Mijn non-beauty beauty gewoonten

Er hangt zoveel samen met hoe we ons voelen, hoe onze huid, haar en nagels eruit zien, maar ook hoe je stoelgang verloopt. Wat we eten, drinken of doen in het dagelijkse leven, kun je precies terug zien in/aan je lichaam. Wanneer mijn huid er goed uit ziet, vind ik het altijd leuk om na te gaan waar het door zou kunnen komen. Gaat het op hormonaal gebied goed of komt het misschien ergens anders door. Ik deel vandaag mijn non-beauty beauty gewoonten met je. 

Veel water drinken

Allereerst iets wat ik veel doe, is water drinken. Wanneer ik niet thuis ben, heb ik altijd een fles water bij me die ik regelmatig vul. Wanneer ik thuis ben, vind ik het ook prima om water of thee te drinken. Natuurlijk pak ik ook ooit iets anders te drinken, maar dit is niet de basis. Veel water drinken zorgt ervoor dat je je lichaam goed hydrateert en je helpt afvalstoffen uit je lichaam te krijgen. Daarnaast drink ik geen water uit plastic wegwerpflesjes vanwege de hormonen die in het plastic zitten. In het plastic zit namelijk oestrogeen (een vrouwelijk geslachtshormoon), dit kan ook de hormoonhuishouding in de war brengen. Stel dat ik toch ooit een plastic wegwerpflesje moet kopen (ik moet onverwachts toch ergens wat drinken) dan gebruik ik hem maar één keer. Schadelijker voor het milieu, maar beter voor mijn hormonen.

Genoeg slaap

Daarnaast is het belangrijk om voldoende te slapen om je huid te laten stralen. Wanneer je niet voldoende slaapt, ziet je huid bleker, vallen kringen en aders meer op en heeft je huid niet de mooie, natuurlijke glow. Zo’n acht tot negen uur slaap is prima. Wanneer je korter slaapt, heeft je huid niet voldoende tijd om te herstellen en je lichaam niet voldoende tijd om tot rust te komen. Het is ook niet de bedoeling om veel langer te slapen dan de acht/negen uur, want de uren dat je slaapt, drink je niet, waardoor je lichaam niet voldoende gehydrateerd wordt. Daarom is het ook erg belangrijk om direct na het wakker worden water te drinken.

Tijdens de nacht is het ook belangrijk dat je lichaam voldoende zuurstof krijgt. Sluit je slaapkamer niet helemaal af, maar laat een raam of deur open staan, zodat er voldoende zuurstof wordt aangeleverd. Dit voorkomt ook dat je vermoeid wakker wordt.

Lactose vermijden

Wanneer je veel lactose (producten met melk) tot je neemt, is er een kans dat je meer last hebt van acne. Ikzelf vind kwark, chocolade en een ijsje op zijn tijd heerlijk, maar daarnaast ben ik lactose intolerant. Voorheen at ik het (bijna) iedere dag, maar nu dus een stuk minder. Ik heb tabletjes waardoor ik lactose kan verdragen, ik eet dus geen lactose zonder deze tabletjes. Ondanks dat ik het niet meer eet zonder deze tabletjes, eet ik het sowieso een stuk minder en ziet mijn huid er goed uit! Wanneer jij net als ik ook zo’n gek bent als het gaat om kwark, yoghurt, noem maar op.. Er zijn ontzettend veel alternatieven. Je kunt voor soja producten gaan, amandelmelk of kokosmelk, maar daarnaast heb ik ook lactosevrije melk en yoghurt gevonden!

Regelmaat

Rust, reinheid en regelmaat is voor (jonge) kinderen heel belangrijk, maar voor ons net zo goed. Wanneer je een heel hectisch, totaal niet regelmatig leven hebt, merk je dat je op veel dingen te kort schiet. Tijd voor jezelf, maar tevens ook tijd voor je beauty rituelen, voldoende slaap en gezond eten. Ik merk wanneer ik een hele hectische week heb, of meerdere weken, je dit heel goed terugziet in mijn huid en gezicht. Ik ben vermoeid, ik eet minder goed en snack hier en daar wat en ik kom ook niet toe aan mijn slaap en beweging. Regelmaat is dus erg belangrijk.

Aanrakingen vermijden

We doen daarnaast heel veel met onze handen. We raken de gekste dingen aan en wassen ze ook niet na elke aanraking (kan ook niet hoor en beetje bacteriën kunnen geen kwaad). Wanneer je je huid en haren veel aanraakt, kan dit helaas wel een vette of onzuivere huid veroorzaken. Je wrijft bacteriën in je poriën, je zorgt voor rode vlekken of een geïrriteerde huid en dit haalt het egale effect met die prachtige glow meteen van je gezicht. Daarnaast wordt je haar ook niet vrolijk door alle aanrakingen en vettigheid en blijf je het op die manier aan het wassen.

Zo min mogelijk stress

Daarnaast is stress ook een hele grote boosdoener. Stress zorgt er namelijk voor dat we minder goed voor onszelf zorgen, maar ook het proces van stress is niet goed voor ons lichaam. Probeer stress te voorkomen en dit hangt natuurlijk ook heel veel samen met regelmaat en een goede planning. Zorg ervoor dat je jouw zaken goed op orde hebt, een goede planning maakt en altijd goed voor jezelf blijft zorgen.

Dit zijn mijn non-beauty beauty gewoonten. Natuurlijk kun je een vermoeide look, oneffenheden en acne niet altijd voorkomen, maar goed voor jezelf zorgen en voldoende slaap en drinken kunnen wel helpen. Terwijl ik dit typ, is mijn maskertje lekker in getrokken, want dit blijft natuurlijk ook belangrijk; tijd om even te relaxen met een maskertje of in een bad en je huid goed reinigen.

Wat zijn jouw non-beauty beauty rituelen?

1 Comment

  • Reply
    Jessica J.
    september 4, 2018 at 08:53

    Ik heb altijd m’n Dopper bij me. Op kantoor staat de grote RVS-variant op m’n bureau die ik ook regelmatig vul. Handig, en goed voor het milieu! 🙂

  • Leave a Reply