen maken of in ieder geval mijn gedachten te kunnen opschrijven. Daarnaast is het ook een planner waarbij je je gaat verdiepen in jezelf door de Happy Habits en de dag- en maandreflecties. Ik hou er zo enorm van om dagelijks en maandelijks even terug te blikken op mijn dag/maand en de nieuwe maand weer fris van start te gaan.

Want mij daarnaast ook zo fijn lijkt, is dat je gaat indelen op tijden. Dit heb ik nog nooit gehad, maar dit lijkt me heerlijk. Het is hetzelfde als jouw digitale agenda met alle tijden en dit geeft een heel gemakkelijk overzicht. Daarnaast plan je op deze manier niet snel een dubbele afspraak.

Daarnaast kun je hem gebruiken voor school, stage, werk, eigen bedrijf en privé door elkaar. Je hebt meerdere rijen om taken in op te schrijven die je kunt opdelen voor jezelf in school, blog en privé. Zo houd je gemakkelijk een overzicht. Daarnaast ben je ook zo gefocust op doelen (denk ik) en kun je op die manier je blog, studie of privézaken tot een hoger niveau tillen. Er telkens mee bezig zijn en het uitstippelen voor jezelf helpt hier volgens mij enorm bij.

Hoe dit verder allemaal in zijn werk gaat en hoe ik het ervaar? Daar kan ik helaas nog geen antwoord op geven. Mijn planner ligt al helemaal klaar om gebruikt te gaan worden en hij begint al in december, dus ik kan niet wachten! Vanaf die tijd ga ik hem uitvoerig testen en al mijn ervaringen sla ik voor jullie op en komen uiteindelijk in een grote review over de Purpuz Planner.

Dit is alles over de Purpuz Planner tot nu toe. Zou jij hem willen aanschaffen om 2019 goed van start te kunnen gaan, je kunt hem nu nog bestellen in grijs en roze via Purpuz of hem kopen in de boekhandel. Helaas is de roze variant beperkt verkrijgbaar.

Purpuz Planner 2019 is verkrijgbaar voor €34,99 en Purpuz Planner Pink 2019 is verkrijgbaar voor €39,97.

Ligt jouw planner of agenda voor 2019 al klaar?

Bron foto’s

2 Comments

 • Reply
  Sarah
  oktober 23, 2018 at 14:46

  Mijn agenda voor 2019 ligt al klaar! De purpuz planner hou ik wel in mijn achterhoofd voor volgende jaren. Ik heb er ondertussen al vaker van gehoord, en mij klinkt ie echt heel handig in gebruik. En hij ziet er nog eens leuk uit ook. Ik ben benieuwd naar wat je er van gaat vinden eens je hem echt in gebruik hebt 🙂

 • Reply
  Mijn ervaringen met de Purpuz Planner - Suzanne Elisa
  februari 26, 2019 at 10:04

  […] schreef in oktober al een korte inleiding op deze review en over de planner die ik in 2019 ging gebruiken. Het is namelijk handig om vooraf al onderzoek te […]

 • Leave a Reply