Je huis als thuis laten voelen

Herken je dat, dat je je niet altijd meer helemaal happy voelt met je huis of kamer. Het voelt niet meer als jouw plekkie aan. Heel vervelend. Vandaag geef ik je een aantal tips hoe jij jouw huis of kamer weer helemaal als jouw plek kan laten voelen. Hoe zorg je er nu voor dat jouw huis een oase van sfeer wordt en weer helemaal van jou is? Ik deel mijn tips! 

Accessoires

Tegenwoordig is het strakke design helemaal hip, weinig accessoires en tierelantijntjes, maar er is niet zo ongezellig dan een kaal huis. Een snelle manier om je huis wat gezelliger te maken en meer bij je te laten passen, is het toevoegen van accessoires. Denk aan leuke kussentjes, plaids, persoonlijke spulletjes zoals foto’s. Hierbij is het belangrijk dat je het goed op elkaar afstemt, want wanneer het een rommeltje wordt, heb je geen rust in je hoofd en zorgt het voor juist afkeer richting je huis.

Kleuren

Om je huis wat meer sfeer te geven, kun je kleuren toevoegen in je interieur. Dit kan heel gemakkelijk al door de accessoires. Je kunt bijvoorbeeld gele kussentjes plaatsen op een grijze bank. Zo houdt je de basis simpel met een grijze bank (en bijvoorbeeld witte muren) en kun je wisselen met kussentjes op het moment dat je een andere kleur wilt. Ben je er helemaal uit welke kleur je wilt, dan kun je er ook voor kiezen om je muur een likje verf te geven.

Geur

Er is niets zo onaangenaam als een vieze geur in je huis. Je kunt op heel veel manieren een vieze geur voorkomen. In de winter kun je eventueel geurkaarsen aansteken, maar in de zomer is dit een stuk minder fijn omdat het overal al zo warm is. Kies er in de zomer voor om geurstokjes te plaatsen in je huis voor een heerlijke geur. Daarnaast kun je met een bepaalde geur ook tot rust komen. Om de vieze geur voor te zijn, is het belangrijk om de afzuigkap aan te zetten wanneer je gaat koken en op tijd de afvalzakken weggooien.

Bloemen

Een tijdje terug schreef ik al een blogpost over bloemen, maar bloemen kunnen zoveel doen. Allereerst brengt het sfeer in huis, maar ook bloemen geven kleur en geur in huis. Het sluit dus geweldig aan bij hetgeen wat ik hierboven al heb verteld. Daarnaast kun je met bloemen ook variëren in de geur en kleuren die je wilt hebben of wat past bij hoe jij je voelt op dat moment. Achter bloemen en kleuren zit namelijk betekenis. Wil je iets uitstralen in je huis, kies dan voor de juiste bloem (maar ook voor de geuren in het huis met kaarsjes of geurstokjes en kleuren op de muren).

Gele bloemen staan voor energie, activiteit, groei en kracht. Het past bij een liefdevolle persoon, die straalt van vreugde en vrolijkheid. Daarnaast staat geel ook voor warmte, zon, lente of een nieuw begin. Gele bloemen zijn bijvoorbeeld leuk om cadeau te geven als er iets vrolijks gebeurd en diegene een persoonlijke groei heeft doorgemaakt. Oranje bloemen staan ook voor vrolijkheid, warmte en gezelligheid, maar ook voor optimisme, kracht, vitaliteit en energie. Oranje past bij extravert, aandacht, beweging, sportiviteit en feestelijkheid. Een mooie bloem om te geven bij een feestelijke gelegenheid.

Bloemen met eveneens een mooie betekenis, gericht op de bloem en niet per definitie op de kleur zijn onder andere: de boterbloem, staat voor rijkdom en kinderlijk, fresia voor ‘ik wil mijn vreugde met je delen’, gerberavoor ‘door jou wordt alles mooier’, lelie voor geluk en ‘je bent lief’ en de zonnebloem voor ‘je bent fantastisch’, bewondering en kracht.

Hoe geef jij sfeer aan je huis en/of kamer?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Karin Looijesteijn, Meester in Bloemen. Beiden hebben we een passie voor bloemen en dit delen we graag en met haar kennis kan ik alle informatie nog beter geven. 

No Comments

Leave a Reply