Waar ik sta over 5 jaar?

Een vraag die mij vaak gesteld wordt, is waar ik mezelf uiteindelijk zie werken en waar ik over een x aantal jaar sta. Aan het einde van afgelopen studiejaar, moest ik mezelf presenteren en ook hier kwam die vraag weer voorbij. Ik vind het heerlijk om over dit soort dingen na te denken en naar deze toekomst toe te werken. Voor een deel heb je er namelijk géén invloed op, maar een ander deel wel. Waar zie ik mezelf over vijf jaar?

Een van de eerste dingen waar ik dan bij stil sta, nog net voordat ik ga nadenken over de toekomst, is het verleden. Waar stond ik bijvoorbeeld vijf jaar geleden?

Ik ben inmiddels 20 en vijf jaar geleden was ik dus 15! Toen ik 15 was, zat ik in het derde leerjaar van de havo. Ik vond het derde leerjaar echt een pittig jaar en ik zat veel tijds boven op mijn kamer te werken aan school, maar daarnaast ook al aan mijn blog. Ik vond het heerlijk om aan mijn blog te werken en hier haalde ik dan ook echt mijn plezier uit. In het derde leerjaar had ik twee vriendinnen waar ik veel dingen mee deed. Zo heb ik tienertour gedaan in de zomer met een vriendin en zo ben ik in verschillende leuke plekken in Nederland geweest.

Deze vriendschap verwaterde een beetje en uiteindelijk kwam ik in het vierde leerjaar terecht waar het helemaal niet ging zoals ik hoopte. Ik moest ontzettend veel doen voor school om een zesje te kunnen halen en daarnaast zat ik ook niet lekker in mijn vel. Uiteindelijk ging ik zelf op zoek naar andere mogelijkheden. Ondertussen werd ik zestien en had ik alles uitgestippeld om naar het mbo te gaan na het vierde leerjaar. Ik besprak dit met mijn ouders en mentor en het was rond. Een nieuwe stap!

Voor mijn gevoel beschrijft dit een beetje wat er allemaal gebeurde toen ik 15 jaar was. Ik deed leuke dingen, maar ik zat ook niet lekker in mijn vel. Nu vijf jaar later sta ik al heel anders in het leven.

  • Ik heb inmiddels mijn mbo opleiding afgerond!
  • Ik heb ontzettend veel leuke stages mogen lopen en ervaringen mogen opdoen.
  • Ik ben zelfs aan een nieuwe opleiding begonnen, hbo.
  • Mijn blog is een hele grote hobby van mij geworden, waar ik nog steeds met plezier aan werk!
  • Ik haalde mijn rijbewijs!
  • Ik heb een super lieve vriend en vriendinnen.
  • Ik ben een veel gelukkiger mens dan vijf jaar geleden.

Dit is alles waar ik vijf jaar geleden van had gehoopt, maar het nooit had durven verwachten. Maar wat ben ik blijf dat er de afgelopen vijf jaar zoveel is gebeurd! Maar natuurlijk volgt er nu de vraag waar ik over vijf jaar sta.

Ik hoop dat ik over vijf jaar nog steeds blog, maar niet meer perse op deze site en de onderwerpen waar ik nu over schrijf. Het liefst schrijf ik wat professionelere artikelen over kinderen met autisme. Dit is namelijk waar mijn hart ligt; kinderen met een autistische stoornis. Ik vind het heerlijk om met deze kinderen te werken en dit viel me al op tijdens mijn eerste stage op het mbo.

Daarnaast heb ik ook altijd gedroomd van een eigen praktijk. Mensen helpen in mijn eigen praktijk en dit is stiekem nog steeds een droom. Wellicht dat ik over vijf jaar (dan ben ik neem ik aan al een tijdje afgestudeerd pedagoog) mag beginnen aan het verwezenlijken van deze eigen praktijk en dat ik kinderen én ouders mag helpen in het dagelijkse leven!

Daarnaast hoop ik over vijf jaar in een leuk huisje te wonen met mijn vriend. Ik ga er vanuit dat we dan nog gewoon samen zijn! Een leuk huisje in Brabant en wellicht zijn we wel al aan het kijken voor een groter huis voor ons tweetjes. Wat wie weet begint het dan allemaal wel te kriebelen.. een gezinnetje! Ik kan echt niet wachten tot het moment daar is dat we daar aan gaan beginnen. Ik moet er nu nog niet aan denken dat ik een kindje heb, maar ik vind kinderen echt heerlijk en een ding is zeker; ik wil ze ook van mezelf (als het ons gegund is).

Ik hoop in ieder geval dat ik over vijf jaar nog steeds lekker in mijn vel zit, kinderen (en ouders) mag helpen met mijn ervaringen. Voor nu is het nog maar even flink sparen voor een huisje, flink werken voor mijn studie, zodat het allemaal over vijf jaar zo mag zijn, zoals ik had gehoopt.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?

No Comments

Leave a Reply