Hoe mijn eerste maand stage beviel

Mijn eerste maand stage zit er alweer op en een tijdje terug heb ik een blogpost geschreven over mijn eerste week stage en die ik erg goed gelezen, dus zeker leuk om nog een blogpost te schrijven over de eerste maand. Een beetje dezelfde blogpost, maar misschien voor jezelf leuk om het proces van de eerste week naar nu te lezen. Mijn eerste maand stage, zo is ‘ie bevallen! 

Waar loop ik stage?

Dit stukje is even hetzelfde als de in de vorige blogpost, want het is dezelfde informatie. Ik had al heel wat leuke ervaringen met speciaal onderwijs en ik hou echt van kinderen met iets speciaals. Ook dit jaar ga ik dus weer stage lopen binnen een het speciaal onderwijs. Hierbij heb ik mijn voorkeur kunnen aangeven en ik ga stage lopen binnen een groep met jongens en meisjes met zeer laag IQ en verstandelijke (en lichamelijke) beperkingen. De kinderen zijn tussen de 7 en 12 jaar.

Hoe is het mij bevallen?

Ik loop nu een maand stage en ik heb gemerkt dat ik al heel veel heb gedaan. Ik moest telkens een logboek bijhouden en daarin opschrijven waar ik al mee bezig ben geweest, mijn eerste bevindingen en noem maar op. Wanneer ik dit telkens aan het schrijven ben, denk ik Wow! Ik kan door blijven typen over dingen die ik heb gedaan en vond opvallen.

Daarnaast heb ik mijn eerste voortgangsgesprek al gehad en besproken hoe het gaat en hier heb ik nog een beetje gemengde gevoelens over. Hier heb ik het al met meerdere mensen over gehad en voor mij belangrijk om op tijd aan de bel te trekken als dit gevoel blijft. Zeker ook een tip voor jullie. Gebeuren er dingen op stage waar je je niet fijn bij voelt of is er iets aan de hand, trek op tijd aan de bel op je stage of bij je begeleider van school.

Daarnaast ben ik ook al volop bezig geweest met mijn stageplan (dus de ideeën en tijdsplanning voor mijn stageopdrachten). Deze is eigenlijk helemaal af en dit heb ik afgelopen week op stage besproken. Haar feedback moet ik nog verwerken en dan is mijn stageplan ook helemaal klaar en kan ik aan de slag met mijn opdrachten.

Verder loopt alles op stage en ben ik al redelijk gewend. Heel fijn, want vorige week was ik ziek en heb ik al twee dagen moeten missen. Heel jammer, maar deze week ben ik er weer tegenaan gegaan!

Hoe bevalt jouw stage?

2 Comments

 • Reply
  Teddy
  september 23, 2018 at 14:47

  Wat fijn dat het zo goed gaat! Vervelend dat je ziek was zeg!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   september 25, 2018 at 13:30

   Dat was inderdaad even minder, maar dat kan iedereen gebeuren. Zeker nu het weer omslaat en het echt herfst wordt.

  Leave a Reply