Hoe mijn eerste week stage beviel

Ondertussen ben ik alweer bezig aan mijn tweede week stage, zelfs die zit er alweer bijna op. Toch wil ik met je even terugblikken naar vorige week, namelijk mijn eerste week op een geheel nieuwe stageplek. Een nieuw studiejaar, een nieuwe stageplek en een nieuwe stagebegeleider. Vandaag vertel ik je hoe die eerste stagedagen waren en op wat voor plek ik stageloop. 

Waar loop ik stage?

Ik had al heel wat leuke ervaringen met speciaal onderwijs en ik hou echt van kinderen met iets speciaals. Ook dit jaar ga ik dus weer stage lopen binnen een het speciaal onderwijs. Hierbij heb ik mijn voorkeur kunnen aangeven en ik ga stage lopen binnen een groep met jongens en meisjes met zeer laag IQ en verstandelijke (en lichamelijke) beperkingen. De kinderen zijn tussen de 7 en 12 jaar.

Hoe is het mij bevallen?

Ik loop op de maandag en dinsdag stage. Afgelopen week was weer de eerste week dat de scholen begonnen, althans in het zuiden. Mijn eerste week is deze week pas, maar ik vond het fijn om meteen de eerste week te beginnen. Het is namelijk voor de leerlingen weer wennen en misschien wel spannend, voor mijn collega’s is het weer even wennen en ook zij moeten weer in het ritme komen. Ideaal voor mij; want ik moet dat ook en voor mij is het helemaal nieuw!

De eerste dag was eigenlijk al goed bevallen en ik kon al best veel dingen mee doen. Ik merkte dat er bij mij heel veel op stage wordt gedaan met gebaren en dit heb ik ooit gekund, maar dat is alweer een tijdje geleden.. Dit is iets wat ik dus weer op moet pakken.

Daarnaast, iets wat ik heel vreemd vond, de kinderen luisterde gewoon naar mij! Het jaar daarvoor liep ik stage op speciaal basisonderwijs (dit is weer anders dan speciaal onderwijs) en daar had ik een groep van dezelfde leeftijd met allemaal jongens. Zij luisterden echt niet altijd naar mij, zeker niet de eerste dag! Ik stond echt versteld hiervan!

De tweede dag ging weer een stuk makkelijker. Ik had dingen gezien en die begon ik meteen mee te nemen de volgende dag. Het begroeten en de stappen die er dan ondernemen worden, ik deed het gewoon mee!

Ik heb er weer zin om dit jaar op stage aan de slag te gaan. Deze week dus weer twee dagen stage en dan begin ik ook weer met school en dan zitten we weer mooi in het vaste ritme!

Moet jij dit schooljaar stagelopen? 

No Comments

Leave a Reply