Opzoek naar een nieuwe stageplek – Studie update #3

Nog niet zo lang geleden schreef ik een studie update met en daarin vertelde ik dat ik opzoek was naar een nieuwe stageplek. Ik deelde mijn tips en liet weten hoe het proces ging voor mij rondom het zoeken van een nieuwe stageplek en vertelde dat ik al een mail had rondgestuurd. Daar heb ik reactie op, dus vandaar opnieuw een studie update! 

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, IK MAG OP GESPREK KOMEN! Ik vertelde je al dat ik een mail had gestuurd en er binnenkort achteraan wou gaan bellen. Dit ging helaas nog niet, want het was nog meivakantie (ik had er even niet aan gedacht dat hij dit jaar op elke school anders viel). Toch kreeg ik met Hemelvaart (op een vrije dag) een mail terug dat ik op gesprek mocht komen.

Ik was echt meteen enthousiast en ik ben echt super benieuwd. Op dit moment moet ik er alleen nog niet teveel van gaan verwachten, ook al was de mail die ik terugkreeg erg positief. Het kan nog altijd een afwijzing worden, daar moet je altijd rekening mee houden.

Dilemma: nog meer mails sturen? 

Nu zit ik echter wel met een dilemma. Het liefst moet ik voor het einde van het schooljaar mijn stage voor volgend schooljaar rond hebben. Ik mag nu dus op gesprek komen, maar ik heb nog niet meer mailtjes gestuurd. Op het moment dat ik het gesprek heb gehad, heb ik nog precies een maand om een stageplek te regelen (mocht ik afgewezen worden. Ik weet nu dus echt niet of ik nog meer mails moet gaan rondsturen of het even moet afwachten, want misschien is het helemaal niet nodig. Wat denk jij? Nog meer mails rond sturen of niet? 

Voor nu is het nog even flink aan de bak met de laatste dingen voor school én mezelf voorbereiden op het gesprek en dan is het afwachten. Hoe gaat het met jouw studie?

1 Comment

  • Reply
    Teddy
    mei 23, 2018 at 15:11

    Lastig! Ik zou je opties wel open houden, want een gesprek betekent nog niet dat je daadwerkelijk aangenomen wordt. Ik had zelf meerdere mails tegelijk uitgestuurd en heb toen eerlijk aangegeven bij het 2e bedrijf dat ik al aangenomen was bij de 1e en dus niet meer op gesprek kwam.

  • Leave a Reply