Verzorgende en reinigende producten van SKYN ICELAND

Mijn huid is de laatste tijd ontzettend rustig! Echt super fijn, want dit is een hele tijd niet zo geweest. Vorig jaar september ben ik overgestapt naar een andere anticonceptie (de implanon, lees hier mijn ervaringen erover). Sindsdien is er een hoop gebeurd op hormonaal gebied en dat zorgde ervoor dat mijn huid heel anders werd. Ik kreeg een vette huid, acne en flinke ontstekingen. Sinds maart dit jaar ben ik weer terug bij de anticonceptie waar ik daarvoor ook gebruik maakte. Mijn huid heeft toen weer een hele tijd moeten wennen en nu sinds een tijdje (door goede reiniging en verzorging) is mijn huid weer wat rustiger. Vandaag review ik twee producten van Skyn, reiniging voor het gezicht en verzorging voor de cheeks

Skyn Iceland

Afgelopen winter heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de producten van Skyn Iceland. Het merk is nog relatief nieuw in Nederland. Het merk weet wel raad met de strenge winters en goede verzorging van de huid geïnspireerd op de pure natuur van IJsland. De natuurlijke bronnen van IJsland met zijn mineraalrijke wateren, bessen met antioxidanten, kalmerende algen en mossen. De oprichtster Sarah Kugelman vond rust in IJsland na chronische stress en dit resulteerde in Skyn Iceland.

Vandaag twee producten van Skyn Iceland om te reviewen. Allereerst een heerlijk product om de huid te reinigen, namelijk een micellar water. Na reiniging komt er natuurlijk verzorging van de huid en daar is de spray lotion erg geschikt voor.

Micellar Cleansing Water

Ik gebruik altijd micellar water om mijn gezicht te reinigen. In de avonden gebruik ik dit vaak in combinatie met een face wash, omdat ik vaak toch ‘een laagje’ make-up draag en ik het idee heb dat ik het op die manier goed kan reinigen. De face wash gebruik ik in combinatie met een reinigingsborstel (of een washandje als ik snel wil zijn). Vervolgens haal ik nog met de micellar water de restjes weg. Het combineren van een face wash met een reinigingsborstel doe ik om mijn huid wat extra te exfoliëren, maar in principe kun je ook alle make-up verwijderen met alleen een micellar water.

Het voordeel van deze micellar water is dat hij extreem zacht is voor de huid. Ik heb zelf een gevoelige huid en zelfs met reinigingswatertjes kan mijn huid trekkerig of stroef aanvoelen na gebruik. Dat is bij de Micellar Cleansing Water niet! Door de gemakkelijke pompflacon drenk je het wattenschijfje vol met water en kun je gemakkelijk de make-up van je gezicht afhalen, zonder te boenen. Vervolgens is alle make-up van je gezicht verwijderd en hoef je het niet meer na te spoelen. Het is dus snel en effectief.

De belangrijkste ingrediënten zijn onder andere het aloë-extract. Dit helpt de huid te hydrateren en zacht te houden. Ik heb zelf altijd positieve ervaringen met aloë vera en het helpt de huid te kalmeren. Ik raad producten met aloë ook aan voor mensen met een gevoelige huid, vanwege de kalmerende werking. Daarnaast zit er toverhazelaar in en dit helpt zichtbare poriën te verkleinen, heeft ook een kalmerend effect en frist de huid op. De arctische rode algen kalmeert ook en zorgt ervoor dat de huid weer terug in balans komt en het opnieuw gaat stralen.

Ingrediënten: Micellar Cleansing Water: Water, Natural (Icelandic) Spring Water, Pentylene Glycol, Polyglyceryl-4 Laurate/Sebacate, Polyglyceryl-4 Caprylate/Caprate, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Laminaria Groenlandica Extract, Butylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Caprylyl/Capryl Glucoside, Cococus Nucifera (Coconut) Extract, Betula Alba Juice, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Wat mij betreft een hele fijne micellar water om te gebruiken voor elk huidtype, maar ook zeker voor de gevoelige, droge huid. Je kunt gemakkelijk alle make-up verwijderen en je huid ‘s ochtends weer een opfrisbeurt geven voor een nieuwe dag!

Glacial Spray Lotion

Na het reinigen van je huid, moet de huid ook weer verzorgt worden. Het verzorgen van de huid ‘s avonds zorgt ervoor dat de huid zich weer kan herstellen voor de volgende dag en in de ochtend zorgt het voor een mooie basis voor de make-up (of voor een stralende huid zonder make-up). Ik gebruik zelf altijd een dag- en nachtcrème voor mijn huid, maar dit product is eens wat anders, maar ook leuk om eens te proberen.

Na het reinigen spray je het over je gezicht en masseer je het in. De spray zorgt ervoor dat de huid soepel wordt gehouden, wordt gehydrateerd, de huid zacht aanvoelt, de natuurlijke huidbarriere wordt versterkt en de huid wordt gekalmeerd. Daarnaast zorgt het voor een mooie basis voor de make-up.

De belangrijkste ingrediënten zijn het Oat Kernel extract, L-Arginine, Biosaccharide Gum-4 en Tomato Stem Cells. Het Oat Kernel Extract biedt een beschermende barrière tegen omgevingsstress en maakt de huid glad en verstevigt voor een gelijkmatige en langhoudende make-up. L-Arginine is een mix van aminozuren en zeealgen die collageen productie stimuleert en zorgt voor het natuurlijke herstelproces van de huid. Biosaccharide Gum-4 doet heel veel, maar zorgt er ook voor dat het vocht wordt vast gehouden in de huid en de huid wordt gehydrateerd. Als allerlaatst, Tomato Stem Cells is een rijk anti-oxidant extract die de huid ontgift en UV schade en vroegtijdige veroudering van de huid minimaliseert.

Ingrediënten: Aqua/Eau/Water, Cocoglycerides, C14-22 Alcohols, Glycerin, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Arginine, Biosaccharide Gum-4, Solanum Lycopersicum (Tomato) Leaf Cell Culture Extract, Angelica Archangelica Root Water, Oxycoccus Palustris (Arctic Cranberry) Seed Oil, Rubus Chamaemorus (Arctic Cloudberry) Seed Oil, Buddleja Davidii Extract, Thymus Vulgaris (Thyme) Flower/Leaf Extract, Saccharide Isomerate, Allantoin, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Perfluorodecalin, Laminaria Saccharina Extract, Glycosphingolipids, Ethylhexylglycerin, Glucose, Caprylyl Glycol, Sucrose Palmitate, Xanthan Gum, Polysorbate 60, Isohexadecane, Phenoxyethanol, C12-20 Alkyl Glucoside, Hydroxyethyl Acrylate Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate.

Wederom een fijn product die mijn huid zacht maakt, hydrateert en nog zoveel meer! Daarnaast vind ik hem ook heel fijn in combinatie met mijn make-up. Mijn make-up brengt daarna heerlijk aan en blendt mooi met de huid en de lotion.

Conclusie en prijzen

Twee heerlijke producten van Skyn Iceland die ik je zeker aanraadt. Ikzelf kan heel goed overweg met de producten in combinatie met mijn droge, gevoelige huid. De producten maken mijn huid niet van streek en verzorgen en reinigen het. Mijn huid voelt na gebruik zacht, gekalmeerd en gehydrateerd aan en niet trekkerig of extreem rood.

Skyn Iceland Micellar Cleansing Water is verkrijgbaar voor €25,00 (155 ml) en Skyn Iceland Glacial Spray Lotion is verkrijgbaar voor €35,00 (66,5 ml).

Ben jij bekend met de producten van Skyn Iceland?

No Comments

Leave a Reply