Sporten in een warmte cabine in de zomer

Een jaar geleden had ik nooit verwacht dat ik een blogpost zou schrijven. Ik ben namelijk sinds januari dit jaar gaan sporten, twee keer in de week en nu (juli 2018) sport ik nog steeds! Ik had dit eerlijk gezegd niet verwacht, want voorheen vond ik sporten totaal niet leuk, maar nu wel. Ik heb jullie in een eerdere blogpost al verteld wat voor sport ik doe (die kun je hier lezen) en vandaag even een soort van update over het sporten en voornamelijk hoe het nu in de zomer gaat. 

Allereerst is het afhankelijk van waar jij sport, hoe het is om in de zomer te sporten. Ik sport zelf bij Get Shaped en daar bevalt het mij heel goed. Dit is namelijk dicht bij huis en dus voor mij ideaal. Wanneer je even op internet zoekt, kom je vast een locatie tegen bij jou in de buurt. Bij Get Shaped is het zo dat ze een tijdje gesloten is in de zomer vanwege de vakantie. Dit zorgt ervoor dat ik een paar weken niet kan sporten. Niet erg, want zoals ik al vertelde sport ik ook regelmatig thuis. Ik doe dan (bijna) dezelfde oefeningen, maar dan thuis.

Is het niet veel te warm?

Of ik het sporten als te warm ervaar, ligt een beetje aan de dag. In de winter of lente vond ik de ene dag of de ene oefening ook zwaarder dan de ander en moest ik er veel meer moeite voor doen dan een andere keer. Dit is nu precies hetzelfde, alleen is het buiten bijna net zo warm als in de cabine.

Om nu meer verkoeling te zoeken, kun je ervoor kiezen om de cabine open te laten staan, waardoor er ook iets meer koelere lucht naar binnen kan. Daarnaast kun je ervoor kiezen om in een hemdje en kortere broek te sporten, dan dat je in de winter doet. Dat kleine beetje zorgt ervoor dat het net ietsjes minder warm is.

Dit warme weer heeft voor dit sporten voor én nadelen. Wanneer je in de winter naar buiten gaat na het sporten, koelen je spieren meteen af en kan dit alsnog zorgen voor spierpijn en/of krampen. Nu blijven je spieren nog eventjes warm en dat is prettiger voor de spieren. Wel koel je niet af wanneer je naar buiten loopt, maar een douche daarna doet wonderen!

En thuis sporten? Hoe dat dan?

In de weken dat ik niet in de cabine kan sporten, sport ik thuis. Ik loop nu een aantal keer met de hond een groot stuk en daarnaast probeer ik minimaal één keer thuis te sporten. Normaal zou ik twee keer in de week sporten, maar het is nu ook een beetje vakantie. Het sporten thuis gaat bijna hetzelfde als in de cabine, al heb ik niet alle gewichten (bijvoorbeeld voor aan mijn benen). De oefeningen waarvan ik de materialen niet heb, laat ik of achterwegen of ik doe deze zonder de gewichten.

Het nadeel van het sporten thuis is dat je niet de voordelige effecten hebt van de infrarood stralingen en dus wel kans het op spierpijn. Ook word je niet gecoacht, dus is het belangrijk om op je lichaam te letten en je beter dus kunt kiezen voor oefeningen die je al goed kent.

Dit zijn mijn ervaringen met het sporten in een warmte cabine. Het maakt het niet per definitie warmer in de zomer en daarnaast voelt het sporten thuis (waarbij ik vrijwel dezelfde oefeningen doe) net zo zwaar.

Hoe vind jij sporten in de zomer?

 

No Comments

Leave a Reply