Botanics Organic lijn & Shine Away lijn

Botanics heeft verschillende lijnen met producten. Ikzelf ben sindskort bekend met een aantal producten van Botanics en dan specifiek uit de Organic lijn en de Shine Away lijn. Ik had nog niet eerder gehoord van deze producten, voordat ik een persbericht had ontvangen over deze producten. Al deze producten uit deze lijnen en nog meer lijnen zijn verkrijgbaar bij Boots, mocht je ook interesse hebben, maar laten we nu eerst over gaan naar de review. 

Botanics Organic lijn

De Botanics Organic lijn bestaat uit producten met rozenbottelolie en bevat omega 3 en 6 om je huid te voeden. De rozenbottelzaden worden uit fruit geëxtraheerd en vervolgens gemalen, waardoor de omega 3 en 6 essentiële vetzuren vrijkomen. Daarnaast zijn de producten uit de Organic lijn van Botanics geschikt voor alle huidtypen.

Botanics Organic Dagcrème

Ikzelf ben altijd opzoek naar een voedende dagcrème, ik heb zelf namelijk met tijden een droge huid en hij is erg gevoelig. De Botanics Organic Dagcrème is hier ideaal voor. Het is namelijk een hydraterende dagcrème verrijkt met jojoba olie, cacaoboter en rozenbottel. Hij is hydraterend, verzachtend en voedend voor de huid.

Mijn huid voelt na gebruik totaal niet plakkerig aan, maar zeker verzorgd. Mijn huid voelt verzorgd en ziet er stralend uit. Daarnaast laat het geen vettige laag achter en kun je na het intrekken (dat maar eventjes duurt) direct aan de slag met make-up.

Ingrediënten: Aqua (Water), Theobroma cacao (Cocoa) seed butter, Simmondsia chinensis (Jojoba) seed oil, Glycerin, Rosa canina fruit oil, Cera alba (Beeswax), Cetearyl olivate, Sorbitan olivate, Alcohol denat., Glyceryl stearate, Cetearyl alcohol, Xanthan gum, Sodium benzoate, Potassium sorbate, Citric acid, Limonene, Butyrospermum parkii (Shea) butter, Citronellol, Pelargonium graveolens leaf oil, Geraniol, Citrus aurantium sinensis peel extract, Linalool, Citrus aurantium bergamia (Bergamot) fruit oil, Citral, Citrus limon (lemon) peel oil. 

Botanics Organic Facial Oil

Om mijn huid nog wat extra te verzorgen, gebruik ik graag een olie. Een olie moet voor mijn hydraterend zijn, maar wel snel intrekken en niet plakkerig aanvoelen. De Facial Oil van Botanics is hydraterend, maar zorgt er ook voor da mijn huid het vocht vasthoudt door de rozenbottelzaden. Mijn huid voelt stralend, glad en verzorgd. Mijn huid blinkt wel, maar voelt niet plakkerig of vettig aan (nadat ik het een tijdje heb laten intrekken).

Ingrediënten: Prunus amygdalus dulcis (Sweet almond) oil, Argania spinosa kernel oil, Rosa canina fruit oil, Limonene, Citronellol, Pelargonium graveolens leaf oil, Geraniol, Citrus aurantium sinensis peel extract, Linalool, Citrus aurantium bergamia (Bergamot) fruit oil, Citral, Citrus limon (lemon) peel oil.

Botanics Shine Away lijn

De Botanics Shine Away lijn bestaat uit wilgenbast. Wilgenbast helpt namelijk bij het verfijnen en verstevigen van de poriën en verwijdert tegelijkertijd overtollige talgresten. Wilgenbast bevat namelijk salicyzuur en is dus een goede exfoliant voor de huid. De producten uit de Botanics Shine Away lijn zijn geschikt voor de normale tot vette huid.

Botanics Shine Away Clay Mask

Ik gebruik graag een kleimasker, ik vind het heerlijk als mijn poriën leeg worden gezogen en ik met een frisse huid kan beginnen. Het masker verwijdert onzuiverheden en overtollig tal. Het kleimasker moet 10 minuten intrekken en vervolgens kun je het verwijderen met een wattenschijfje en daarna met warm water na van je gezicht voelen.

Ik vind het een beetje raar dat ik een kleimasker met een watje moet verwijderen, dit gaat namelijk niet gemakkelijk! Ik verwijder het liever met water, dit voelt prettiger aan voor mijn huid en het gaat sneller. Daarnaast moet je met het product opletten met de zon Het is belangrijk om je huid tot een week na gebruik van het product een zonbeschermingsproduct aan te brengen én beperkt in de zon te komen. Dit vind ik erg jammer, want zo raakt je huid binnen de kortste keren weer vol met viezigheid door de zonnebrand en je hebt altijd wel zonnestralen.

Mijn huid voelde na gebruik van het masker schoon aan, maar was wel flink rood en voelde warm aan. Ik had zelf het idee dat het masker te heftig was voor mijn huid. Het rode trok wel weer weg, maar het was wel heftig en zeker omdat het masker er maar 10 minuten op zit. Ik heb wel vaker een rode huid na een maskertje, maar niet zo extreem.

Ingrediënten: Sea Silt (Natural Oceanic Clay), Aqua (Water), Phenoxyethanol, Citric Acid, Potassium Sorbate, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Salix Nigra Bark Extract (Willow). 

Conclusie

Over de producten uit de Organic lijn ben ik erg te spreken. Ze hydrateren mijn huid en het voelt niet vettig of plakkerig aan. Waar het mis ging met het kleimasker, weet ik helaas niet. Mijn huid reageerde er niet geweldig op, maar het resultaat (na de roodheid en de warmte) was wel geweldig. Wie weet moet ik het masker nog een laatste kans geven en het er een paar minuten korter op laten zitten, dat het dan wel werkt.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Botanics is verkrijgbaar bij Boots Drogisterij. De producten uit de Botanics Organic lijn kun je hier vinden en de producten uit de Botanics Shine Away lijn kun je hier vinden.
De Botanics Organic Dagcrème is verkrijgbaar voor €11,95 (50 ml).
De Botanics Organic Facial Oil is verkrijgbaar voor €13,45 (25 ml).
De Botanics Shine Away Clay Mask is verkrijgbaar voor €11,95 (100 gram).

Wat zijn jouw ervaringen met Botanics Organic of Botanics Shine Away?

 

No Comments

Leave a Reply