Mijn gewoontes als ik alleen thuis ben

Als je alleen thuis bent, heb je wellicht andere gewoontes als wanneer je omringt bent door je familie of huisgenoten. Ik vind het enerzijds heerlijk om alleen thuis te zijn, maar ik vind het ook fijn om mensen om mij heen te hebben. Ik kan je vertellen dat ik behoorlijk wat gewoontes heb als ik alleen thuis ben, voornamelijk in mijn ochtend- en avondroutine. Ik vertel je vandaag over deze gewoontes die ik heb als ik alleen thuis ben.

Er zijn twee verschillende momenten waarop ik echt één dag of meerdere dagen alleen thuis ben en dat is wanneer de rest van het gezin op vakantie is en wanneer ik een dag vrij ben van school of stage en de rest wel is werken/naar school is. Wanneer ik een dagje vrij ben van school of stage, ziet het er heel anders uit, dan wanneer ik vakantie heb (met name de zomervakantie). Wanneer ik een dag vrij ben van school of stage, heb ik genoeg te doen voor mijn studie, maar in de vakantie is dat een stuk minder (eigenlijk niet) en kan ik me meer focussen op de blog en andere (leuke) dingen.

Op tijd mijn bed uit

Als ik alleen thuis ben, stap ik vaak toch op tijd mijn bed uit. Ik zet niet altijd een wekker, maar vaak ben ik tot rond een uur of 8, half 9 wakker. Ik kijk eventjes op mijn gemak op mijn telefoon of ik lees nog een hoofdstuk uit mijn boek. Wanneer ik mijn bed uit ben gekomen, was ik eerst mijn gezicht of ik stap onder de douche. Dit doe ik normaal ook niet zo snel, onder de douche stappen in de ochtend. Als dat ik gedaan, ruim ik eventjes snel alles op. Mijn slaapkamer ziet er opgeruimd uit en ik heb geen omkijken meer naar rommeltjes. Ik probeer natuurlijk elke dag mijn kamer netjes te houden, maar als ik in de ochtend vroeg de deur uit moet, gaat het er toch anders aan toe.

Muziek aan!

Zodra ik beneden kom, gaat de muziek aan. Ik zet vaak de radio aan of Spotify op mijn telefoon of laptop. Deze blijft de hele dag aanstaan, gewoon voor de gezelligheid. Soms zing ik lekker mee, maar soms hoor ik de muziek ook niet meer omdat ik zo druk bezig ben met andere dingen. Op dit moment luister ik graag akoestische covers of vrolijke, zomerse muziek. Hierin varieer ik een beetje en maak ik gebruik van playlists op Spotify, ik ben niet super kieskeurig wat dat betreft.

Buiten of aan de keukentafel met de laptop

Op zo’n vrije dag vind ik het heerlijk om wat achter mijn laptop te zitten. Dit is een plek die ik heel graag aanneem. Ik werk voor school en voor de blog aan mijn laptop, maar ik vind het ook heerlijk om andere blogs te lezen. Vaak neem ik mijn laptop direct mee naar beneden en neem ik plaats aan de keukentafel of aan de tafel buiten. Een beetje afhankelijk van het weer natuurlijk waar ik ga zitten. Het is niet dat ik de hele dag achter mijn laptop zit, maar hij staat er wel de hele dag. Elke avond gaat hij dan ook weer mooi mee naar boven en neemt hij weer plaats op mijn bureau.

Deur op slot

Nu in de zomer ben ik ook twee weken alleen thuis en dan is er bij mij altijd maar één deur van het slot die toegang geeft naar binnen. Dit is namelijk de tuindeur vanuit de keuken. Deze heb ik heerlijk open staan en de rest van de deuren zijn mooi dicht. Wanneer ik alleen thuis ben, hoeft er in principe niemand zomaar binnen te komen. Als ik weet dat er mensen komen, dan maak ik de deuren natuurlijk wel open en anders komen ze maar mooi achterom.

Lunchen/dineren met YouTube

Ik kom prima mijn dag door, maar op het moment dat ik moet lunchen of dineren, pak ik vaak mijn laptop of telefoon erbij. Tijdens het eten zet ik een serie of YouTube op en zo vermaak ik mij ook prima tijdens het eten. Op deze manier geniet ik toch lekker van mijn eten en neem ik de tijd, want zo lang mijn serie bezig is, ga ik toch niet van tafel.

Dit zijn een beetje mijn gewoontes als ik alleen thuis ben voor één dagje of een paar dagen. Vaak doe ik in de ochtend het huishouden en draai ik wat wasjes, maar dit probeer ik bij te houden, zodat het niet al te veel is en zich niet opstapelt.

Wat zijn jouw gewoontes als je alleen thuis bent?

 

1 Comment

  • Reply
    Jessica J.
    juli 24, 2018 at 08:17

    Toen ik nog bij m’n ouders woonde en daar alleen thuis was, ging ik meteen op de bank zitten en lekker tv kijken. Boven, op m’n kamer, zat ik altijd achter m’n laptop of te lezen in bed. 🙂

  • Leave a Reply