Inspiratie | Mijn toekomstige woonkamer

Jaren geleden speelde ik regelmatig de Sims 2, ik vond het heerlijk om huizen in te richten en ik vind interieur nog steeds onwijs leuk! Nu een eigen plekje steeds dichterbij komt, fantaseer ik er nog meer over en ben ik ook aan het rondkijken voor items voor ons interieur. Het leek me daarom ook eens leuk om jullie mee te nemen in het gehele proces; welke stijl vind ik leuk voor de woonkamer, welke materialen zie ik graag terugkomen en bij welke webshops of winkels kijk ik dan? Vandaag laat ik je zien hoe ik mijn toekomstige woonkamer zie en welke items ik daarvoor op het oog heb. Kijk je mee? 

Mosgroen/kahki heb ik altijd al prachtig gevonden en dit zit ook al langere tijd in mijn hoofd voor de woonkamer. Hier heb ik het ook al met mijn vriend over gehad en dit zou nog wel eens werkelijkheid kunnen worden. Het idee is namelijk om één muur deze mosgroene/kahki kleur te geven. En het liefst de muur waar de bank voor komt te staan. De bank.. Ook die heb ik al langere tijd op het oog. De bank die we op het oog hebben, is ook de bank die je hieronder ziet. Hij is van Zuiver en is lichtgrijs. Zelf heb ik de bank in een winkeltje gezien bij ons in de buurt en ik was meteen verkocht. Ik ben vervolgens meerdere keren teruggegaan. Alleen. Met mijn moeder. Nog eens met mijn moeder om foto’s te maken en vervolgens nadat mijn vriend de foto’s had gezien, zijn ook wij samen gaan kijken. Een prachtige bank tegen de mosgroene muur!

Wat we tegen de muur willen, weten we nog niet. Althans, hier hebben we meerdere ideeën over. Het lijkt me in ieder geval heel mooi om iets boven de bank te hangen en naast/schuin achter de bank een grote staande lamp te plaatsen. De staande lamp die je hieronder ziet, is tegelijkertijd sfeervol en stoer en zie ik al helemaal bij de mosgroene muur en de lichte bank staan! Het is de Zwart-gouden vloerlamp Benik met statief look van Lampen24. Voor lampen vinden we het fijn om te kunnen kijken op stijl en ruimte te kunnen zoeken, zodat we op die manier snel vinden wat bij ons interieur past. Lampen24 geeft de mogelijkheid om door ontzettend veel lampen te zoeken op onder andere stijl en ruimte, maar ook nog veel meer andere voorkeuren, zoals materiaal en dim mogelijkheden. Zo heeft Lampen24 ook ontzettend veel verschillende (staande) lampen, die perfect zijn om bij je bank te plaatsen om hier heerlijk te kunnen vertoeven met een boek.

Voor de rest van het interieur weet ik wel wat ik mooi vind. Ik vind zachte materialen in kussentjes of een vloerkleed erg mooi, maar daarnaast ook hout en metaal! Ik hou van knus en lieflijk, maar tegelijkertijd ook van stoer. Zo zie ik dit kussentje van H&M al helemaal voor me, maar het lijkt me ook leuk om oudroze of okergele kussens op de bank te plaatsen.

Dit is voor velen een bekend vloerkleed en ik moet zeggen dat ik hem ook erg mooi vind! Ik vind het heel mooi als deze onder een salontafeltje uit komt en de poef er voor een gedeelte op staat. Zo’n poef vind ik namelijk voor de aankleding erg leuk én het is makkelijk als je niet de ruimte hebt voor een grote stoel, maar je toch iets in je woonkamer erbij wilt hebben. Om het geheel af te maken, wil ik dus een heleboel kussens op de bank, een mooi mosgroen plaid, een metalen tijdschriftenrek, mooie boeken op de salontafel en een heerlijke geurkaars!

Hopelijk wordt dit allemaal nog werkelijkheid en mag ik verder gaan met het verzamelen van spulletjes voor in onze woonkamer. Alle items (en eventuele linkjes) van de producten vind je hieronder, zodat ook jij jouw huiskamer kan om toveren tot een sfeervolle plek!

Hoe ziet jouw toekomstige woonkamer eruit?

 

 • Bank: Zuiver King 3,5-zitsbank
 • Lamp: Zwart-gouden vloerlamp Benik met statief look van Lampen24.
 • Vloerkleed: Vloerkleed Varamin Zwart/wit (160 x 230 cm) van Karwei.
 • Poef:Gevlochten ronde katoenen poef van Zara Home.
 • Kussenhoes: Kussenhoes met borduursel van H&M Home.
 • Tijdschriftenrek: Metalen tijdschriftenrek van H&M Home.

5 Comments

 • Reply
  Simone
  augustus 21, 2018 at 12:23

  Heel leuk! Ik zou het ook zo in mijn huis willen zetten. Leuk ook dat je dit samen met je vriend kan doen / bedenken. Ik heb mijn huisje alleen ingericht, maar samen is toch leuker!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   september 25, 2018 at 13:34

   Ik denk dat het beide zijn voordelen kan hebben. Wanneer je rekening moet houden met iemand is het misschien toch niet zoals je vooraf had bedacht en dat kan wel als je het alleen doet. Maar even sparren met iemand over de inrichting is misschien ook wel fijn. Er is altijd wel iets te bedenken wat fijn is of juist niet.

 • Reply
  Sarah
  augustus 23, 2018 at 17:41

  Herkenbaar wat je helemaal in het begin zegt. Mijn interieur ‘passie’ is volgens mij ook begonnen tijdens het spelen van The Sims 😉 Nu kan ik dus ook al niet meer wachten om mijn eigen huis in te kunnen richten! Leuke inspiratie heb je hier gedeeld!

  • Reply
   Suzanne Elisa
   september 25, 2018 at 13:33

   Wat een simpel spel al wel niet kan doen! Leuk dat het herkenbaar voor je is.

 • Reply
  Birgit
  augustus 29, 2018 at 09:33

  Wat ontzettend leuk dat Sims je inspiratiebron is geweest! Ik hou ook echt van lekkere kussentjes in huis, die geven zo’n fijne huiselijke sfeer!

 • Leave a Reply