Mijn tips voor een droge huid

Mijn huid is altijd erg droog en met name mijn gezicht. Mijn benen en armen kan ik altijd goed insmeren en in de winter zie je dit vaak toch niet met de heerlijke truien en lange broeken. Je gezicht is toch een ander verhaal; je kunt er niet alles opsmeren in verband met verstopte poriën en onzuiverheden en hoe houd je rekening met make-up? Ik deel vandaag mijn tips!

Verzorging

 • Goede reiniging en verzorging is ontzettend belangrijk! Hierbij is het ook belangrijk dat je geen agressieve producten gebruikt, hier kan je huid namelijk niet tegen en gaat het alleen maar trekkerig en droger worden en ontstaan er velletjes. Ga opzoek naar producten voor de droge (en gevoelige huid).
 • Gebruik geen doekjes of harde reinigingsproducten met SLS, SLES, alcohol en parfum.
 • Doe voor het slapen gaan een vette crème op de droge plekjes, zodat het de hele nacht de tijd heeft om in te trekken en te herstellen. Ik gebruik hier zelf Elizabeth Arden Eight Hour Cream voor en dit werkt echt perfect.
 • Gebruik geen agressieve producten voor acne, dit droogt de huid alleen maar meer uit! Stip eventueel kleine plekjes aan, maar gebruik dit nooit over het hele gezicht. Je huid denkt hierbij namelijk dat er een tekort aan talg is en gaat hierdoor alleen maar meer produceren.

Make-up tips

 • Poeder foundations zijn echt een no go. Poederproducten leggen namelijk de nadruk op droge plekjes en velletjes. Hetzelfde geldt voor mousse foundations. Gebruik dus liever een vloeibare foundation met een olie. Wanneer je een vette huid hebt met een aantal droge plekjes, gebruik dan een foundation zonder olie, maar vermijdt poeders op de droge plekjes.
 • Ik heb altijd een hekel gehad aan kwasten om mijn foundation mee aan te brengen. Ik gebruik of mijn handen en tegenwoordig altijd een zachte spons, zoals een Beautyblender. Je kunt hiermee zachtjes de make-up aanbrengen zonder je huid te irriteren en daarnaast vallen losse velletjes minder als je ze bedekt met foundation via een sponsje. Ook heel belangrijk; niet wrijven, maar deppen! Hetzelfde geldt als je onder de douche vandaan komt, dep je lichaam droog om een geïrriteerde en droge huid te voorkomen.
 • Hetzelfde geldt voor bronzers en blushes. Heb je op die plekken een hele droge huid, gebruik dan liever een vloeibaar product.

Verdere tips

 • Scrub je huid niet vaker dan twee keer per week, want je beschadigt de huid hiermee en de velletjes gaan hier niet mee weg.
 • Wanneer je last hebt van mee-eters, gebruik je meestal een masker dat hard wordt. Dit is alleen niet goed voor de droge huid, want het droogt het alleen maar meer uit. Vermijdt dit soort maskers of gebruik ze alleen op de plekken waar het echt nodig is of de huid wat vetter is.
 • Blijf zoveel mogelijk van je huid af. Er komen hierdoor alleen maar bacteriën op de huid en velletjes gaan alleen maar meer opvallen.
 • Ga eens in de zoveel tijd langs bij een schoonheidsspecialiste om je huid goed te reinigen. Zij hebben er verstand van en kan je eventueel ook advies geven.

Dit zijn mijn tips voor een droge huid, daarnaast is het ook heel afhankelijk van wat je eet en drinkt hoe je huid eruit ziet. Drink daarom voldoende water en vermijd suiker (dat laatste is voor mij ook nog wel eens een uitdaging!).

Heb jij last van een droge huid?

No Comments

Leave a Reply