Stapel review – boeken van de afgelopen tijd

Een tijdje terug ben ik weer iets meer aan het lezen geslagen. Op dit moment lees ik ook heel veel, maar zijn het voornamelijk mijn samenvattingen en studieboeken en raak ik een boek voor ontspanning nu niet meer zoveel aan. Dit komt dadelijk ook wel weer en om alvast in de stemming te komen, leek het me leuk om een stapel review te schrijven van de boeken die ik in april en mei las. Kijk je mee?

Paniek – Jeff Abbot

Dit is het eerste boek wat ik uit de reeks aan boeken die ik de afgelopen tijd las. Ik begon aan het boek tijdens een avondje oppassen en halverwege de avond stuurde ik een berichtje naar de vriendin waarvan ik het boek had geleend. Ik durfde niet meer verder te lezen, zo spannend vond ik het. Ik was dan ook in een totaal ander huis en was het huis rennend door gegaan om alle deuren na te voelen. Waren ze wel echt dicht? Oorspronkelijk is het een Engels boek, maar het is vertaald naar het Nederlands. Dit leest een stuk prettiger, vind ik zelf. Het boek behoort tot een thriller en yep, it is! Ik heb genoten en vol spanning gezeten tijdens het lezen. Een echte aanrader als je van spanning en thrillers houdt.

Lang leve de liefde – Jill Mansell 

Dit is het vierde boek van Jill Mansell dat ik heb gelezen en wederom een succes. De boeken van haar trekken mij enorm en als je een fan bent, dan begrijp je precies wat ik bedoel. Lang leve de liefde is een romantisch verhaal met humor, liefde en verlies. Ik heb dit boek heerlijk in het zonnetje gelezen en daar is het ook een ideaal boek voor. De boeken van Jill Mansell lezen heerlijk en je hebt ze in no-time uit!

Sisu – Joanna Nylund 

Het boek Lagom vond ik ook heerlijk om te lezen en Sisu heeft hier heel veel van weg. Beide boeken zijn erg creatief vormgegeven met quotes, afbeeldingen, tekeningen en korte verhalen. Ik vind dit heerlijk om te lezen als ik even tot rust wil komen of een halfuurtje over heb en niet weet wat ik moet doen met mijn tijd (net te kort voor een blogpost of een schoolopdracht en ik wil niet halverwege stoppen). Sisu gaat over de Finse kunst om met kracht te leven en het klinkt een beetje zweverig, maar ik vind het een heel inspirerend en leuk boek en je haalt er echt dingen uit waar je iets mee kunt. Hetgeen wat bijvoorbeeld goed is voor je relatie volgens de Finnen, maar waar ik zelf ook helemaal achter sta, is om elkaar vrij te laten. Dit en nog veel meer over relaties, sporten en uitdagingen aangaan vind je in Sisu.

Drie verschillende boeken, maar alle drie erg leuk om te lezen. De bovenste twee zijn echte verhalen, maar wel totaal anders en het onderste boek bevat wijze lessen van de Finnen.

Welk boek zou jij nog eens willen lezen?

No Comments

Leave a Reply