Altijd een opgeruimde kamer – mijn tips

Een kamer met zo ontzettend veel rommel en troepjes… Ik kan daar totaal niet tegen! Mijn slaapkamer is op een aantal momenten rommelig en dat is wanneer ik bezig ben met een grote schoonmaak, wanneer ik bezig ben met mijn bullet journal en wanneer ik net thuis kom met een heleboel spullen. Voor de rest van de tijd is het opgeruimd. Vandaag vertel ik je hoe ik dit doe en hoe jij ook altijd een opgeruimde kamer kunt houden. 

Grote schoonmaak / opruimsessie

Hoe opgeruimd je kamer altijd ook is, eens in de zoveel tijd heb je een grote schoonmaak en opruimsessie nodig. Ik doe dit vaak aan het begin van het nieuwe seizoen. Dan ga ik even flink door alles heen; ik zoek mijn make-up uit, doe eventueel items weg, ik zorg dat alles weer op zijn plek ligt, ik ruim mijn kledingkast weer helemaal netjes in, de lades van mijn bureau en mijn boekenkast worden even onder de loep genomen en daarnaast ga ik overal even met een doekje langs. Dit zijn dingen die je normaal gesproken ook doet, maar nu doe je het even flink en zorg je dat alles weer fris en fruitig eruit ziet.

Gesloten kasten

Wat ook veel scheelt, zijn gesloten kasten. Ik heb zelf een open boekenkast en de rest van mijn kasten zijn gesloten. Daar ben ik echt heel blij mee, want mijn boekenkast lijkt altijd rommelig, ookal is hij dat niet. Wil je een strakke, opgeruimde look, kies dan voor gesloten kasten.

Vaste plekken voor je spullen

Daarnaast is het heel fijn wanneer je vaste plekken hebt voor je spullen en dat je je daar ook aan houdt. Wanneer ik thuis kom van een dagje school, zorg ik dat alle spullen die uit mijn tas moeten weer op de juiste plek terecht komen. Als je direct je spullen opruimt en op de juiste plekken terug legt, ziet het er nooit rommelig uit (mist je rommelige vaste plekken hebt voor je spullen) en ben je ook nooit je spullen kwijt.

Een opgemaakt bed

Een opgemaakt bed doet ook wonderen! Wanneer mijn bed niet opgemaakt is, lijkt het al direct zo rommelig, terwijl het een kleine moeite is om het even op te maken. Wanneer je uit bed komt in de ochtend is het fijn om dit in je routine te krijgen; opstaan, glas water drinken, gordijnen en ramen open voor daglicht en frisse lucht, bed opmaken en dan de rest van je routine. Een kleine moeite en het scheelt zoveel!

Niets op de vloer

Wanneer je een opgemaakte kamer wilt hebben, is mijn grootste tip om niets op de vloer te hebben liggen/staan. Dit ziet er namelijk ontzettend rommelig uit. Ik vind dit ook lastig, daar niet van. Ik heb zelf mijn schoenen die ik op dat moment het meeste draag op mijn slaapkamer staan, terwijl ze eigenlijk netjes op zolder moeten staan. Eigenlijk moet ik dit iedere dag opruimen, zodat ze niet op de vloer staan en het rommelig oogt. Misschien herken jij dit ook wel maar dan met tassen, vuile was of andere spullen. Ruim dit direct op en zorg dat je vloer leeg blijft.

Iedere avond even opruimen

Daarnaast is de key wat betreft mij dat je iedere avond even opruimt. Zeker een slaapkamer, het is niets zo vervelend als je naar bed moet in een rommelige kamer en het is niets zo fijn als weer kunnen opstaan in een opgeruimde kamer. Dit kun je ook in je routine krijgen, namelijk wanneer je je klaar gaat maken voor bed, gooi je je vieze kleren in de wasbox, leg je je kleren voor de dag daarna klaar, zorg je dat er geen schoenen en tassen op de grond staan en je bureau weer helemaal clean is om de volgende dag mee te beginnen. Als je dit iedere avond doet, is het telkens maar een kleine moeite.

Dit zijn mijn tips om een opgeruimde kamer te hebben en deze ook bij te houden. Probeer de stappen in je routine te krijgen, zodat het automatisch gaat en je er niet meer over na hoef te denken en uiteindelijk nog een berg spullen hebt op je kamer die eigenlijk opgeruimd hadden kunnen zijn.

Is jouw kamer altijd opgeruimd?

2 Comments

 • Reply
  Jessica J.
  oktober 5, 2018 at 12:30

  Ons appartement is zelden opgeruimd. In feite hebben we gewoon veel te veel spullen. Ik moet dringend de Minimalism Challenge hervatten!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   oktober 8, 2018 at 10:57

   Veel spullen is inderdaad een nadeel! Waar laat je het allemaal, dat is een groot probleem. Heel herkenbaar dit en wil je de spullen niet wegdoen? Dan zijn kasten of bakken die je kunt sluiten een goede manier om ze toch ‘netjes’ op te bergen.

  Leave a Reply