Dit wil ik meer/vaker doen – Deel 2

Het klinkt misschien heel filosofisch allemaal, maar waar word ik nou echt gelukkig van? Het idee voor deze blogpost stond al langere tijd op mijn ‘nog te schrijven’-lijstje en is niet alleen ontstaan door filosofie. Laatst deed ik iets, ik kan niet eens meer herinneren wat, maar toen dacht ik: ‘Dit moet ik echt vaker doen!’ Herken je dat? Vandaag deel  2 van momenten en dingen waarbij ik denk dat ik dit soms best vaker of meer kan doen. 

Een serie volgen

Ik volg niet heel vaak series. Ik hoor iedereen altijd over series, maar ik doe dit nooit. Of bijna nooit. Ik heb wel eens een serie gevolgd, maar als ik dan klaar ben met de serie, dan weet ik niet meer wat ik daarna moet doen. Welke serie ga ik daarna dan kijken? Toch vind ik het heel erg leuk om een serie te kijken en moet ik dit toch vaker gaan doen. Hierbij kan ik ook onderzoek gaan doen vooraf naar de verschillende series die mij interessant lijken.

Bloemen in huis halen

Dan sta je bij de kassa in de supermarkt en dan denk ik altijd: ‘Zou ik het nu wel of niet meenemen?’ Ik heb het over de bosjes bloemen die er dan staan. Ik vind het heerlijk om bloemen in huis te halen en ze ergens neer te zetten. Ik krijg dan meteen een lente gevoel. Toch doe ik het elke keer dan niet en ik vind het zoveel leuker in huis met bloemen. Ik hoor ook regelmatig: ‘Laat dan bloemen bezorgen, dan heb je elke keer verse bloemen in huis en verder er geen omkijken meer naar’. Die mogelijkheid is er natuurlijk ook, je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk bloemen voor jezelf of voor iemand anders laten bezorgen. Ideaal ook wanneer je iemand een cadeautje moet doen, maar zelf niet de mogelijkheid hebt om langs te gaan, dan kun je daar een boeket bloemen laten bezorgen. Ik moet in ieder geval vaker voor mezelf bloemen in huis halen!

Schoenen poetsen

Dit is niet perse iets wat ik vaker wil doen maar ik moet misschien iets vaker mijn schoenen poetsen en verzorgen. Ik heb echt een hekel aan dit klusje, maar het is zoveel beter voor je schoenen en je schoenen zien er daarna zoveel mooier uit. Vorig jaar kon ik elke dag na mijn stage mijn schoenen poetsen, omdat er van alles op mijn schoenen kwam. De ene keer was het koffie of chocolademelk en daarna was het iets van etensresten of ranja. Ik kon aan het poetsen blijven en toen deed ik dit ook heel trouw elke keer na stage. Nu doe ik het eigenlijk niet meer of mijn schoenen moeten er echt niet meer uitzien. Suus, vaker die schoenen poetsen! 

Mijn nagels lakken

Vorige week heb ik de nagellak helemaal uitgezocht en we hebben zo ontzettend veel. Nu hebben we alle kleurtjes weggedaan die niet meer mooi zijn, die wij niet meer mooi vinden of die niet meer goed waren. Nu hebben we een kleinere collectie met nagellak met allemaal mooie kleurtjes. Nu moet ik ze ook nog vaker gaan gebruiken, want ik merk dat ik gelakte nagels heel mooi vind, maar de tijd er niet altijd voor neem.

Dit zijn de dingen die ik dus ook vaker wil gaan doen en dan ook nog de items die er in de vorige blogpost stonden, zoals vaker mijn benen verzorgen en boeken lezen. Heb je die blogpost nog niet gelezen, dat kun je hier doen.

Wat wil jij vaker of meer doen?

No Comments

Leave a Reply