Clinique Workout Verzorging & Make-up

Als ik ga sporten, draag ik het liefst helemaal geen make-up. Je make-up glijdt toch van je gezicht met het sporten en daarnaast kan je huid even echt ademen als je sport zonder make-up. Toch snap ik als je wel eens make-up wilt dragen met sporten. Mijn huid heeft namelijk ook betere en slechtere dagen en op de slechtere dagen kan ik nogal onzeker zijn over mijn huid. Dan is het zeker fijn om make-up te dragen voor die extra boost aan zelfvertrouwen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je op warme dagen waarbij je actief bezig bent, bijvoorbeeld op vakantie, je make-up goed blijft zitten. Clinique komt met een aantal producten die je kunt gebruiken tijdens het sporten, verzorging en make-up! Vandaag review ik de producten uit de Clinique Fit collectie.

Post-Workout Mattifying Moisturizer

Ik vind dit echt een heerlijk product, laat ik maar meteen positief beginnen. Ik gebruik het product nu op dagelijkse basis met deze warme dagen en ik vind het echt geweldig. Het is een lichte, olievrije moisturizer die talg en een glimmende huid reguleert door de matterende werking. Het is een hele lichte moisturizer die verfrissend aanvoelt wanneer je hem aanbrengt, vervolgens trekt hij in de huid en matteert de huid. De huid voelt vervolgens niet stroef of trekkerig aan, maar juist onwijs gehydrateerd.

Het is een heel fijn product om in de zomer of tijdens het sporten te gebruiken. Ik heb namelijk het idee dat het overtollig glimmen gedurende de dag wordt verminderd door gebruik van de moisturizer. Daarnaast voelt het ook heel verfrissend als je wakker wordt om het aan te brengen of om je huid te kalmeren en te verfrissen na het sporten (en douchen).

Workout Makeup Broad Spectrum SPF 40

Wanneer je liever niet zonder iets op je gezicht gaat sporten, is een lichte foundation of BB cream ideaal. In de CliniqueFIT lijn zit zo’n lichte foundation met een medium dekking en een natuurlijke matte finish. De foundation zou er gedurende de sportsessie en zelfs daarna er mooi uit moeten zien. De foundation is namelijk bestand tegen zweet en vochtigheid. Daarnaast bevat de foundation SPF 40 en beschermt hij ook wanneer je naar buiten gaat om te sporten.

De foundation is inderdaad erg licht en mat. Voor mijn huid is hij te mat en ziet hij er wat vlekkerig uit. Heb je een vettige huid, dan is deze foundation ideaal. Wellicht dat je hem nog wel moet afpoederen om verschuivingen tegen te gaan. De foundation zit er bij mij na een sportsessie nog goed op, maar de foundation geeft voor mij niet het gewenste effect voor een foundation. De foundation is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren.

Post-Workout Neutralizing Face Powder

Mijn eerste indruk van dit product is niet zo geweldig en dit komt voornamelijk door de verpakking. Het product lijkt me namelijk wel aardig en tegenwoordig wordt er veel gewerkt met kleurcorrectors en dit was een ideaal product daarvoor geweest. De kleurcorrigerende poeder neutraliseert zichtbare roodheid.

Wanneer je de dop van verwijderd, komt er een sponsapplicator te voorschijn. Deze kun je vervolgens open en dicht draaien, zodat het poeder niet de vrije loop kan gaan wanneer je hem niet gebruikt. Vervolgens wordt de poeder opgenomen in de spons en kun je het gebruiken op het gezicht. Leuk idee, maar er komt maar weinig product uit waardoor de foundation die je draagt alsnog blijft afgeven en je komt door de grote spons ook niet gemakkelijk bij de kleinere hoekjes in je gezicht. Mijn neus blijft bijvoorbeeld een lastig punt om te neutraliseren met de poeder en de spons. Ik had liever gehad dat het een compact poeder of een losse poeder was, die ik met de kwast aan kon brengen op mijn gezicht.

CliniqueFIT Workout 24-Hour Mascara

Een tijdje terug had ik telkens dat mijn mascara ging vlekken onder mijn ogen (ookal bracht ik niets aan op mijn onderste wimpers), ik was dus wel even opzoek naar een goede (waterproof) mascara die dit niet had. Deze mascara loopt in ieder geval niet uit onder mijn ogen en blijft muurvast op mijn wimpers zitten. De mascara blijft 24 uur zitten en dat is ook echt zo! Ik reinig mijn gezicht ‘s avonds met een micellair water en ik krijg de mascara er gewoon niet vanaf en ik moet echt met een olie aan de slag en dan heb ik het pas grotendeels van mijn wimpers af.

De mascara heeft een heel dun borsteltje en maakt je wimpers heel erg lang, maar het zorgt niet voor veel volume. De mascara blijft in ieder geval goed zitten en is bestand tegen zweet, vochtigheid, tranen en alles waar je mee te maken krijgt gedurende de dag.

CliniqueFIT Lip + Cheek Flush

We hebben bijna alles gehad, maar een beetje een kleurtje op de lippen en wangen ziet er ook heel natuurlijk uit. De Lip + Cheek Flush is een transparante gel die zorgt voor een gezond kleurtje op de lippen en de wangen. De gel voelt een beetje vreemd, want dit ben ik niet gewend om op mijn gezicht en lippen te smeren. De gel trekt echt in je lippen en in je huid en dit geeft een hele natuurlijke kleur en geeft ook niet af. Gedurende de dag vervaagt de kleur iets en kun je het laatste beetje weghalen met een reiniger.

Workout Face + Body Hydrating Spray

Dit is mijn favoriete product uit de CliniqueFIT collectie. Dit is een product waar je de dag mee begint, meeneemt in je (sport)tas en de dag mee afsluit. Het is een spray die de huid verfrist, hydrateert en herstelt. De spray is neutraal van geur. Wanneer ik ‘s ochtends op sta en mijn gezicht heb gewassen, doe ik mijn dagcrème op en voor wat verfrissing en extra hydratatie gebruik ik de spray daarna. Ik laat het even in mijn huid trekken en vervolgens begin ik met mijn make-up. Gedurende de dag spray ik het nog eens op mijn gezicht (of lichaam) voor wat extra verfrissing, hetzelfde als een fixing spray. Daarnaast kun je het ook gebruiken gedurende de sportsessie of daarna om jezelf een verfrissende boost te geven. Vervolgens ga ik ‘s avonds douchen en mijn make-up eraf halen. Mijn huid vind dit niet altijd fijn en reageert erg heftig op aanraking, om mijn huid opnieuw te verfrissen en te verzorgen, gebruik ik de spray na mijn avondroutine in de badkamer.

Over het ene product ben ik wat positiever als het andere, maar over het algemeen ben ik erg positief!

Alle producten en productinformatie uit de CliniqueFIT lijn kun je vinden via de website van Clinique.

Post-Workout Mattifying Moisturizer is verkrijgbaar voor €28,50.
Workout Makeup Broad Spectrum SPF 40 is verkrijgbaar voor €30,50.
Post-Workout Neutralizing Face Powder is verkrijgbaar voor €30,50.
CliniqueFIT Workout 24-Hour Mascara is verkrijgbaar voor €23,00.
CliniqueFIT Lip + Cheek Flush is verkrijgbaar voor €21,50.
Workout Face + Body Hydrating Spray is verkrijgbaar voor €15,00.

Draag jij make-up tijdens het sporten?

No Comments

Leave a Reply