Afgelopen weekend wisten we niet goed wat we moesten eten als laat ontbijt/lunch. We wilden iets zonder brood, maar met eiwitten. Na een zoektocht op internet, gingen we naar de winkel om bacon te halen en uiteindelijk maakten we dit recept. We mieterden van alles bij elkaar, stonden te klungelen met ei en bacon én het smaakten verrukkelijk! Vandaag deel ik je dit simpele recept!
Wat heb je nodig? (voor 8 cups)
- 6 eieren
- 16 plakjes bacon (2 per cup)
- 1/2 uien
- 8 bevroren spinazieblokjes
- Plakjes kaas (hoeveelheid naar keuze)
- Peper
- Zout
- Boter/olie in sprayvorm
- Bakblik voor cupcakes
Zo maak je het!
1. Laat ik beginnen met het zeggen van het volgende: het is een onwijs makkelijk recept! Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden, hier gaat zo dadelijk het bakblik in. Spray het bakblik vooraf in met een spray met boter of olie, zodat de cups niet in het bakblik vast komen te zitten.
2. Smelt de blokjes spinazie in de magnetron. Kluts vervolgens de eieren in een maatbeker en snipper de uien. Meng dit alles door elkaar in de maatbeker.
3. Leg de plakjes bacon in de cups. Leg ze als ze + in het cupje en laat de uiteinde uitsteken op het bakblik. Deze vouw je straks, wanneer de vulling erin zit, dicht.
4. Giet voorzichtig het eimengsel in de cups en leg er een deel van een plakje kaas op. Vervolgens vouw je de bacon terug over het geheel, alsof het een soort pakketje is.
5. Voor 12 tot 15 minuten gaan de cups in de oven op 180 graden. Daarna kun je ze met een vork/lepel uit de bakvorm pakken en kun je genieten!
Wij hebben heerlijk genoten van dit late ontbijt/vroege lunch. Het is simpel, hartig en een bron aan eiwitten. Daarnaast ook een goede vervanger als je een keer geen brood wilt eten.
Ben jij bekend met dit recept?
1 Comment
Jessica J.
juni 19, 2018 at 10:19Jezus, dit ziet er lekker uit! Gauw maar eens proberen. Ik krijg altijd zo’n honger als ik foto’s van breakfast muffins zie! 😀