8 typische Suzanne dingen

Vanochtend (voor jullie woensdagochtend) zat ik op de fiets en zag ik de bus achter mij rijden. Ik versnelde en begon harder te trappen. Uiteindelijk zat ik te hijgen in de bus en begon ik te lachen, dit is weer typisch mij dacht ik! Niet dat ik ooit te laat ben, nooit! Maar ik had nu zelfs een bus eerder, wat me regelmatig overkomt. Zo bedacht ik deze blogpost; 8 typische Suzanne dingen. Herken jij jezelf erin? 

Overal lijstjes van maken

Ik maak altijd lijstjes en daarom ben ik zo blij met mijn bullet journal. Dit is nu de verzamelplek geworden voor creativiteit én voor mijn lijstjes. Ik merk wel dat ik hem niet veel gebruik voor mijn dagelijkse to-do’s en daar nog iets voor moet verzinnen. Ga ik dit ook erin doen of blijf ik daar losse briefjes voor maken? Daar ben ik nog een beetje zoekende. Maar Suzanne en lijstjes = 1!

Heel lang twijfelen voor aankopen

Daarnaast kan ik heel lang twijfelen over bepaalde aankopen. Ik heb op dit moment ook een mooi paar schoenen op het oog en ik kan niet de beslissing maken of ik ze wel of niet moet aanschaffen en zo is dat bij mij met alles. Zeker dingen die ik heeeeeel graag wil, maar in mijn hoofd net iets te duur zijn (vaak valt dit zat mee, maar geld uitgeven blijf ik lastig vinden).

De avond alles klaarleggen voor de volgende dag

Voordat ik ga slapen, leg ik al mijn spullen die ik de volgende ochtend nodig klaar. Ik doe dit nog net niet voor een vrije zondag (behalve mijn medicatie: die ligt wel klaar voor een zondag). Ik leg mijn kleding klaar, van mijn shirt tot aan mijn sokken tot aan mijn bh, mijn schoenen en mijn tas staat klaar en ingepakt. Dit scheelt ‘s ochtends weer gedoe.

Veel te vroeg naar de bushalte fietsen

Ik fiets altijd veel te vroeg aan naar de bushalte en ooit sta ik er dan nog eventjes te wachten, maar dan ben ik wel verzekerd van de bus óf ik heb zelfs een bus eerder, wat vanochtend het geval was. Beter te vroeg dan te laat, toch?

Tasjes en toilettassen

Daarnaast heb ik ook overal tasjes en toilettassen voor. Zo heb ik standaard een toilettasje in mijn tas zitten met deodorant, handcrème, pepermunt en gooi ik daar ook nog andere dingen bij als pennen en belangrijke spulletjes die anders los in mijn tas slingeren. Als ik een weekendje weg ga, zit ook alles geordend in mijn tas in verschillende kleinere tasjes. Ook loop ik thuis met een toilettas rond met daarin al mijn essentials die ik dan gebruik.

Grote schoonmaak

Eens in de maand doe ik een grote schoonmaak. Mijn beautyhoekje en bureau beginnen dan een rommeltje te worden en dat moet dan weer eens flink opgeruimd worden. Ik ga er nog eens goed doorheen, kijk alles na; wat is op en is hier nog blijven slingeren of welk product is me niet bevallen en kan naar iemand anders en zo doe ik dat door de hele kamer. Dan is het ook weer in een keer netjes en kan ik er weer een tijd tegenaan.

Lange teksten schrijven

‘Suus, die tekst hoefde maar een half A4’tje te zijn!’, dat kreeg ik deze week weer te horen. Ik schrijf iets te lange teksten, het schrijven gaat me gemakkelijk af en dan ben je zo een A4 verder. Na de eerste periode was het mijn klasgenoten al opgevallen dat ik gemakkelijk schrijf en dan ook vaak te veel wil schrijven. Ik wil alles gewoon vertellen in mijn verhalen en dan heb je heel veel papier nodig!

Vreemde uitspraken

Daarnaast ben ik heel erg van de hele vreemde uitspraken en de gekke gezegdes. Volgens mij heb ik het al eens verteld dat ik alles met een ‘klontje boter neem’, in plaats van ‘met een korreltje zout’ en zo blijven de vreemde uitspraken zich maar opstapelen. En ik weet de gezegdes heel goed, maar op dat moment maak ik er altijd iets grappigs van.

Herken jij deze dingen bij jezelf of bij iemand anders of ben je totaal anders dan mij? 

No Comments

Leave a Reply