Mijn tips voor een home workout!

In de eerste week van januari ben ik begonnen met sporten en sindsdien sport ik twee keer in de week, maar daarnaast doe ik ook een keer in de twee weken een home workout. Niet heel vaak dat ik thuis een workout doe, voornamelijk omdat ik niet altijd de tijd heb om drie keer in de week te sporten, maar ik wil het ook zeker vaker doen en zeker dadelijk in de zomer. Mocht jij net als ik ook vaker een home workout willen doen naast de sport of workout die je normaal gesproken doet of wil je op deze manier beginnen met een beetje trainen, hier volgen mijn tips. 

Kies leuke oefeningen

Als ik buitenhuis ga sporten, heb ik 15 oefeningen die ik moet doen en er zitten er altijd een paar tussen die ik liever oversla. Ondertussen ben ik al een aantal maanden aan het sporten en heb ik een aantal favoriete oefeningen gevonden. Van al deze favoriete en minder erge oefeningen heb ik een lijstje gemaakt en dat zijn de oefeningen die ik doe tijdens mijn home workout. Door leuke oefeningen te kiezen, zie je al minder op tegen het sporten vanuit huis en ga je het dus ook vaker doen.

Een sportparfum/geur

Voordat ik ga sporten, vind ik het altijd fijn als ik me toch fris voel. Al dat lui zweet van de dag daarvoor wat nog in je lichaam zit. Het is fijn om vooraf jezelf toch even op te frissen en je op die manier al fitter te voelen, zo ga je ook lekkerder sporten. Ikzelf heb niet altijd de behoefte om vooraf te gaan douchen, de tijd überhaupt niet. Voordat ik ga sporten, spray ik een frisse body splash, zodat ik me fris voel én deze geur doet me telkens herinneren aan het sporten. Gebruik jij ook zo’n geur of ga je vooraf altijd douchen als je gaat sporten, doe dit dan ook bij een home workout, zo kom je al direct in de flow.

Plan een moment in

Elke zondagavond of maandagochtend ga ik even zitten en plan ik mijn week in. Ik schrijf op welke afspraken ik heb, wanneer ik ga sporten en wat mijn to-do’s zijn. Aan de hand daarvan kan ik ook zien welke ‘vrije momenten’ ik nog heb. Je hebt op dat moment heel overzichtelijk welke tijd al bezet is en welke eventueel nog vrij zijn voor een home workout. Plan dan alvast je home workout in, zo staat het vast en kun je het niet vergeten en zul jij je er ook eerder aan houden.

Workout muziek

Tijdens het sporten heb ik altijd muziek opstaan, gewoon de radio. Ik heb wel eens thuis een workout gedaan en dat voelde op dat moment zo vreemd, ik was namelijk de muziek vergeten. Het sport veel lekkerder als je ook muziek aan hebt als je thuis aan het sporten bent. Krijg je ruzie met de buren of jouw ouders door de muziek, dan kun je ook oortjes in doen, zodat jij toch je muziek hebt.

Dit waren mijn tips voor een home workout. In de zomer ga ik (denk ik) het sporten buitenshuis even stop zetten en dan ben ik echt aangewezen op de home workouts. Na de zomer ga ik het in ieder geval weer oppakken en is mijn home workout voor extra.

Sport jij wel eens thuis?

No Comments

Leave a Reply