Avondritueel met kids van Jessica

Het ouderschap, dat lijkt me echt fantastisch! Ik ben altijd al dol geweest op kinderen en zou er graag ook van mezelf willen over een aantal jaar. Sommige dingen van het ouderschap zie ik al helemaal voor me, maar er zijn ook dingen waar ik nog benieuwd naar ben hoe anderen het doen of hoe ik het zou aanpakken. Jessica van Exploringlife.be laat ons vandaag meekijken in haar avondritueel met de kids. 

Jessica is bekend van de blog Exploringlife.be. Daarnaast is ze kleuterleidster, maar momenteel fulltime moeder door haar ouderschapsverlof. Ze is mama van Ellie (2,5 jaar) en Oone (12 weken).

Ikzelf weet niet anders dan dat we samen met mijn moeder aten en mijn vader at later als hij thuis kwam van het werk. In het weekend aten we wel met z’n alle samen en dat was altijd feest. Bij Jessica thuis eten ze meestal tegen half 6, wanneer de vader van de kindjes thuis komt van het werk. Mocht hij ooit later thuis zijn, dan eet hij later en eet Jessica alvast met de kinderen. ‘Hoe later ze eten, hoe minder Ellie eet’ vertelde ze mij. ‘Ellie eet heel zelfstandig, dus we hoeven haar niet te helpen. Zij zit sinds de komst van de kleine zus naast papa zodat hij eventueel kan helpen aangezien ik voor de kleine zus moet zorgen (lees borstvoeding geven).’ Jessica biecht meteen een slechte gewoonte op: ‘we ruimen de tafel niet meteen af, dat doen we net voor we gaan slapen. We gaan liever nog even wat samen in de zetel hangen of spelen.’ Ik snap het eerlijk gezegd wel, maar het idee voelt voor mij toch niet prettig.

Na het eten wordt er nog wat tijd doorgebracht in de woonkamer. Dit verschilt van het maken van een knikkerbaan tot duplotorens. Dit is afhankelijk van hoe moe Ellie is. Er wordt nog een kort filmpje op Netflix gekeken en dan is het tijd om naar bed te gaan. Ik vroeg me af hoe het avondritueel van naar bed gaan er dan uit zag, is dat net als bij ons; tandenpoetsen, verhaaltje voorlezen en dan lekker slapen of hebben zij een ander ritueel. Jessica vertelde me dat ze eigen niets te maken heeft met het avondritueel. ‘Al sinds Ellie baby was, doet papa het avondritueel. Ik ben de hele dag samen met de kindjes, dus vindt papa het fijn om de dag samen met de dochters af te sluiten. Momenteel hou ik me bezig met Oone in de zetel terwijl papa Ellie klaar maakt om te gaan slapen. Eerst pyjama aan en luier aan. Dan maken ze samen een flesje melk warm. Ze komen ons slaapwel zeggen en dan doen ze in bed haar slaapzak nog aan. Daarna lezen ze samen in bed nog een verhaaltje. Het kleine lampje gaat aan en Ellie gaat slapen.’ Oone gaat naar bed als Jessica ook naar bed gaat en voor Ellie is het tussen 19 u en 20 u bedtijd. ‘Aangezien ze ’s morgens niet moet opstaan, kijken we een beetje wanneer ze moe is.’

Als de kinderen op bed liggen, komt er wat tijd voor jezelf. Ik zie het al voor me dat ik dan nog even vliegensvlug door het huis ga en daarna ook op de bank of bed plof. Maar hoe zit dat bij jou, Jessica? ‘Ik ben redelijk lui in de avond. Ik kijk tv terwijl ik op mijn gsm wat rondkijk op het internet, op facebook, instagram,Als ik eens wat anders doe, dan hou ik me bezig met naaien of knutselen. Het huishouden kan ik overdag doen als de kinderen een dutje doen, dus daar moet ik niet aan denken.’ En hoe laat ga je uiteindelijk naar bed? ‘Ik ga veel te laat naar bed. Nu met een nieuwe baby lig ik meestal om 23u – 23u30 in bed, maar toen ik nog zwanger was , kon dit 1u-2u worden. Ik geniet te hard van de tijd alleen en dan wil ik niet gaan slapen. Lekker al mijn series kijken, tasje thee drinken, …’

Zo ziet het avondritueel van Jessica eruit met haar kinderen. Haar moment met de kinderen is voornamelijk overdag en ‘s avonds is het aan papa de beurt om tijd met de kinderen door te brengen, want hij is overdag van huis. Zo ben ik het van thuis uit ook gewend. Ben jij ook benieuwd naar het avondritueel van andere moeders of wil jij zelf jouw avondritueel delen met de kids, laat het me dan weten.

Hoe ziet jouw avondritueel eruit?

No Comments

Leave a Reply